19 Mayıs 2024

YERELDE SİYASET…

  • PDF

Cumhur ittifakı Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair sürekli baskılar yaparak açıklamalarını istiyor. Fakat millet ittifakı, zannediyorum ya kafalarında net bir isim belirleyemediler ya da yıpranmasın diye açıklamayı erteliyorlar.

Bu durum genel siyaseti ilgilendirdiği için taktiksel anlamda doğru olabilir diye düşünülebilir.

Fakat yerel de durum tamamen farklı olmalı, 4 dönemdir Fatsa’yı yöneten AKP her seçimi rahatlıkla kazanarak rakiplerinin yanına yaklaşmalarına bile müsaade etmiyor.

Bundan dolayıdır ki muhalefeti temsil eden siyasi parti yöneticileri şapkalarını başlarının önüne koyarak bu durumu sorgulamalılar, neden seçim kazanamıyoruz diye?

Türkiye seçim atmosferine girdiği andan itibaren seçim çalışmalarına başlayacaksanız, inanın Fatsa’da seçime bile girmenize gerek olmadığını göreceksiniz. Çünkü bu hamle ile asla seçim kazanamaz muhalefet olmaya devam edersiniz.

Seçimde bizde varız, Fatsa’nın yönetimine talibiz diyorsanız güçlü bir adayınızı şimdiden belirlemeli ve çalışmalara başlamalısınız.

Geçmişi bilenler hatırlayacaktır. Rahmetli Mustafa Kemal Çamaş ilk girdiği seçimi kaybettiğinde İstanbul’da yaşamasına rağmen Fatsa’yı terk etmemiş, Anavatan partisinin adayı olarak seçim çalışmalarına kaybettiği günün sabahında, yarın seçim varmış gibi tekrar çalışmalara başlayarak daha güçlü bir şekilde seçime hazırlanmıştı, sonuç olarak çok çalışmanın mükafatını almış ve Fatsa’da dolu dolu iki dönem başkanlık görevini sürdürmüştü.

Durum böyle ortadayken muhalefetin çok çalışmaya ihtiyacı varken, onlar genel siyasetin rüzgarına kapılarak politika yapmaya çalıştıklarını görüyoruz.

2004 yılından beri en yakın rakibini ikiye katlayan AKP gelecek yerel seçimlerde çok güçlü ve iddialı bir rakip göremezse, inanın sıradan bir aday ile seçime girseler bile seçimi kazanacaktır.  

Fatsa’da 2004’te yerel seçimi %46 ile kazanan AKP, 2009 ta en yakın rakibi MHP’nin bile %29 oy aldığı seçimler de AKP  % 41 oy alarak seçimi yine rakipsiz kazandıklarını görüyoruz.

2014’te %52,  2019’ta %60 oy alan bir partinin çok çalışmazsanız seçim kaybetmesini bekleyemezsiniz.

GÜLYALI NASIL KAZANIYOR

2004 te Gülyalı’da seçim kazanan AKP, 2009 ta seçimi bu sefer %51 ile CHP’ye bırakmak zorunda kaldı, 2014 te % 55 üzerinde oy alan AKP seçimi tekrar kazandı. 2019 da Devletin bütün imkanlarını kullanmakla tereddüt etmeyen AKP, karşısın da yine mücadeleyi bırakmayan CHP’yi bulmuştu. Sonuç olarak seçimi yine CHP adayı kazanarak çalışmanın ne kadar kıymetli bir değer olduğunu göstermiş oldu.

 Fatsa’da muhalefet partileri seçim kazanmak istiyorsa adaylarını bir an önce belirlemeli,  ev ev mahalle mahalle gezerek diğer adayların önüne geçmek için mücadele etmeli.

Seçim start’ı verilsin adayımızı o tarihte belirleriz diye beklerseniz, Fatsa’da asla seçim kazanamazsınız.

Kazanmak için çok çalışacak, çok çalıştıkça da kazanacaksınız.

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde