02 Mayıs 2024

SON SÖZÜM GENÇLERE

  • PDF
   Genç arkadaşım!
Gündemin değişmezleri, yaşamını kabusa döndüren mutsuzlukların olunca tekrar düşünmelisin.
 İdeolojilerin, saplantıların kör kuyularında değilsen kendini yenileyebilirsin.
Değişmekten korkmadan, bozulmadan, dik bir omurga ile ruhunu ve aklını satmadan, hiçbir “ düşünce tarikatının” zincirlerine vurulmadan tek başına kalmanın korkulu ıssızlıklarına razı isen, sabırla ve kararlılıkla doğru bildiğin,inandığın yolda ezilip bükülmeye hazır olacaksın….
İnsanlığın varolması ile başlayan bir kavganın,bir ömürlük oyuncusu olduğunu asla unutma.
Bu kavga karşıtlar arasında hep olacaktır…
Akil adamlar ile aklı yetmeyip başkalarınca doldurulanlar arasında, düşünüp kendini geliştirenler ile aktaranlar arasında, gücü kimliğinde tutarlı yürekli adamlarla, makamlara, liderlere, ideolojilee, kulüplere, devlete, partiye, “ düşüncenin her türlü tarikatlarına” güvenen korkak adamlara süren bir kavga bu….
Bu insanları iyi tanıyacaksın….
Kendi insanları, kültürü, toprakları, çoğrafyası ve insanlığın temel kavramları kavgalı adamlardır bunlar…
Sevmekten korkmanın acılarını çekerler. Sevgisizliklerinin kamuflajını yaparlar.
Ya acımasızca hak ve adalet adına bilir bilmez,olur olmaz eleştirirler, saldırırlar ya da ağızlarından sevgi, adalet, hak hukuk sözcükleri hiç düşmez…
Ya omurgasızdırlar sülük gibi her türlü iktidar organlarına yapışıp kan emerler, ya da omurgalı olmak adına spastik düşünceleri ile her şeye karşıdırlar.
İnsanı, saygıyı, nezaketi, adaleti, iyi niyeti ve emeği göz ardı eden bu yeteneksiz ve çapsız insanlar aynıdır aslında. Bakmayın başka kamplarda, ideolojilerde, partilerde olduklarına…
kendi kapları boş olduğu için hangi çevrede yetiştiyse, ilk gelen kaplarını neyle doldurduysa “ o” olur bunlar.
Üretimden,emekten kopuk ideolojilerinin askeri (maşası) olarak insan kullanmanın ya da yaslandıkları, çöreklendikleri kurum, kuruluş ve topluluklarda artı değer yaratmadan statükonun devamını isterler.
Bu insanlar yıllardır ülkenin aynı gündemde,aynı kavgalarda sıkışıp kalmasının nedenidir… Hepsi tutuculuğa karşıdır. Hepsi ilerici ne gariptir ki sağcı ve solcu ortak paydaları tutuculuktur. ya beyazdırlar ya siyah… Gök kuşağını görmezden gelirler.
Son yüzyıldır sömürgecilerin yoğun saldırısı altındaki bu çoğrafyanın fakir, ezilmiş ve haksızlığa uğramış insanlarını tanı, anla, çalışan, emek harcayan, üreten kim olursa olsun sosyal statülerine bakmadan destekle.
Sorunların çözümüne onları ortak et.
Çokbilmiş ve halkından, sokaklardan, köylerden habersiz aydınlar gibi onlara tepeden bakma, kurtarıcı rolü oynama..
Ne önlerine geç ne arkalarında kal. Onlarla yan yana omuz omuza yürü. Üniversitelerin, devlet kartlarının, makamların, sırça köşklerinde fantastik yaşamla bağdaşmayan, halka deyip dokunmayan düşünceleri, projeleri, çalışmalara itibar etme.
Bedeli ne olursa olsun eğilip bükülme
Tehdit, şantajlara boyun eğme.
Tekrar, tekrar sıfırdan başlaman gerekiyorsa başla
Söz verdiysen tut. Zarar göreceğini bile bile sözünün, haksızlığa uğrayanın yanında ol. Haksızlığa uğrayandan az, çok, zengi, fakir, güçlü ve güçsüz olması ile ilgilenme… 
Kalın sağlıcakla!
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde