03 Mayıs 2024

İKİ YAKA

  • PDF

           Maddi sıkıntı içinde olmak, alacak ve vereceklerini dengede tutamamak, bir türlü huzur ve refaha kavuşamamak, iki yakanın bir araya gelememesinin anlamıdır.

           İstanbul’a yapılan üçüncü köprü ile iki yakamız üçüncü kez kavuşuyor. Daha önce iki kez bir araya gelmişti ama mega kente çözüm olamadı. İki yakamız üçüncü kez bir araya gelecek ama İstanbul trafiğine yine çözüm arayacağız. Sn Cumhurbaşkanı, 1995 yılında belediye başkanıyken “İstanbul’a üçüncü köprü yapılması intihardır” diyerek yapımına karşı olduğunu açıklamıştı. Yapmak da ona nasip oldu!

          İstanbul’un iki yakası ilk defa 30 Ekim 1973’te Cumhuriyetimizin 50. yıldönümünde, ikincisi ise 1988 tarihinde kavuşmuştu. Üçüncüsü de bu yıl olacak.

          Rahmetli Erbakan’ın geçici rahatlık sağlayan ancak sorun çözemeyen anlamına gelen ”Pansuman tedavisi” akla geliyor. Nüfusumuzun beşte birinin yaşadığı kentin sorunları ve çözüm arayışları neyse ülkemizinki de aynısıdır. İki yakamız on dört yıldan beri bir araya gelemiyor. Nasıl mı?

          Terör sıfırdı, iki yakamıza yapıştı bırakmıyor,

          Ayrımcılık, yolsuzluk ve kibir her yeri sardı,

          Devlet işlevinin ve hukukun tarafsızlığı ile bağımsızlığı kalmadı,                                                                                           

          Muhalefet yapanların yakasına “vatan haini” yaftası asıldı,

          Siyasetin seviyesi yakalardan ayaklara düştü, kandırıldığını söyleyen başbakanlarımız oldu,                                                                                                                                             

          Dizilere “Avrupa Yakası” adı verince AB ye girdiğimizi sanan zavallılar ile yüksek ücretle potaya top atacak danışmanlar ordusu oluştu,

          İki yakamızı bir araya getirmek için ülkemizi mülteci üssü ve Avrupa’ya tampon yapan, “Kayserili pazarlığı” yaptım diyerek övünen, mendil açan başbakan ve cumhuriyete enkaz diyen hanımefendiler ortaya çıktı.

        “Anayasayı paramparça edeceğiz” ve “Cumhuriyet reklam arası” diyen ve de “Yunan Ordusunun Ege’de savaşmadığını Türk şehitliklerinin sembolik olduğunu” söyleyen, Pensilvanya’da görüşmek için iki gün bekleyip avucunu yalayan ve paralel düşmanı kesilen iktidar vekillerimiz çoğaldı,

           

         Yakalar bir araya getirilirken en önemlisi ilk düğmenin doğru iliklenmesidir. Öncelikle yanlış iliklenen düğmelerin çözülmesi gerekir. İçerden ve dışarıdan iki yakamızı birileri kapmış kopartırcasına silkeliyor. İş dünyasının bir yakasını da kayyumlar çekiştirip duruyor. Yedi tepeli iki yakalı şehir ile yedi bölgeli Türkiye’ye yazık ediyorlar. Şimdi de birbirlerinin yakalarına yapışıyorlar.

         İki yakası darmadağınık Ankara ise işi gücü bırakmış ve Çubuk yöresine ait bir türkü tutturmuş. “Samanlıktan Kaldıramadım Samanı da Zühtü, Ben sana kandım Zühtü…!” 

   

 

 




 

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde