02 Mayıs 2024

BAKANLARIN GÖRKEMLİ İFTAR SOFRALARI

  • PDF

Osmanlı döneminde din bilgisi falan olmayan imamlar ve medrese öğrencileri her ramazan ayında” Cerre” çıkardı. Her biri kendisine önceden bir köy ayarlar, ramazan boyunca orada yatıp kalkar, köylüden para tırtıklar, kışlık ununu bulgurunu torbasına doldurup ramazan bitince medreseye dönerdi.

Ferit Develioğlu’nun Osmanlıca Türkçe Ansiklopedik Lügat isimli eserinde Arapça “Cerr” sözcüğü şöyle tanımlanıyor.

Eskiden medrese talebesinin mübarek üç aylarda köylere dağılıp halka dini öğütlerde bulunmak namaz kıldırmak veya müezzinlik etmek suretiyle para ve erzak toplaması.”

Bu cahil adamların yaptığı açıkça dolandırıcılık idi. Olmayan dini bilgileri ve yobaz kafalarıyla Müslümanları kandırır, bu yolla saf vatandaşın sırtından para kazanırlardı.

Medreseleri kapatan Cumhuriyet yönetimi din adına sergilenen bu soygun ve rezilliğe son verdi. Şimdi teknoloji devrindeyiz. Cerre çıkanların yerini medyada vaaz veren ve soruları yanıtlayan din bilginlerimiz aldı. Vatandaş soruyor, onlar yanıt veriyor da bu işin maddi boyutu nedir? Din bilginlerimiz hakları olan parayı nasıl kazanacak?

Araya sokuşturulan reklam gelirlerinden!

Hocalarım, mübarek ramazan ayında düzenlenen görkemli ve süper lüks iftar soflarını her herhalde siz de görüyorsunuz. Türkiye’yi yönetenler kutsal dinimizi açıkça sömürüyor, şov yapıyor ve oy avcılığına alet ediyor. Onların her iftar sofrasına kameralar ve foto muhabirleri çağrılıyor, yapılan çekimler medyaya servis ediliyor. Böylece dinimiz siyasi propagandaya alet edilmiş oluyor.

Acaba bu yaptıkları günah mıdır, değil midir?

Kafamdaki bir başka soru;

Selamünaleyküm hocalarım….

Lütfen bana kaçamaksız bir yanıt verin, içinde hiçbir kıvırtma olmasın, başta çok sayın ve Muhterem dünya liderimiz olmak üzere Meclis Başkanı, Başbakan Bakanlar, valiler, belediye başkanları ve diğerleri, her gece iftar sofralarında boy gösteriyor, yani iftarları onlar düzenliyor.

Hele sayın dünya liderimizin saraydaki iftar sofları gerçekten muhteşem oluyor. Bu sofralarda yer alan lezzetli ve seçkin yemeklerin maliyeti çok yüksek.

Normal bir vatandaşa iftar çadırlarında soğumuş kuru fasulye pilav ve bir de soğuk çorba verilirken, onlara çıkarılan yemekler dört dörtlük.

Bir tek kuş sütü eksik.

Ancak sayın hocalarım, bildiğim kadarıyla bu sofların bedelini onlar kendi ceplerinden ödemiyor. Yanlışım varsa düzeltsinler. Yemek faturalarını da göstermek koşuluyla!...

Şimdi sorumu geliyorum hocalarım!...

Kalabalık kitlelere kendi cebinden değil de devlet ve millet kesesinden iftar sofraları düzenlemek günah mıdır, değil midir?

Bunun adına din ticareti veya din sömürüsü diyebilir miyiz?”

Değerli hocalarım, mübarek ramazan ayında iftar düzenliyorlar, her iftar yemeği öncesinde ve sonrasında kürsüye çıkıp siyasi nutuk atıyorlar. Muhalefete geçiriyorlar, birilerine en ağır sözlerle saldırıyorlar, toplumu bölüyorlar, oy avcılığına ve oy devşirmeye soyunuyorlar.

Çok merak ediyorum, bunların acaba dinimizde yeri var mıdır?

Sizler açısından zor olacaktır ama bu önemli konulara bir kez olsun değinip toplumu aydınlatmamız acaba mümkün olur mu sayın hocalarım?”

Değil yanıt vermek, işlenen o günahları ağızlarına bile alamaz.

Devletin milletin parasıyla her akşam iftarlar düzenle, siyasi nutuk at, oy avcılığı yap ama din adamları korkup sessiz kalsın! Ne biçim Müslümanlık,ne biçim insanlık bu !

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde