02 Mayıs 2024

FIRAT KALKANI OPERASYONU

  • PDF
Niyahet Suriye bataklığına dalmış bulunuyoruz.Operasyonun adı ise; Fırat Kalkanı.Bu noktaya,yıllardır sürdürülen hatalı Suriye Politikalarının sonunda gelindi.Esad’ı devirme kaprisi uğruna Türkiye’nin başına yığınla dert açıldı.Davutoğlu zamanından beri hem içte,hem dışta devam eden yanlış politikalar bizi Ortadoğu bataklığına girmeye mahkum etti.
           Neyse,olanlar oldu artık….Şimdi ne olacak,ona bakmak lazım!
           Cerablus,sınırımızda Türkiye’nin güvenliği açısından çok önemli bir bölgedir.İŞİD’i bu bölgeden atmak gerekiyordu.
           Cerablus,İŞİD’in batı’ya açılan dünya ile bağlantısını sağlayan son kapısı idi.Fakat İŞİD atılınca ne olacaktı? Bölgedeki boşluğu PKK’nın Suriye’de ki uzantısı PYD/YPG örgütü doldurulacaktı.İşin garibi,güya dostumuz olan Amerika,bu örgütü terörist kabul etmiyor.ve “ Onlar bizim Suriye’deki kara kuvvetlerimizdir” diyordu.
           Türkiye zorunlu olarak Cerablus’a girip İŞİD’i bölgeden attı ve boşluğu PYD/YPG terör örgütünün doldurmaması için(kesin çözüm bulununcaya kadar) fiili bir tampon bölge yarattı.
           Bu,Türkiye’nin güvenli açısından çok önemli bir harekattır.
           Terör yuvası haline gelen Kuzey Suriye’ye yapılan harekat halktan büyük destek aldı.Vatandaşlar “Kandil’deki gibi vurup dönmeyelim Teröristlerin kökü kazınsın” diyor.
           Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK),son yıllarda düzenlediği en büyük sınır ötesi harekatlardan birini suriye’nin kuzeyindeki bulunan Cerablus kentine yönelik olarak başlattı.
          Gaziantep’in Karkamış ilçesi’ne komşu olan bu kent,2 yılı aşkın süredir dinci terör örgütü İŞİD’in elindeydi…
          İŞİD kenti hem önemli bir ikmal noktası olarak kullanıyor hem de bu bölgeden Türkiye’ye militanlarını sokup saldırılar düzenliyordu.Ayrıca Türkiye’nin sınır kentleri de zaman zaman roket saldırılarına hedef oluyordu.Bölücü terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD de bu bölgeye göz dikmişti.911 kilometrelik Türkiye-Suriye sınırının büyük kısmını elinde tutan PYD,kontrol ettiği iki toprak parçasının arasında bulunan Cerablus’u alarak uzun bir “ Kürt koridoru” oluşturmayı planlıyordu.
          Türk Ordusu terör örgütlerinin yuvası haline gelen bu bölgeye operasyon başlattı.Böylece İŞİD’İ sınırdan uzaklaştırmayı amaçlayan Türkiye,aynı zamanda PYD’nin sınırda kurmak istediği Kürt koridorunu da bu durumda engellemiş oldu.
          “Fırat Kalkanı” operasyonunu yöneten Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksallı Cerablusa gitti.Aksakallı,burada İŞİD ile savaşan Özgür Suriye Ordusunun komutanlarıyla toplantı yaptı.Operasyonda 150 kadar Özel Kuvvetler mensubu askerinde  Suriye’ye geçtiği belirtilmişti.
           Türk halkının  çok büyük bölümü başlatılan bu operasyona son derece destek verdi.Ancak şimdi en büyük kaygı ise,bu bölgede terörün kökü kazınmadan  Türkiye’nin Operasyona son vermesi…
           Bu güne dek Kuzey Irak ve kandil’e sayısız sınır ötesi operasyon yapılmasına rağmen kampları dağıtmaya yönelik gerekli adımlar atılmadığı için terör tehdidi son bulmamıştı.
      Suriye’deki operasyonun başarıya ulaşmasına ve sınır güvenliğinin sağlanması için bu bölgenin  teröristlerden tamamen temizlenmesi büyük önem taşıyor.Operasyonun amacını” terör ve teröristlerden arındırılmış bölge oluşturmak” diye niteleyen Ankara’daki yetkililer de bu hedefe ulaşana dek çekilme olmayacağını vurguluyor.Kalın Sağlıcakla!
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde