04 Mayıs 2024

MİLLİ BAYRAMLAR MİLLİ BÜTÜNLÜKTÜR

  • PDF
Bu yılki 19 Mayıs kutlamalarında bir anlam yüklü.
Başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere tüm yurtta resmi makamlar bayramı özel etkinliklerle kutladı.
Samsun’daki kutlamalar daha başka anlamlar taşımakta. 
Siyasetin tüm tarafları Sayın Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Samsun’da bir arada oldular. Birlikte fotoğraf verdiler. Yüzler gülüyor, konuşmalar kavga dilini bırakmış, barış mesajları veriyordu. Türk siyasetinin vatan bütünlüğü ve cumhuriyet değerleri açısından vermesi gereken mesaj böyle olmalıydı. Çünkü ülke siyaseti çok yoruldu. Liderler birbirlerine laf yetiştirmek adına çok gerildi.
Dolayısıyla 19 Mayıstaki Samsun buluşması yeni bir dönemin habercisi gibi oldu. 
Hem de Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine önemli vurgular ve atıflar yapıldı. Milli mücadelenin 100. Yılına yakışır konuşmalar dinledik. 
Milli mücadelenin kahramanı, cumhuriyet ve demokrasimizin temel değerlerinin oluşmasındaki en büyük mücadeleyi veren, emperyalist güçlerin tüm hesaplarını alt üst eden büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı mücadelenin yıl dönümüne verilen önem tabii ki her geçen yıl daha çok coşkuyla kutlanmalı. Çünkü yoktan var etmek her yiğidin yapabileceği bir şey değil. Bitmiş, tükenmiş bir milletin yeniden doğuşunu sağlamak, topluma güven vermek ve onu yeniden ayağa kaldırmak liderlik işidir. 
Milli bayramlarımızdaki kutlamalara verilen önem toplumumuzun da bütünleşmesine vesile oluyor. Kişiler her ne görüşten olursa olsun milli değerlerimiz etrafında duyarlılık gösterilmesi birlikte vatan sevgimizi pekiştiriyor. Ortak reflekslerimizi depreştiriyor. Bu duyguların çoğalması ortak vatan bilincimizi güçlendiriyor. 
Günümüz koşullarında etrafımızda olan biteni takip etmek zor değil. Kitle iletişim araçları vasıtasıyla bilgiye çok çabuk ulaşabiliyoruz. O halde yer küre üzerinde emperyalizmin tüm zalimliğini görmemek mümkün değil. Milli bütünlüğümüzün devamını Atatürk’ün koyduğu hedeflere ulaşarak daha çok güçlü tutabiliriz. Atatürk ilkelerine bağlı kalarak gelişebiliriz. Bu anlayışımızda hiç mi hiç vazgeçmemeliyiz. 
Milli mücadelemizin yüzüncü yılını canı gönülden kutluyor daha nice bin yıllar kutlanması dileklerimi sunuyorum. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde