02 Mayıs 2024

“ABDULLAH UÇAR” HEDEFE KİLİTLENMİŞ

  • PDF
AK Parti ilçe kongreleri başladı.
Devamında da il kongresi.
İl kongresine Genel Başkan Tayyip Erdoğan katılacak. 
Her il kongresine katıldığı gibi Ordu il kongresine de katılacağı şimdiden belli.
İlçe kongreleri başladı dedik; ancak dün itibariyle son dakika gelişmelerden edindiğimiz bilgilere göre Altınordu, Fatsa ve Ünye kongreleri bir sonraki tarihe ertelendi, Aybastı, Ulubey ve Mesudiye ilçe başkanları Ankara’ya çağırıldı. 
İlçe kongrelerinde muhtemelen yukarıda yazdığım 6 ilçe hariç, çok geniş bir değişiklik olmayacak. 30 olan ilçe yönetim kurulu üyelikleri 25’e düşürülecek. Bu vesileyle mevcut listeden 5 isim elenmiş olacak. 5’de yeni isim yeni listeye girse mevcut yöneticilerden 10 kişi yeni yönetimlerde yer alamayacak. 
Genel başkan sürekli olarak parti kadrolarında bir yorgunluk olduğunu dile getiriyor. Bu yorgunluk parti yönetim kurullarında da var. Çünkü büyük iller başta olmak üzere ilçe teşkilatlarında da görev değişiklikleri yapılıyor. Görevden almalar söz konusu.
Aslında kongreler yenilenme, değişme, dönüşme ve nöbet devretme kurullarıdır. Dolayısıyla demokratik kurullardır. Her parti bu hiyerarşiyi işletmek zorundadır. 3 veya 4 yılda bir bu kongreler demokrasinin ve parti tüzüğünün gereği olarak yapılmak zorundadır. 
Yapılacak olan kongrelerde muhtemelen tek liste olacak. AK Parti kongrelerinde zaten iki liste olmaz. Geçmiş 5 kongrede hep tek listeli kongreler yapılmış. Bu kongrelerde de tek liste olacak. Yönetimlere kimlerin gireceği de yukarıdan belirlenmektedir. Kimse bende varım demez, diyemez. Yukarısı kimi uygun görürse listeye yazılır. 
Fatsa’da Abdullah Uçar 3 yıldır ilçe başkanlığı yapıyor. Görev süresi içinde hep pozitif davranışlarıyla tanındı. Hep yumuşak ve orta halli davrandı. Negatif bir davranışına tanık olmadık. Ben kendisi için “çok iyi protokol başkanlığı yapıyor” tanımlaması yapmıştım. Öyle de oluyor. Çok fazla etliye-sütlüye karışmıyor. Naif, kibar bir insanı yapıya sahip.
Sayın Uçar ikinci dönem ilçe başkanlığına hazırlanıyor. 
İleriye dönük siyasi hedefi tabii ki vardır. İlk yapılacak olan seçimlerde başarabilirse kendisini bir adım yükseğe atacaktır. Yerel seçimde belediyeye, genel seçimde de parlamentoya atmaya çalışacaktır. Çünkü siyasetin doğasında bu vardır. Eğer böyle bir siyasi hedefiniz yoksa uğraşmanızın da bir anlamı olmaz. Abdullah Uçar’da ya yerel yönetimde ya da milletvekilliğinde kendisini gösterecektir. 
AK Parti yönetim kadrolarında “ana kademe” olarak bilinen ilçe yönetim kurullarının yanı sıra kadın kollarının da büyük başarılar elde ettiği aşikardır. AK Parti içinde kadın kolları en çok çalışan ve en çok oy tabanına sahip kuruldur. Hatta bu çalışmadan dolayı Fatsa Kadın Kolları yöneticileri genel merkez tarafından başarılı bulunup görev değişimi olmadan yeniden atama yapılarak görevlendirilmişlerdir. Genel Başkan Tayyip Erdoğan demiyor mu; “ … kadınlarımız bizim başarımızın önemli mihenk taşlarıdır …” diye.
AK Partinin her kademesi arı gibi. Arı gibi çalışılmasa bu başarılar elde edilemez. Genel başkanından bakanlarına, milletvekillerinden belediye başkanlarına kadar 15 yıldır arı gibiler. Her kademe kendi alanı içinde azami gayret ve performans sergiliyor. Peşinden de başarı geliyor. Kamu kaynaklarını da iyi kullanıyorlar.
İktidar partisi olma pozisyonuyla tüm kongrelerde olduğu gibi Fatsa kongresi de kalabalık olacaktır. Coşku olur mu; tabii ki. Olmaması için bir sebep yok ki. İktidar halen güçlü. Halen taban desteği var. Halen partinin kitlesi kaya gibi durmakta vs… 
Seçilecek olan yönetimler yerel ve cumhurbaşkanlığı ile milletvekilliği seçimlerini de yönetecek. Ciddi ve sıkıntılı süreçler yaşayacaklar. Yerel seçimlerde “Fatsa için söylüyorum” 15 yıllık bir yıpranmışlık var. Yorgunluk var. Bu yıpranmışlık ve yorgunluk nasıl aşılacak, seçilmiş yönetim bu zorlukları aşacak. Yeni politikalarını ve politikacılarını ileri sürecek.
Kongre dolayısıyla Abdullah Uçar ve bir kısım yönetici gazetemizi ziyaret etti. Kongreye davet ettiler. Ancak aynı gün sonunda kongrenin ertelendiği haberini aldık. Yine de bu yazım kongreye odaklı olmadığı düşüncesiyle Uçar’ın öngörülerini sizinle paylaşmak istedim. 
Sayın Uçar’la samimi bir sohbetimiz oldu. Yönetimdeki olası değişiklikleri konuştuk. Mevcudun yarısından fazlasının değişeceğini söyledi. Genç ve kadın kontenjanının olmazsa olmazından bahsetti. Yerel yönetim seçimleri nedeniyle yönetimdeki kimi arkadaşlardan dinlenmeye alınanlar olacak dedi. 
Abdullah Uçar’a “yönetime girecek isimleri kimler belirliyor” diye sorduk: 
Samimi davranıyor. Ve “İlçe yönetimi olarak bir havuzumuz var. Bu havuza isimleri ilçe başkanı olarak ben belirleyip atıyorum. Buradan il yönetimi, milletvekillerimiz, genel merkezimiz isimler üzerinde istişare yapıyor. Ve sonuçta genel merkez nihai sonuca varıyor ve listemiz hazırlanmış oluyor.” cevabını veriyor.
 Yerel seçimleri sorduk: Belediye başkan adaylığı, meclis üyesi adayları vs.
Açık alamadık. Ancak göz kırpmıyor değil. Yüzü gülüyor. İlçe başkanlığının devamında bir tık üste çıkmanın hesabını yapar gibi duruyor. Mesleki olarak da mühendis olması düşüncesiyle “neden olmasın” der gibi dirayetli bir duruş sergiliyor. 
Şu an kongreye odaklanmış. Kongre sonrası yeni yönetimiyle birlikte yeni hedefler koymaya yönelmiş. Dinamik duruşuyla hedefe kilitlenmiş.
Bana da “başarılar Abdullah Uçar” demek düşüyor… 
Not : Bu yazı pazartesi günkü gelişmeler çerçevesinde kaleme alınmıştı.
Önemli son dakika gelişmesi: 24 Şubatta yapılacağı kararlaştırılan Fatsa kongresi bir sonraki tarihe ertelenince yeni gelişmeleri de beklemek gerekiyor. 
Dün itibariyle Aybastı, Ulubey ve Mesudiye ilçe başkanları Genel Merkeze davet edilmiş ve görüşmelerini yapıyorlardı. 
Sanırım kongrelere yeni müdahaleler olacak. Muhtemelen Sayın Numan Kurtulmuş ve ekibi kongrelerde kadro yarışına girecek. Parti içindeki Numan Kurtulmuş taraftarları kongrelere müdahil olmak istemekteler. Dolayısıyla Numan Kurtulmuş ve Enver Yılmaz taraftarları bir kez daha kılıçları çekmiş durumdalar. Bu ertelemenin okumasını ben böyle yorumlamaktayım. Gelişmeleri takip etmekteyiz. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde