02 Mayıs 2024

NUMAN KURTULMUŞ VE ENVER YILMAZ ORDU İÇİN YÜZLERİ HEP GÜLSÜN İSTERİZ

  • PDF
Yaklaşık 5-6 yıldır İstanbul’da düzenlenen “ORDU TANITIM GÜNLERİ”nin bu yılki etkinliğinde en çok ilgi çeken Numan Kurtulmuş ve Enver Yılmaz’ın verdiği fotoğraf oldu.
AK Parti siyasetinde her iki etkili isim tanıtım günlerinde verdikleri samimi fotoğrafla günün konusu haline geldiler.
Bu fotoğrafı “Ordu AK Parti siyasetinin barış fotoğrafı” olarak da tanımlayabiliriz.
Neden yazıyorum bunu: çünkü bu iki isim uzun süredir zaman zaman gizliden zaman zaman açıktan bir çekişme yaşıyorlardı. Son aylarda bu çekişme açığa vurarak sürdürülüyordu. Bulundukları ortamlarda yan yana gelmek istemiyor, gelselerde kafalar ayrı yönlere bakıyordu. Hatta sözlü saldırılar oluyor, eleştirilerin dozu hayli yükseliyordu. 
Pek tabiidir ki; siyasette parti içi çekişmeler öteden beri gele durmuştur. Bu ikili arasında da çekişmeler yaşanmıştır ve sürgit devam etmeyecektir. 
Enver Yılmaz kendine münhasır siyaset tarzıyla epey hırçın ve mücadeleci. Çekişmenin de ana unsuru. Tüm sözler Enver Yılmaz tarafından söylendi. Kutuplaşmayı yaratan taraf oldu. Bunu Ordu halkı gördü.
Numan Kurtulmuş ise mütevazı. Hiç bir olumsuz sözünü duymadık. Enver Yılmaz tarzı bir saldırı veya savunma moduna girmedi. Tüm gelişmeleri sessizce sürdürdü. Karşı savunma ve saldırı yapmadı.
Bu iki zıt grubun Ordu’da siyaseten yolları kesişince; Enver Yılmaz belediye başkanı olmasının verdiği rahatlıkla yerelde daha çok etkin olmaya yöneldi. Ve başardı. 
Şimdi geçmişteki yaşanmışlıkları tekrar etmeye gerek yok. 
Dolayısıyla sürdürülecek olan her çekişme Ordu için zaman kaybı olur. Yatırım kaybı olur.
Oysa her yeni gelişmeyi memleketimizin lehimize çevirmeliyiz. Bunu başarabilecek alt yapı siyaseten vardır.
Numan Kurtulmuş zaten mütevazılığı ve siyasi terbiyesi gereği saldırganlık yapmadı. Ne de olsa adam profesör. Üniversite hocası. Ekonomi profesörü. Siyaseten negatif davranabilir mi? Asla böyle bir yanlışa düşmez, düşmemeli, düşmedide. 
Her neyse ki; bu “Ordu Tanıtım Günleri”ndeki Numan Kurtulmuş, Enver Yılmaz fotoğrafındaki pozitif yansımayı veya barışı nasıl yorumlarsanız yorumlayın bu tabloyu memleketimizin lehine dönüşebilecek hizmetlere çevirmeliyiz.
Resimde her iki sima güler yüzleriyle birbirlerine ikramlarda bulunuyorlar. 
Bu güler yüzlü tavır Ordu’ya gelecek hizmetlere ve yatırımlara yansımalı
Ordu toplumunun da daha çok yüzünün gülmesi için yapılacak olan planlamalarda da güler yüzlü paslaşmalar olmalı. 
Numan Kurtulmuş Ankara’dan, Enver Yılmaz Ordu’dan beklenen hizmetlere, planlanan yatırımlara gülen yüz-leriyle selam çakmalı.
2017 yılı için İstanbul’dan yansıyan en kalıcı fotoğraf “GÜLEN YÜZLER” oldu. 
Biz vatandaşlar olarak yöneticilerimizin hep gülmesini istiyoruz. Ki; sizin bu gülen yüzünüz Ordu halkında da pozitif yansımalara neden olacaktır. 
Zaten partiler arası negatif süreç umutsuzluğu besliyor, bari parti içi mücadelelerinizi negatif yansıtmayın. Parti içi barışı yansıtın. Yöneticilik sorumluluğu ve bilinciyle topluma umut verin. 
Umarım İstanbul’da yapılan “ORDU TANITIM GÜNLERİ” 2017 yılı adına yüzümüzün hep güleceği umutlar yeşertir içimizde.
Numan Kurtulmuş ve Enver Yılmaz’ın da her daim gülen yüzlerini görelim isteriz.
 
“ORDU TANITIM GÜNLERİ”nin de 2017 yılı adına bir faydası olmuşsa iki yöneticimizin bir araya gelmesine vesile olmuştur. 
Bilmem anlatabildim mi... 
Son Güncelleme: Çarşamba, 18 Ekim 2017 07:26

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde