02 Mayıs 2024

İKTİDAR DEĞİŞECEKSE EĞER SAĞ BİR PARTİ DEĞİŞTİRECEK

  • PDF
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan yerel yönetim çalışmalarına ve hareketlerine ciddi önem vermeye başladı.
Bu hassasiyetini son günlerde her toplantısında dile getiriyor.
Rize, Bayburt il kongrelerinde ve Trabzon ziyaretlerinde de beyan etti.
Görevden alınan belediye başkanlarını göz önünde bulundurarak, “… bu sürecin sonlanmış olduğunu kimse düşünmemelidir …” diyor. 
“… Başarılı olmayan, milletten kopan, milletin hassasiyetlerine önem vermeyenler bizimle yürüyemez …” diyor.
Anlaşılan şu ki; Sayın Erdoğan’ın şakası yok.
Başarıyı esas alıyor. Hizmeti esas alıyor.
Kim olursa olsun, partinin hangi kademesinde görev almış olursa olsun, ister yola çıktığı-ister yolda bulduğu… Hiç fark etmiyor. En ufak bir arıza görürse görevden el çektiriyor.
Bu tavır belki puan kazandırıyor, belki de kaybettiriyor. Ancak anket sonuçlarına bakıldığında bir milim aşağı-yukarı oynamıyor.
Zaten Tayyip Erdoğan büyük riskler alarak bu günlere gelmedi mi?
Çalışma anlayışında keskin kararlar, siyasi riskler aldığı biliniyor. Bu hareketleri her ne kadar antidemokratik bulsak da o bir şekilde toplumu ikna etmesini beceriyor. 
15 yıldır tek başına aralıksız iktidarda kalmak.. hem de oylarını her seçimde arttırarak milletin güvenini kazanmak her lidere nasip olmuş bir şey değil. Türkiye’de başka bir örneği yok.
Bu başarı tesadüf olamaz. Bilinmeli ki; yapılan hizmetler etkili. 
Ayrıca; sürekli bir alternatifsizlik algısı pompalanıyor ve bu algı da tutuyor. 
Başka bir açıdan bakıldığında da bütün dünyada emperyalizm ve küresel ekonomi ve bunun üzerinden sömürü modeli geçer akçe olduğu sürece iktidarların değişmesi olanaksız hale geliyor. Türkiye’de bu küreselin içinde ve sarmalında.
Küresel sermayeler çok etkili ve iktidarları “istikrar sürsün” söylemleriyle pekiştiren politikalara yönlendirmeyi amaçlıyor ve milletleri de bu politikayla ikna etmeyi başarıyorlar.   
Kaldı ki; Türkiye’de 70 yıldır sağın alternatifi sağ olmuştur. Emperyalizm karşıtı sosyal demokrat partiler iktidar yüzü görememişler. Üretimden yana, hukuktan yana, demokrasiden yana, kalkınmadan yana olanlar toplumun geniş kesimleri tarafından uzun süredir anlaşılamamıştır. 
Muhtemelen gelecek süreçlerde de AK Partinin alternatifi yine sağ bir parti olacaktır. 
Bu da yeni kurulan İYİ Parti olarak algılanabilir. 
Sosyal demokrat politikalar Türkiye’de olduğu gibi gelişmiş ülkelerde de tabanda karşılık bulamıyor.
Türkiye’de sağın alternatifi sağ ise bunun gerekçesi küresel unsurların devrede olmasından kaynaklıdır. 
Tayyip Erdoğan’da bu alanı akıllıca kullanmaktadır ve küresellerin beklentileri ile aynı paralelde yürüdüğü için başarısını devam ettirmektedir. 
Önümüzde yerel ve genel seçimler yapılacak.
Sayın Erdoğan’ın bu iki seçime dair politikaları keskin kararlar alarak sürdürülecektir. Türk halkı da “güya” bu kararlılığa önem vererek tercih yapacaktır. 
Dolayısıyla liderlik vasıfları, toplumun lidere duyduğu güven tercih sebebi olmaktadır.
Velhasıl küresel sömürü düzeni, emperyalist düzen devam ettiği sürece iktidarların değişmesi olanaklı gözükmemektedir. 
Anlaşılan.. Türkiye’de de iktidar değişecekse eğer, sağ bir parti tarafından değiştirilecektir. Sosyal demokrat partilerin buna tek başına gücü yetmemektedir. 
 
HÜSEYİN ANLAYAN’IN 
BASIN TOPLANTISI
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan; Fatsa basınıyla buluştu.
Yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantıda planlanan işler anlatıldı. 
Bildiğimiz üzere ilçemizin tüm coğrafyasında genel bir yol çalışması var. Bu çalışma ciddi manada boyut kazanmış. Fatsa’nın 2 bin 500 km. yol ağı olduğu açıklandı. Fatsa Belediyesi yeni bir birim kurmuş. Adı; Kırsal Hizmetler Müdürlüğü. Bu müdürlük Bolaman ve Elekçi havzalarındaki mahallelere yapılacak hizmetleri planlıyor. Şehir içinde de Fen İşleri Müdürlüğü planlamalar yapıyor. 
Doğalgaz konuşuldu. 
Doğalgazda tüm çalışma 2018 yılı sonuna kadar bitirilecek. 60 km.’lik hat döşenmiş ve çalışma sürüyor. 
Estetik şehir kervanına şehir içi de alınmış. Trafiğe kapalı alanlardaki binaların giydirilmesi söz konusu. Bu binaların sayısı 268 adet olarak belirlenmiş.
Harikalar diyarı projesi “Kentsel Dönüşüm” kapsamında. Bunu daha önceden biliyorduk. Çalışma yok. Çünkü Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki terör yıkımlarından ötürü ödenekler o bölgeye gidiyor. 
Organize Sanayi Bölgesinin yolu planlamada. Büyütülmesi ise yatırım programında. İstimlak çalışmaları başlatılmış. Yoldaki iyileştirme çalışması ise doğalgaz hattının geçmesini bekliyor. Ordu’da 3 OSB yapılacak. Bu 3 yerde ödenekler mevcut. 2018 yılı sonuna kadar istimlak çalışmalarının bitmesi bekleniyor. 
Çerkezler Tepesi Mesire alanı için proje çalışmaları mevcut. Çamlık da yeniden yapılanma söz konusu. Dolunay Restoran için yeni bir proje hazırlanıyor. Tamamen yıkılıp 4 kattan oluşan bir çalışma yapılacak. Bu çalışma 2018’in Nisan ayında başlayabilir. 
Spor Kompleksinde tadilat yapılmış. Kültür Sarayında da iç ve dış mekan tadilatları ihalesi yapılmış. Bu ihale 3 buçuk milyon TL. tutarlı olabilir. Çok tartışılan bu tadilattan dönüş olmadığı beyan edildi. 
Çevre Yolu sorusu cevaplandırıldı. Güzergah etüt çalışması hızla sürüyor. 2019 seçimleri öncesi yatırım programına alınması için uğraş verilmesinin altı çizildi. 
Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan her zamanki gibi uzun uzun anlatımlarıyla doyurucu bilgiler verdi. Basın mensubu arkadaşlar her ne kadar sıkılmış olsalar da başkanı dinlediler. Amaç; basınla bir arada olmak tabii ki. Karşılıklı sohbet etmek ve bilgilenmek. Kamuoyunda tartışılan soruları sormak. Öyle de oldu. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde