02 Mayıs 2024

MAL MÜDÜRÜNÜN LÜKS LOJMAN MERAKI

  • PDF
İlçemiz Mal Müdürü Ömer SEZGÜN yeni taşındığı lojmanı baştan başa yeniletti. Mutfak dolabından, Doğalgazdan, döşeme lambrinden, çelik kapıdan, tuvalet ve banyo fayanslarından, pencere kornişlerine, balkonlara varıncaya dek tüm daireyi tadilat yapmak suretiyle değiştirdiğini 16.11.2016 tarihli köşe yazımda belirttim.
 
    Yeni Haber Gazetesinin 16.11.2016 tarihli nüshasının 6 inci sayfasında ”Mal Müdürü Sezgün’ün Lojmanı” başlığı altında yayınladığım köşe yazıma 21.11.2016 gün ve 1124 sayılı yazıyla açıklamada bulunan Müdür aynen; ”İlgi tarihli yazınızda bahsi geçen gazete haberi ile ilgili olarak basın kurumlarına gönderilmek üzere hazırlanan açıklama metni aşağıda gibidir. 
 
“İlçemiz M.K.P Mahallesi Ahmet Cevat Güvenkaya caddesi üzerinde bulunan Maliye lojmanlarından Fatsa Mal Müdürlüğüne,Mal Müdürüne görev tahsisli lojman 249 sıra numaralı Milli Emlak Genel Tebliği uyarınca oluşturulan komisyon marifetiyle Mal Müdürü Ömer SEZGÜN’e tahsis edilmiştir. Bilindiği üzere ilçemizde doğalgaz çalışmalarında daha önceden başlanılmış olup, diğer kamu kurumlarında olduğu gibi gerek Hükümet konağının dönüşümü gerekse anılan Maliye lojmanlarının doğalgaz dönüşümü ile ilgili araştırmalara ve gerekli çalışmalara başlanılmıştır. Bu kapsamda anılan kamu konutlarının doğalgaz dönüşümü ile birlikte yapılması planlanan bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle gerekli olan yaklaşık maliyet bedeli esas keşif özetinin hazırlanarak gönderilmesi Ordu Valiliğinin(YİKOB) istenilmiş olup,bina ile ilgili gerekçeler de belirtilerek Bakanlığımızdan gerekli olan ödenek talebinde bulunulmuştur.23.09.1984 tarihli ve 185524 sayılı R.G yayımlanan Kamu Konutları Yönetmeliğinin “ konut Tahsis edilenler tarafından karşılanacak giderler”başlıklı 28.maddesinin(b)bendinde; küçük bakım ve onarım giderleri ile kötü kullanımdan dolayı meydana gelen zarar ve ziyan giderleri” sayılmış olup,aynı yönetmeliğin “ Kurum ve Kuruluşlarca karşılanacak İşletme,Bakım ve Onarım Giderleri” başlıklı 26.maddesinin son fıkrasında; konutta oturanların kurumların muvakafatını almadan yaptıkları onarım giderleri ödenmez.” Hükümleri yer almaktadır. Söz konusu lojmanda oturan Mal Müdürü Ömer SEZGÜN tarafından kendi insiyatifi ile lojmanda küçük çaplı zorunlu tadilatlar yapılmış olup, kurumumuzdan lojmanda onarım yapılması ile ilgili olarak her hangi bir muvafakat  talebi olmadığından(kendi imkanlarıyla tadilat yapıldığından)anılan yönetmeliğin 28.maddesi kapsamında yapılan işlemlerle ilgili olarak kurumumuz bütçesinden herhangi bir ödeme yapılması söz konusu değildir. Bahse konu haberde özü itibari ile kamu kaynağı israfından bahsedilmekte ise de; Malmüdürlüğümüze konu ile ilgili henüz herhangi bir ödenek tahsis edilmemiş olup,ilgili harcama kaleminden de lojmanlarla ilgili herhangi bir harcama da yapılmamıştır. Bu nedenle de herhangi bir kamu kaynağının israfı da söz konusu değildir.” denilmektedir.
 
Sayın Mal Müdürü Ömer SEZGÜN’ün bu denli gerçekleri yansıtmayan, hukuki dayanağı bulunmayan açıklaması 16.11.2016 tarihli köşe yazımın içeriği konularla bağdaşmamaktadır. Kamu Konutları Yönetmeliğinin 30.maddesinde’de belirtildiği gibi” Yakıt Ödeneği Talebi” tüm konutlarda oturanların blok ve gruplarına göre, ayrı, ayrı hesaplanmak üzere onaylı bir cetvel halinde her yıl Mayıs ayında talep edilir. Mal Müdürü SEZGÜN kendi oturduğu 2.katın dışında l-3-ve 4.Katların “Doğalgaz yakıt” ihtiyacını göz ardı ederek, kendi oturduğu lojmana ait, ÖDENEK dahi yokken böyle bir malzeme alımında bulunamaz. Bir Devlet Memuru Devletten daha zengin değildir. Kendi imkanlarıyla yaptığı küçük bakım ve onarım giderleri olmayıp, yukarıda saydığım tüm malzemeleri (doğalgaz, çelik kapı, duşakabin, döşeme lambiri vb) Milli Emlak Tebliğinin 339 sıra no’ya göre kimler tarafından karşılanacağı yerinde yapılacak KEŞİF ve BİLİRKİŞİ marifetiyle ortaya çıkacaktır. Bu Malzemelerin işçilik de dahil tüm gideri 40 binden aşağı olmadığı kanaatindeyim. Malmüdürü kurumlara yanıltıcı bilgi vermektedir. Kalın Sağlıcakla!
 
Son Güncelleme: Çarşamba, 30 Kasım 2016 08:02
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde