03 Mayıs 2024

GERİ SAYIM

  • PDF

         Bizimde komşularımız vardı, hepsiyle ara sıra sorunlarımız olurdu ama süreklilik arz etmezdi. Komşularla sıfır sorun diyenler iktidara geldikten sonra sorunlar çoğaldı.

         Ege komşumuz Yunanistan ile eskiye dayalı husumetimiz vardı. Buna rağmen Barış Harekatından sonra it dalaşları ve Kardak’ta keçi kovalamalar dışında kavgamız olmadı. Batı komşumuz Bulgaristan ile de itilafımız oldu. Açtık kapıları isteyen soydaş gelsin dedik, sorun aşıldı. Hatta şampiyonlarını baş tacı ve servet sahibi yaptık. Şimdi Bulgarların içişlerine karışıyormuşuz, akıllanmıyoruz valla.

         Doğudaki İran’ın ataları bizimkiler ile komşuluk yapmış. Arada bize Tevhidden Selam gönderdikleri bilinir. Buna rağmen Kıbrıs çıkartmasında Şahları bize lojistik destek vermişti. Son yıllara kadar aynı kiloda yarışırdık ama şimdi üst siklete çıktılar. Diğer sınırdaşımız Ermenistan, ikide bir bizi dünyaya şikayet ederek, soykırım yaptığımızı iddia ediyorlar. Bir ara diplomatlarımızı katlettiler, karşılığını alınca pıstılar. Kuzeydoğu komşumuz Gürcistan ile kaynaşık durumda olduğumuzdan sorun yok. Maşallah demiyelim, dediğimiz üç gün yaşıyor.

         Güneydeki Irak fiili olarak bölündü. Onlar kendilerini yerken çuval bizimkilerin başına, kuyuları emperyal ülkelerin hizmetine geçti. Eski yöneticilerimizden biri oraya yatırım yapmaya çok hevesliydi rahmetli ”Bir koyup üç alacağım” derdi, sonuç hüsran!  Irak’ta yaşayanların dünyası kararmış. Güneydeki Suriye ile 911 kilometrelik en uzun kara komşusuyuz. Onlarda birbirlerine düştüler, izinsiz camilerine gitme isteğiyle bizde kavga kaşağılığı ve kardeşim Esad’ı, düşman Esed yaptık. Neredenn nereyeee…! Dünya konuşur, AKP yapar! Suriye’de ölümler vahşice. Bu vahşetin buradan dünyaya sıçramasından endişe ediliyor. Son zamanlarda bizimkiler de topları bahçelerine kaçırıyor ve arada camlarını kırıyorlar. O kargaşada gelenlerde bizden geçiniyorlar.                                                                                                                                                                                                              

       Komşumuz olmayan Piramitlerin patronuyla bile hem Rabia hem de papaz olduk. Yine Akdeniz’in suyundan başka sınırımız olmayan ve yıllar önceki Kıbrıs Harekatında çadırından emir verip bize yardım edenlerin linç edilmesine uçak dolusu dolarlar ile katkı yaptık. Zavallılar, İtalyan, Birleşik Krallık ve Fransızlardan kurtuldu da ihanetten kurtulamadılar. Biz eski dostlarımıza nankörlük yaptık. Yine Akdenizden komşumuz olan sermayenin küresel patronuna bizim patron beş şiddetinde” One minüt” çekti, sonra dokuz can vererek on şiddetinde özür diledik. Dış politikada hep geri saydık, ikii, biirr ve sıfırrrr.!

           Enkaza dönüşmüş etkisiz dış politika, deve dişi gibi uzmanlarını “Monşer” diye küçümseyen ve kompleks sahibi olanların eseridir. Dış politika magazine dönüştüğüne göre bizde uzmanına soruyoruz;                                                                                             

      Güzin Ablacığım, Suriye’nin ikiz doğuracağı konuşuluyor. Cinsiyetleri ve ataları konusunda bizi aydınlatırmısın? Yoksa Haydar’a dümen kıralım mı?

 

 

 

                                                                                                                                           Rumuz ESKİ KOMŞU

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde