02 Mayıs 2024

MAL MÜDÜRÜ SEZGÜN’ÜN LOJMANI

  • PDF
Toplum adına bazı görev ve hizmetleri yerine getirmekle yükümlü bulunan kamu görevlilerinin,görev ya da hizmetlerin gereği olarak uymaları gereken birtakım kurallar bulunmaktadır.Bir defa yürütülen görev ve hizmetin “ kamu yararı” ilkesine bağlı olması gerekmektedir. İkinci olarak ta bu hizmet veya görevi yerine getirmek için örgütlenmiş bulunan idareye “ sadakat ve dürüstlük” bağı içerisinde işlev görülmesi zorunludur.Üçüncü olarak ta bu hizmet veya görevi yerine getirmekle yükümlü bulunan kimseler,bu işlevleri nedeniyle sahip oldukları kamu güç ve otoritesini kişilerin aleyhine kullanmamalıdırlar.Diğer taraftan,kamu görev veya hizmetlerini yerine getirenlerin bu işlevleri esnasında yasalar çerçevesinde kalacakları,kişilere karşı adalet ve eşitlik ilkesine bağlı olarak davranacakları ilke edinilmiştir.
İlçemiz M.K Paşa mahallesi dere üstü sokağında Maliye Bakanlığının mülkiyetine kayıtlı bulunan 4 katlı Maliye lojmanları mevcuttur.Bu lojmanların 1 ve 2 katları Mal müdürlüğüne,diğer üçüncü ve dördüncü katıları ise vergi dairesine aittir.
Gazetecilik çalışmalarımız neticesinde; dere üstü sokağından geçerken, Fatsa belediyesine ait bulunan otoparkta çuvallar içinde inşaat malzemeleri hurdalarını görünce merakımdan dolayı bu durumu sokak sakinlerine sordum.
Sokak sakinlerinin çoğu Mal müdürü Ö. SEZGÜN’ ün kendine ait bulunan görev tahsisli lojmanının iç mefruşatında tadilat ve onarım gerektiren kısımları yeniden yaptırdıklarını söyleyince; merakımdan dolayı 2’inci kata çıktım.
2’inci katta çoğunlukla işçilerin çalıştıklarını görünce,Lojmanda onarım ve tadilat gerektiren eksikliklerinin giderilmesinde kullanılan malzemelerin(doğalgaz, döşeme lambiri, çelik kapı, tuvalet wc taşları, banyonun onarımı duşakabin v.b) piyasa değerinin çok yüksek olduğunu sezinledim.
Bu malzemeler 1’inci derecede görev yapan özel tahsisli lojmandan yararlanan Vali, Müsteşar ve Genel kurmay Başkanının lojmanında bile yok.
Görev tahsisli lojmandan yararlanan Devlet memurları hiçbir zaman özel tahsisli lojmandan yararlanan devlet memurlarının yararlandığı lojmanın iç mefruşatında kullanılan malzemelere asla sahip değildir.
Muhasebat Genel Müdürlüğünde üst düzey yetkililerle bu konuyu paylaştığımda Fatsa Mal Müdürünün lojmanı için böyle bir ödenek göndermediklerini söylediler.
Hiçbir kamu görevlisi Anayasadan almadığı bir Devlet yetkisini asla kullanamayacağı yasa kuralıdır.(md: 6)
Bir Devlet memuru ilgili kurumundan Devlet adına ödenek gönderilmeden,kendi bildiğine göre oturduğu lojmanda tadilat ve bakım yaptıramayacağı 5018 sayılı yasanın 71.maddesinde ve Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel müdürlüğü 294 Sıra nolu Genel tebliğinde belirtilmiştir.
İllerde Defterdarlar, İlçelerde ise; Mal müdürleri Sayıştay adına kamunun tüm hesaplarını Devlet adına korumakla sorumludurlar.
3 ve 4’üncü katta oturan devlet memurları mağduriyet yaşarken,Devletin tüm tasarruflarını bir tarafa iterek,kendi bildiğine malzeme alımında bulunan müdür Sezgünün yaptığı işlem şu an Ordu valiliğinin ve Maliye Bakanlığının yürüttüğü soruşturma kapsamına alınmış ve halen bu soruşturma 26.10.2016 gün ve 02-4830 sayılı soruşturma onayıyla devam etmektedir.Çünkü Devlet Vatandaş tan topladığı paraları yetkili organlar eliyle belirlenen hizmetlere harcamaktadır.Hukuk toplumunda ise,para ile ölçülebilen değerler dışında başka değerlerde vardır.Toplum olarak bu değerlere hep birlikte sahip çıkmalıyız. Kalın Sağlıcakla!
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde