04 Mayıs 2024

S 400 SAVUNMA SİSTEMLERİ

  • PDF

Bir ülke dosta düşmana karşı kendisini korumak için çeşitli silah sanayi alanlarında yatırımlar yapmak zorundadır. Bu yatırımlar kimi zaman yerli kimi zaman yabancı menşeli olabilir.

Uzun süredir ülke gündemimizde Rusya’dan alınacak olan S 400 hava savunma sistemleri vardı. Bu alım yok alamayız, yok alırız gibi tartışmalara da sebep olmuştu. Ve sonuçta geçtiğimiz hafta sistem peyder pey gelmeye başladı.

S 400 sistemi hava savunma sistemlerinin en gelişmişi. Bunun üstünde başka bir sistem yok. Dolayısıyla Türkiye bu silaha ulaşmada özgür. Ve bu özgür tavrını ortaya koyarak silaha sahip olmakta.

Biliyoruz ki çok tartışıldı. “Türkiye NATO ülkesidir, bu silahı alamaz” diyenler oldu. “Amerika’ya rağmen bu silah gelmez” diyenler oldu. Silahlar geldi bütün tartışmalar geride kaldı.

Şimdi Amerika’nın tavrını göreceğiz. Çeşitli yaptırımlar uygulayabilirler. Geçmişte de bu tür hadiseler yaşamış bir ülkeyiz. 1974 Kıbrıs harekatında ambargo uygulamışlar.. kararlılık göstermişiz. Haşhaş ekimini yasaklayacaksın demişler.. hadi oradan demişiz. Bu ve benzer baskılarla karşı karşıya kalmışız.. yolumuza devam etmişiz.

S 400 alımında da böyle olacak. Çünkü Türkiye bağımsız bir ülke, istediği silahı almaya muktedir. Olmasa da sonuçlarına katlanabilecek pozisyonda.

Alım için kararlılık gösteren yöneticilerimizi kutluyorum.

Doğru bir karardır. Türkiye kendisini koruma alanında özgürdür.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde