03 Mayıs 2024

İSTİKRAR

  • PDF

 

       Aynı kararda, aynı biçimde sürme, yerleşme, oturma, denge. Kimilerin kullanmasını çok sevdikleri ve oya dönüştürdükleri istikrar kelimesinin anlamıdır. Kasım 2015 genel seçimlerinde istikrar da istikrar diyerek oyları aldılar, karşılığını veremediler. Çözüm süreci boyunca verilen tavizler, stoklanan silahlar, kazılan hendekler ve ülkeyi yönetememenin yanına kişilerin makam hırsları da eklenince istikrar sizlere ömür.

       Temmuz ayında Suruç’ta canlı bombanın düzenlediği saldırıda otuz dört kişi öldü, yüzden fazla yaralı. Urfa’ya türkülerde paşa gelirdi, bu kez katliam geldi.

       Ankara garında Ekim ayında ki patlama sonucu 107 kişi can verirken 500'ün üzerinde kişi yaralandı. Ankara’nın taş yoluna beyaz toroslar park etti!

       Geçen hafta devlet mahallesinde askeri servis araçlarının geçişi sırasındaki bombalı saldırıyla Başkent yine gündeme geldi, yirmi sekiz şehit, altmış bir yaralı. Biz ise mırıldanıyoruz;

       Ankara'nın taşına bak
       Gözlerimin yaşına bak
       Uyan uyan Gazi Kemal
       Şu feleğin işine bak!

       Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ve teröristlerin okullara zarar verdiği yerlerde öğrenciler tatile çıktı, öğretmenler seminere çağrıldı, eğitimin yerine istikrar mı geldi?

       Milli güvenliğimiz ve bütünlüğümüzü tehlikeye sokan beceriksiz diplomasi ile angajman kuralları gereği vurduğumuz uçakla istikrarı da düşürdük.                                                                                                                                                                          

       Komşu ülkelerin iç işlerine karışmak ve kendi egemenliğimizi yok sayarak, bir davul zurna ile karşılamadığımız kaldığı terör örgütünü Cumhuriyetin kurulduğu gün olan 29 Ekimde ülkeden geçirmek istikrar getirdi mi?

       Kamuoyunda ‘Dolmabahçe Mutabakatı' olarak anılan toplantı, yandaş medyada ‘Barış Baharı' manşetleri ile verildiğinde mi yoksa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Mart 2015'te Gaziantep mitinginde “400 milletvekilini verin ve bu iş huzur içinde çözülsün” dediğinde eyy istikrar geldinmi?

       Birazda başka bir pencereden bakalım; AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan TRT'deki programda Yiğit Bulut'a gönderme yaparak "Jölelilerle, şunlarla, bunlarla gaz veriyorlar; memleketi batırdılar" diyerek istikrarın olmadığını itiraf etti. 11 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,”Cumhuriyet tarihinin en zor günlerinden geçiyoruz” diyerek günah çıkarmaya çalışırken böyle istikrarın vicdanlarını kararttığını mı söylemek istedi? Artık her gün 3-5 şehit vermemiz kanıksandı, üzücü olan ise bir kısmının acılı ailesine verilen yardımların reklam aracı yapılması.                                                                                                                                                                                                                         

       Başbakanın seçim öncesi gelir dediği terör çeteleri yada beyaz torosun yerine istikrarsızlık ve bomba yüklü araçlar geldi. Eyyy Başbakanım, ne oldu beyaz toros su mu kaynattı?

       İstikrar böylemi geliyormuş? Hepimiz bu kelimeden farklı şeyler anlıyorsak, esas istikrarsızlık budur.

 

 

 

    

 

       

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

                                                                         

      

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde