02 Mayıs 2024

UNUTTURMAMAK İÇİN VARIZ

  • PDF
2015 yılı Temmuz ayında “Fatsa Cumhuriyet Meydanı ve Harikalar Diyarı” projelerinin geç kaldığını yazdığımda, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından linç girişimine uğramıştım. “Yalan yazıyor, iftira atıyor, karalama yapıyor” diye her yerde beni konuşuyor, parti teşkilatlarına benim siyaseten nerede olduğumu anlatıyor, geçmişimde sosyal demokrat olduğumdan bahsediyor, linç kampanyasını özel yaşamım üzerinden sürdürüyordu. Bu süreçte konuştuğu ortamlarda beni tanıyan parti yöneticilerinden de tek bir yorum, işin öyle olmadığını beyan eden, cesaret gösteren hiç kimse çıkmıyordu. Buna Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve AK Parti ilçe başkanı Abdullah Uçar’da dahildi. Çünkü korku ve baskı altındaydılar. Gerçekleri cesaretle ortaya koyamıyorlardı. Enver beyin şahsımla ilgili iddialarına ses çıkaramıyorlardı. Oysa ben üç dönem AK Partili Hüseyin Anlayan’a destek vermiş, oy vermiş bir gazeteciydim. Abdullah Uçar’ın da ilçe başkanı olmasında ciddi emeklerim vardı. Zamanın AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener beyle istişarelerim Sayın Uçar’ın ilçe başkanı olmasına önemli katkı sağlamıştı. Gizlememin bir anlamı yok, bunu tüm Fatsa bilir. 
Ancak zaman içinde Sayın Enver Yılmaz’la ilişkilerimiz sadece siyasetçi-gazeteci boyutuna indirgenmiş oldu. Ben başkana siyasetinden dolayı, belediye başkanımız olmasından dolayı, yaptığı doğru hizmetlerden dolayı hürmet ve saygı gösteriyorum. Gazeteciliğimi yapıyorum, hepsi bu. 
Aradan 2 buçuk yıl geçti. Fatsa Cumhuriyet Meydanı projesi için yeni bir başlangıç yapıldı. Bunu da Enver Yılmaz yaptı. Belki de Enver Yılmaz büyükşehir belediyesi olarak bu hizmete el atmasaydı, Fatsa ilçe belediyemizin ne bütçesi, ne de olanakları burayı yapmaya yeterli olmayacaktı. Şükür ki büyükşehir belediyesi bu yatırımı Fatsalıların hizmetine sunacak. Maliyet olarak büyük paralar harcanacak. Yaklaşık 30 milyon TL. gibi bir rakamdan söz edilmekte.
Geçen hafta Cuma günü Fatsa Güneş Gazetesi başyazarı Feridun Altuntaş; bu iki projenin akıbetini ve ilçemizin çeşitli beklentilerini köşesinde kaleme aldı. “UNUTTURDUK SANMAYIN” başlıklı yazısında.. iki projenin ve vaat edilen hizmetlerin takipçisi olacaklarını dile getirdi. İşlerin yavaş yürüdüğünü anlatmaya çalıştı. 
Feridun abinin yazısını okuyunca 2015 yılında yazdığım yazıdan dolayı düştüğüm durum aklıma geldi. Enver Yılmaz’ın şahsıma gösterdiği tepkisini hatırladım. Feridun abi de köşesinde yazdığı yazıda ana fikir olarak; Fatsa’da hizmetlerin ve yatırımların geciktiğinden şikayetçiydi. 
Tabii ki kamuda iş yapmak bir zaman gerektiriyor. Planlamaların bir olgunlaşma süreci oluyor. Hemen her şeyi yapma olanağınız bulunmuyor. 
Ancak planlamalar süreç içinde olgunlaşma boyutu kazanıyor ve hizmete başlanılıyor. 
Fatsa Cumhuriyet Meydanı projesi de bir sürü planlamadan geçti ve şimdi ihalesi yapılma aşamasına ulaştı. 
Ordu Büyükşehir Belediyemiz.. Ordu geneli için Başkan Enver Yılmaz öncülüğünde ciddi yatırımlar ve hizmetler üretmiştir. Geçen zamana bakıldığında da eleştirilere daha olgunlukla bakmaktadır. Övgülerde hak etmiştir. Zaten övülecek işler yapıldığında övülmektedir.
Enver Yılmaz, Fatsa için yeni planlamalar yapmalıdır. Fatsa kamuoyunda ciddi anlamda hizmet eksikliklerinden dolayı homurdanmalar vardır. Sokaktaki insanlar ilçe ve büyükşehir belediyelerinden şikayet eder durumdadırlar. 
Danışmanlar, Fatsa’daki olumsuzlukları Enver beye aktarmıyorlar mı? Aktarmıyorlarsa görevlerini gerçekçi düzeyde yapmıyorlar demektir. Bir aldatmaca içindedirler. 
Enver bey olumlu-olumsuz bütün etkenleri göz önüne alıp Fatsa’nın duyarlılıklarını masaya yatırmalıdır. Fatsa’yı boş bırakmamalıdır. Fatsa için hizmet veya yatırım planlamalıdır. 
İlgili beklentiler karşılanamazsa Fatsa çok şey kaybeder. 
Dolayısıyla büyük bir ilçenin duyarlılıklarına kulak tıkamış olmakla Enver beyde kaybeder. Böyle bir durum var mı? Enver Yılmaz açısından yok. Ürettiği planlamalar zaman istiyor. Ancak yeni planlamalar da gerekiyor. 
Kaldı ki Enver Yılmaz “başkan vekilini” Fatsalı bir isimden yapmıştır. O isim ‘geçmişte’ birilerini jurnallemeyi, dedikodu üzerinden yaranmayı bırakıp Fatsa’nın eksiklikleri üzerinde mesai harcamalıydı.  
Tabii ki vasıf-vizyon, kapasite-yetenek.. hizmet üretmekte önemli yer tutuyor. Eğer çeşitli unsurlardan yoksunsanız yapabilecek hizmetinizde olmaz. Süreç sonunda da koskoca bir “BAŞARISIZDI” damgası yersiniz. Siyaseten de yıpranmış sayılırsınız. Siyasi geleceğinizi zedelemiş olursunuz.
Toplum olumlu veya olumsuz hiçbir şeyi unutmuyor. “Unutkan bir toplumsal yapımız var” denilse de, zira bu hep öyle olmayabiliyor. Muhakkak not edilen olgular vardır. Zamanı gelince de hesaplaşmasını yapar. 
Benden söylemesi… 
 
GIDA MADDELERİ ESNAF ODASI SEÇİMİ VE FATİH 
ARSLAN’IN SERZENİŞLERİ
11 Mart Pazartesi günü Fatsa Gıda Maddeleri Odası seçimleri yapılacak.
Seçime ilgi çok yoğun.
Niye? 
Üç adaylı bir seçim olacak.
Adaylar Fatih Arslan, Hayrullah Çoruh ve Mahmut Çamaş.
Ocak ayında da Madeni Eşya, Giyim Eşyaları ve Şoförler Odası seçimleri yapılmıştı. Aynı heyecan o odalarda da iki liste olduğu için yaşanmıştı. 
Gıda Maddeleri Odasında da Pazar günü adaylar yarışacak.
Pazar günü yapılacak seçimler için “hariçten müdahaleler olacağı” dedikodusu çok yapılıyor. 
Oysa tarafsız kalması gereken kurum ve kişilerin olduğunu hepimiz biliyoruz. 
Ancak ısrarla müdahale edildiği yönünde bilgiler kamuoyuna yansıyor. 
Müdahaleler taraflar arasında olsa mesele yok, hariçten müdahale olduğunda açığa çıkıyor, tepki çekiyor. Kritik eşikte tarafsız kalması gereken kurumlar ve o kurumların başındakiler geri durması gerektiğini de bilmelidir. Haricen “çeşitli etkenler elimde, bu gücümü kullanırım” diyerek baskı unsuru oluşturmaya gerek yoktur. Çünkü zamanı geldiğinde sizlerin de seçimleri yapılacak. Dolayısıyla başka bir kurumun seçimlerine, elimdeki kurumun gücünü kullanırım mantığıyla bakmak ve müdahale etmek hem doğru olmaz hem de etik olmaz. 
Bırakınız 3 aday kendi güçleriyle ve birikimleriyle demokratik bir yarış yapsın. Hatta bu seçimin demokratik bir ortamda yapılmasına ilgili kurum ve kuruluşlar destek olsun. Taraf olmasın. 
Buradan isim vermemizin bir anlamı olmaz. Tabii ki hepimizin gönlünde bir aslan yatar. Dolayısıyla içinde bulunmadığımız kurumun seçimine tek taraflı olarak müdahil olmak kurumsal olarak kimseye yakışmaz.
Fatih Arslan’ın da en büyük şikayeti seçimlere hariçten müdahale olması. Bu serzenişini de basın açıklamasında duyuruyor. 
Fatih Arslan; “bırakın biz bize seçimimizi yapalım” düşüncesinde. 
Gazetemizi ziyareti sırasında da dışarıdan müdahaleler konusunda ciddi sıkıntı yaşadığını açıkça beyan etti. 
Bizde basın olarak bu hassasiyetini dile getirelim istedik.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde