02 Mayıs 2024

AK PARTİ FATSA KONGRESİ

  • PDF
Ertelenen AK Parti Fatsa kongresi pazartesi günü yapıldı. 
Tek listeli kongrede Cenan Kır ilçe başkanı seçildi.
İktidar partisi olunca kongreye katılım da aynı oranda yüksek oluyor. 
Fatsa kongresinde delege dışında.. partiye gönül vermiş üyeler ve misafir kalabalığı salonun hınca hınç dolmasına vesile oldu. 
“İKTİDAR”
 İşte en can alıcı sözcük bu.
İktidardaysanız cazibenin en merkezindesiniz. Çünkü devletin bütün imkanları sizin elinizde. Planlama, yatırım, üretim, yönetme size ait. Dolayısıyla kongre salonlarınız hınca hınç dolu olmalı. Kaldı ki; hepimizin beklentisi iktidardan olmakta. 
Biz memleketimiz adına hizmet ve yatırım beklentisi içinde oluruz, kimisinin iş beklentisi olur, kimisinin siyasi gelecek beklentisi olur, kimisi mahallesine yol beklentisi içindedir, kimisi partinin üst kademelerinde çalışma beklentisi olur… Durum böyle olunca da alan genişliyor, sayı çoğalıyor, sempati duyanlar artıyor. 
Bütün bu olasılıklar iktidar olmaktan kaynaklanıyor. Vatandaş iktidara yakın duruyor.
Kongreye dair AK Parti Fatsa çevreleri yönetim listesi için farklı analizler yapıyor. Yönetim listesine tepki gösteren partililer var. Bu liste olumsuzluk yaratır deniliyor. Ancak bu tepkiler kapalı kapılar arkasında yapılıyor. Listenin yapılışında Abdullah Uçar’ın ağırlık koyduğu düşünülüyor. Bu analizler AK Parti çevrelerinden çıkıyor. Kongrenin ve yönetim listesinin parti içindeki yorumları her geçen gün daha çok konuşulacak. Eleştirilecek. 
Gerçi erkenden bir önyargıya girmek yanlış olur. Yeni bir yönetim. Çalışmalara bakmak gerekir. Ancak yukarıda yazdıklarım partililerin değerlendirmeleri. 
Cenan Kır, zaten bir önceki yönetimin başkan yardımcısıydı. Siyasetten uzak değil. Tecrübesi var. Umarım bu tecrübesini başkanlık görevine yansıtır ve memleketin beklentilerine çözüm bulmakta zorlanmaz. 
Sayın Kır’a ve yönetimine başarılar dileriz.  
 
GIDA MADDELERİ ODASI
VE FATİH ARSLAN
Fatsa Gıda Maddeleri Odası seçimlerinde Fatih Arslan Kazandı.
İki listeli seçimde Fatih Arslan 82 fark attı. 384’e 302 kazandı. 
Ciddi manada çekişmeli geçen seçim sonrasında çeşitli analizler yapılıyor.
Fatih Arslan aleyhine güçlü lobilerin dışarıdan müdahale ettiği seçim için, “bundan sonraki oda seçimleri süreçleri yeni gelişmelere gebe olacaktır” deniliyor. 
Hatta Fatih Arslan’ın kazanmasıyla birlikte ildeki “birlik seçimlerinin” de kaderinin değişeceği yorumlanıyor. Birlik seçimlerinde Fatsa’daki 4 odanın 3’e bir kalacağı tahminleri yapılıyor.
“Bu seçim Fatsa’daki odalarda etkin olan bir çevrenin de etkinliğinin kırılması demek.” 
Analizci çevreler iki gündür bunu konuşuyor. Çok güçlü çevrelerin kazanan listenin karşısında olmasına rağmen seçimin kazananının Fatih Arslan olması, muhtemelen yeni bir sürecin başlamasına da vesile olacak. 
Kısaca; Gıda Maddeleri Odası seçim sonuçları uzun süre tartışılacak. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde