02 Mayıs 2024

TAYYİP ERDOĞAN SEVGİSİ TESADÜF DEĞİL FINDIK TOPLAYAN KIZLAR BİLE HAYRAN

  • PDF
Türkiye’nin siyaseti çok dinamik.
Fındık bahçesinde bile siyaset analizi yapılıyor.
Sanılmasın ki seçim yok, siyaset durağan… 
Tam aksine tap taze. 
Tartışmalar 2019’un analizine yönelik.
Görülüyor ki; siyaset dinamiği fındık toplayan vatandaşlarımızın dahi gündeminde.
Üç gündür bende bahçedeyim. Fındık toplatıyorum.
İnanın fındık topladığımız insanlar şehirde bizim yaptığımız değerlendirmelerin daha açık durumunu konuşuyor. Öngörü ve bilgi bakımından mantıklı ve gerçekçi analizler yapıyorlar.
Anlaşılmalı ki; Türkiye’nin siyaseti hayatın her kademesinde aktif.
Bir Tayyip Erdoğan hayranlığı var. 
Bu hayranlığın tabii ki çeşitli nedenleri var. Ülke yönetimindeki kararlı duruş, hatiplik, dünya egemenlerine karşı tavır, iç siyasete ilişkin alternatifsizlik vs… 
Dolayısıyla hayranlık siyasi veya ideolojik değil.
Sadece karizmatik ve liderlik temelli. 
Diyor ki vatandaş; “ilginçtir” “Bu toplum tabii ki Atatürk’ün kurduğu partiye yakın durmalı, oy vermeli. Ancak lider yok. Bu ülke vatandaşları Atatürk’e olan hayranlığından asla ödün vermez. Biz bu bilinçteyiz. Fakat oylarımızı Tayyip Erdoğan’a veriyoruz. Bu tercih tamamen karizmatik liderlik içindir. Sanılmasın ki AK Partiye oy veriyoruz. Genel açıdan bakıldığında Tayyip Erdoğan’ın liderlik vasıfları, hitabeti, etkileyici siyaseti tercih sebebi oluyor.” 
Çok açık. Vatandaş bu yorumu hiçbir siyasi beklentisi olmayarak yapıyor.  
Şunu da görmekteyiz; fındık bahçesindeki 16-17 kişi ile üç günlük birlikteliğimizde inanın internete her an erişebiliyor, dünya ve ülke gelişmelerini anlık takip edebiliyorlar.
Bu da gösteriyor ki; her birey kendi analizini kendine göre doğru yapıyor. 
“Bu hayranlığın ideolojik bir temele oturtulması gerekmez mi” sorularımıza aldığımız cevaplar; “… egemen güçlere kafa tutması, İslam dünyasını hizaya getirmek ve onlara liderlik etmesi, dirayetli iç ve dış politikalara karşı yaptığı çıkışlar, yapılan yatırımlar, ekonomik düzlemdeki krizsiz günler, FETÖ darbesini engellemek.. her liderin işi değildir …” 
“Fındık fiyatlarına ne dersiniz” dediğimizde; “Düşük fiyat verildi. Bunu not edeceğiz. Dünya üretiminin yüzde 75’ini elinde bulunduran Türkiye’nin fındığı bu fiyattan alınmamalı. Üretici zor durumda bırakılmamalıdır.” 
Böyle bir cevap “TARIMDA” hem genel açıdan hem de fındık ürünü açısından toplumun geniş katmanlarındaki anlayışı ortaya koyuyor. Bir tepki çıkıyor. Gerçi tarım üretimleri bakımından hızla geri düşen ülkemizde tarım politikaları ciddi eleştiri alıyor. 
Evet; siyaseti salt siyasetçiler yapmıyor. Toplum kesimlerinin geniş katmanlarında karşılık buluyor, analizler yapılıyor, yorumlanıyor. 
Sayın Tayyip Erdoğan hayranlığı ve sevgisi de bu bağlamda bilinçsiz değil, farklı zaman aralıklarında çeşitli analizler sonucunda büyümüş. 
O halde Tayyip Erdoğan sevgisi tesadüf değil, fındık toplayan kızlar bile hayranlıklarını siyasal temele dayandırarak ortaya koyuyor.
Ben öyle gözlemledim. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde