04 Mayıs 2024

KRALI GELDİ

  • PDF

    Geçtiğimiz hafta İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. İslam Zirvesi İstanbul’da yapıldı. Üye ülkelerin devlet başkanları, bakanları ve heyetleri geldi.                                                                              

    Bir ülkeden ise kraldan önce;

    Ağız tadına uygun yiyeceği, içeceği geldi,

    Kendisinin ve heyetinin kullanacağı 500 ün üzerinde son model araçlar değişik illerden bulunarak geldi,

    Yanından ayırmadığı ve önem verdiği kalıbına uygun klozeti geldi,

    Ve sonra; İslam aleminin kutsal mirasını emperyalist ülkelerle beraber yiyen kralı geldi,

    Suudi Arabistan, Arap Yarımadasının en büyük ülkesidir. Yarımada 16. yüzyıldan, 1.Dünya Savaşına kadar Osmanlının yönetiminde kaldı. 1730 yılında ortaya çıkan Vehhabi hareketi 1745’de Suud ailesi tarafından da benimsendi. Bunlar, I. Dünya Savaşı’nda Mekke Şerifi Hüseyin’in İngilizler ile anlaşması sonucu Osmanlı’ya isyan etmiş ve arkadan vurmuştu. Bizde geçen günlerde torunlarını Devlet Nişanı ile onurlandırdık!

Vehhabilerin Kralı, parçalanmış ve yok olmaya yüz tutmuş bir toplumdan çağdaş ve laik bir ulus yaratan Atatürk’e kızgınlıklarından Anıtkabire uğramıyor. Bilmiyorlar ki onlar uğramadıkça Anıtkabir daha da kutsallaşıyor. Kralın ülkesinin, dünya pazarında kabul görmüş “Made in Arabistan” diye ürünü var mı? Hurmaları yerli malı biliriz, tırmalayıp tırmalamadığını da onlar bilir, klozetide muhtemelen ithaldir.  Siz klozet yerine bilgi ve teknoloji taşısaydınız bırak petrol gelirini, haç ve umreden elde ettiğiniz gelirle tüketim üssü değil, dünya devi olurdunuz. İslam dünyasının kutsal emanetlerinden geçiniyorsun. Hicazı siz değil, gerçek islam aydınları yönetmeli, haç gelirinden islam ülkelerine de ARGE de kullanılmak üzere pay verilmelidir. Bakın o zaman İslamiyet tekelinizden çıkıp evrensel bir dine nasıl dönüşüyor. Belki o zaman kutsal ziyareti, ekonomik siyasete alet etmek için oraya gelenler de azalır ve en azından günah işlememiş olurlar. Biz atalarımızın verdiği kurtuluş savaşları ile övünürken, siz İngilizlerle işbirliği içinde yaptığınız kahpeliklerin karşılığını, ihanet ettiğiniz Osmanlının torunlarından “Devlet Nişanı” olarak aldığınız için övünebilirsiniz! O nişanda Arabistanlı Lawrence’nin de payı olduğunu unutmayın! onlar alacaklarını unutmazlarda..!  İslam da müsrif ve gösteriş var mı? Kral o klozetini götürmediği yerlerde psikolojik kabızlık mı çekiyor?

     Geçen hafta, Komor Adaları ile kalkınma işbirliği anlaşması imzalayarak gelecekte kalkınma konusundaki endişeleri gidermiş olduğundan hükümete de müteşekkiriz! Belki oraya da yol yapar, ada ülkesi olduğundan boru da döşeriz..!

     23 Nisan Bayramını kutlayamıyoruz, onun yerine devlet nişanı verişimiz ve Komor ile yaptığımız tarihi anlaşma ulusumuza ve çocuklarımıza kutlu olsun…!  Yaşasın KLOZETLİ  KRAL ve KOMOR anlaşmasını imzalayanlar!

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde