02 Mayıs 2024

UCUZ ET SATIŞLARI

  • PDF
Tarım Bakanımız, Fakıbaba; ucuz et satışına ilişkin iki ulusal marketle anlaşma yaptı.
Kıyma 29, kuşbaşı 31 TL. 
Uygulanan politika doğru. Amaç yoksul kesimlere ucuza et yedirmek. 
Dikkat edelim ki yoksulluk üzerine yapılan politikaların siyasi karşılığı da oluyor. Ne kadar yoksulluk o kadar oy demek.
Bu politika sürdürülebilir mi bunu zaman gösterecek. 
Gelen etler ne etidir bu da ayrı bir muamma.
Ancak, iki ulusal marketin ucuz et satışlarından dolayı yerel marketlere ne kadar zararı olacak onu da hesap etmek gerekir. 
Bu ulusal marketler zaten mantar gibi hızla yaygınlaşan marketler. Her köşe başında birinden birine kesinlikle rastlayabilirsiniz. 
Mesela Fatsa’da bu marketlerden 10’ardan 20 tane vardır. Bırakalım kent merkezlerini Aybastı ilçemizin Perşembe Yaylasında bile varlar. Görmüş ve yadırgamıştım. 
Kaldı ki; bunlarla zar zor rekabet eden yerel marketlerimiz, yerel esnaflarımız artık daha zor şartlarda rekabet edebilecekler. 
Oysa ucuz eti ithal ederek satışa sunmaktansa; hayvancılık üretimini desteklersiniz ve kendi ürettiğinizi tüketime sunarsınız.
Üretimlerini terk eden bir devlet olmaktan da kurtulursunuz, bu şekilde… 
Ülkemizde ovalar, meralar hayvancılığa elverişli alanlar fevkalade mevcut. Yönlendirici, teşvik edici politikalar uygulandığında et ithalatına gerek kalmayacaktır. 
Türkiye tarım ülkesi değil miydi? Tarımda kendi kendine yeten ülkeler arasında değil miydi?
Ne oldu da saman ithal eder hale gelindi?
Uzatmayalım; ucuz et politikası yerel marketlere zarar verecektir. Ucuz et almak için ilgili marketlere giden vatandaşlarımız, bütün market ihtiyaçlarını da oralardan karşılayacaklardır. Bu bir haksız rekabet meydana getirecektir. 
Yerel marketler ezileceklerdir. Yazık olmaz mı? 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde