02 Mayıs 2024

AK PARTİ İL BAŞKANI ATAMASI

  • PDF
AK Parti Ordu İl Başkanlığına “Uğur Çelenk” yeniden devam edecekmiş. 
Genel Merkez ve partinin yetkili kurulları öyle uygun görmüş. Son il başkanları toplantısında Uğur Çelenk’in görevine devam etmesi kararı alınmış. 
Hayırlı olsun. 
AK Partide parti içi demokrasi atamayla oluyor. Buna diyeceğimiz yok. Partinin iç işleridir, kongreleri yukarıdan atamayla yapar, çoklu adaylarla yapar buna müdahale edilmez. 
Ancak ileriye dönük politika hesabı yapanlar ne yapacaklar?
Teşkilatlarda daha alt gruplarda görev alanlar nasıl yükselecekler? 
Gençlerin önü nasıl açılacak?
Atamayla kongre yapan tüm partilerin sorunu budur. Yukarısı kimi isterse göreve o devam eder. 
Şimdi bu atamayla yerel siyasete dair türlü analizler de yapılıyor. 
Bu atamayla başkan Enver Yılmaz’ın elinin güçlendiğini söyleyenler çoğunlukta. Çünkü Uğur Çelenk Enver Yılmaz’a yakın bir siyasi tavır sergiliyormuş. 
Yok efendim bu atamayla Numan Kurtulmuş’un eli zayıflamış. Çünkü il başkanının Enver Yılmaz’a yakın bir ismin atanması Numan beyin siyasi geleceği açısından tehlike oluşturmuş. 
Oysa bu analizlerin gerçekleşmesi çoğu zaman hayali sükuta uğrar. 
Siyasetin kitabında iki kere iki bazen 4 etmediği gibi, bu gibi analizlerin tersi de çıkabilir. 
Bence genel merkezler uyumlu çalışmalara bakar. Üretimlere bakar. Sorun yaratmayan tavırlara bakar. 
Kamuoyuna da yorumlamak düşer. Bizler partilerin yetkili kurulları değiliz ki; parti yönetimlerini dizayn edelim, yön verelim. 
Bakalım ilçelerde değişiklik olacak mı?
Gidişata bakılırsa Fatsa’da olacağını sanmam. Abdullah Uçar’da uyumlu çalışan bir yapıya sahip. Yukarıya çok sorun çıkarmaz. Protokol başkanlığına uygun bir karakter. Hangi görev verilirse yapabilecek birisi. 
Yerel seçimlere dair hesapları yok mudur? 
Tabii ki vardır. 
Fatsa’da kim istemez ki AK Partiden belediye başkan adayı olmayı. İlçe başkanı olacak bir şahsiyetin de ilk hesabı belediye başkan adayı olmak değil midir? Çünkü AK Partinin heybesi dolu. Oy oranı fazla. 
Üç dönemdir aralıksız başkanlık yapan Hüseyin Anlayan aday yapılmayacağına göre Fatsa’da yeni bir isim belediye başkan adayı olacak. Çok çekişme yaşanabilir. Veya kim aday gösterilirse onun etrafında çalışılır. Dolayısıyla ilçe başkanı olacak şahsiyetin ilk düşündüğü hamle belediye başkan adaylığı olacaktır. 
Burada Enver Yılmaz’ın pozisyonuna da bakmak gerekir. 
Enver Yılmaz büyükşehir adayı olacaksa ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinde etkin rol oynayacaktır. Onun istediği veya önerdiği adaylar şanslı olacaktır. 
İl başkanı ataması bu yorumların ve analizlerin önünü açtı diyebiliriz. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde