04 Mayıs 2024

BAŞLANGIÇ İTİBARİYLE VERİLEN MESAJ “BİZ İŞİMİZİ TEMİZ YAPACAĞIZ”

  • PDF
Yerel yönetimlerde kadrolar oluşturulmaya başladı.
Fatsa Belediyesinde de başkan yardımcılıklarına geçen hafta iki atama yapıldı. Belediye meclis üyelerinden oluşan atamalarla Mimar Ruhi Özbay ve Mali Müşavir Ercan Yurttaş başkan yardımcısı oldular.
Dört başkan yardımcılığı kadrosu bulunan belediyemizde, şimdilik iki yardımcılık kadrosu aktif olacak. Kamudan atanması gereken yardımcılıklar tasarruf nedeniyle atanmayacak. Mali tablo iç açıcı olmadığından bir süre bu kadrolar boş kalacak. 
Ruhi Özbay ve Ercan Yurttaş görevlerine başladılar. 
Bu atamalarla ilgili başkan Etem Kibar’la görüştüm. Sayın Kibar’a atamalar vesilesiyle başarılar diledim. İsabetli atamalar olduğunu belirttim. 
Ruhi Özbay Mimar, Ercan Yurttaş Mali Müşavir. 
Her iki arkadaşımızda mesleklerinde uzman kişilikler. 
Etem Kibar başkanımız da zaten işinde uzman kişilere önem vereceğini beyan etmekteydi. 
Çok ama çok dikkat çekilmesi gereken bir ayrıntıyı daha paylaşayım sizlerle.
Sayın Etem Kibar başkanımızın beyanıdır bu yazacağım.
“Başkan yardımcılıklarındaki atamalarda dikkat çektiğimiz unsurların başında mesleklerinde uzman olmuş kişiler olacak demiştik. Ruhi Özbay ve Ercan Yurttaş bu düşüncemize uyan arkadaşlarımızdı. Arkadaşlarımız görevlerine başlamış durumdalar. Başarılı olacaklardır. Burada önemli bir ayrıntı vereyim. Ruhi Özbay bilindiği üzere Mimar bir arkadaşımız. Ruhi bey göreve başladığı tarihten itibaren ticari işine son vermiştir. Proje çizmeyecektir. Bu görevde kaldığı sürece de hiçbir özel – ticari bir işe imza atmayacaktır” dedi. 
ÖZETLE; BAŞKAN YARDIMCISI RUHİ ÖZBAY PROJE ÇİZMEYECEK, TİCARİ FAALİYETİ OLMAYACAK. 
Altı çizilmesi gereken bir duruş, değerli bir karar.
Çünkü belediyelerdeki çalışmalar çok dedikoduya açık alanlar olduğu için Sayın Etem Kibar’ın bu kararı kıymetli bulunmalı. 
Siyaseten gelinen mevkilerde temiz kalmak için böyle bir duruş ve işyeri tasfiyesi Ruhi bey için de önemli. Geçmişte yaşanılanların yansımaları hafızalarda yerini ve tazeliğini korurken, yeni dedikodulara yol açmak kimseye fayda getirmez. Aksine yıpranmalar yaratır. Dolayısıyla belediyelerde en çok imar işlerinde şaibeler olmakta. Bu şaibelerin oluşmasında da teknik elemanlar göz önünde oluyor. Ruhi beyde teknik uzman (Mimar) olması açısından tüm arızalı işler onun üzerine atılabilir. 
Tabii ki olumsuz bir durum olacağından değil; ancak Ruhi bey ticari işlerini sonlandırması kendisi açısından da son derece önemsenmeli. 
Buradan çıkan sonuç şu; belediyede görev yapacak üst düzey yöneticiler - bilhassa mesleği mimar, mühendis - olanlar ticari işlere bulaşmayacak. Sayın Kibar’ın da hassasiyeti bu. 
Mali işlerde de Ercan Yurttaş’ın tercih edilmesi tam isabettir. Çünkü belediyelerin en çok dikkat çeken birimi mali işlerdir. Dolayısıyla Ercan Yurttaş’ın mali işlerden sorumlu olması akılcı olmuştur. 
Bu atamalarla birlikte “başlangıç itibariyle” Fatsa belediyesinden bir mesaj çıkıyor. 
“BİZ İŞİMİZİ TEMİZ YAPACAĞIZ” 
O halde bizde temiz başlangıçlar dileriz… 
Başkan yardımcılıklarının yanında birim müdürlüklerinde de atamalar yapıldı. 
Özel Kalem Müdürlüğüne, Kültür Sarayı Müdürlüğüne, Spor Kompleksi Müdürlüğüne, Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne atamalar yapıldı. Mali İşler Müdürlüğüne ise akşama sabaha atama yapılacağı bilinenler arasında. 
Belediyemizde tebrik ve kutlama seremonisi devam ediyor. Bu olağan bir durum. Ancak çalışmalarında başlaması gerekir. Ekip bir rahatlayıp çalışma stratejilerini, yol haritalarını çıkarması gerekir. Artık işe başlama zamanıdır.  
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde