04 Mayıs 2024

KOLLEKTİF

  • PDF

 

     Ankara tren garı kavşağında 10 Ekim2015'te  T.C tarihinin en ölümcül bombalı intihar saldırısı düzenlendi. Ölü sayısı yüzü aştı. Bu saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ankara Garında yaşanan olay, terörün kollektif olduğunu gösteren bir olaydır. Burada DAİŞ var, PKK var, El Muhaberat var, PYD var" dedi. Bunun ardından Başbakana tabiî ki kollektif çizgide bir şeyler söylemek düşecekti ve öyle yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye başkanı parselci Melih ise “ Ankara saldırısı, arkasında PKK olan çakma IŞİD’in işi” diyerek kollektifliğe farklı ünvan kazandırdı!

     Ankara cumhuriyet başsavcılığı açıklamasında ise, terör eyleminin tüm aşamalarından IŞİD’in sorumlu tutulduğu ve Suriyedeki IŞİD unsurlarının rolü olduğu vurgulandı. Yani kollektif şirket yok.

     Kollektif, sözlükte birçok kimseyi veya nesneyi içine alan, birçok kişi ve nesnenin bir araya gelmesi olayı olarak tanımlanmıştır. Kollektif güncel kelime olarak siyaset lügatındaki yerini alırken yeni türevlerininde sinyalleri gelmeye başladı.

     RTÜK üyesi Ersin Öngel, TRT'nin Ekim ayının son 25 gününe ilişkin siyasilere ayırdığı süreleri açıkladı. AKP 30 saat, Erdoğan 29 saat, CHP 5 saat, MHP 1 saat ve HDP 18 dakika. Toplamda iktidar 59 saat, muhalefet 6 saat 18 dakika. Buda adaleti ne kadar kollektif kullandırdıklarının göstergelerinden biridir. Yine 27 Ekim günü bazı medya organları ile holdinglerine el koymaları nasılda kollektif çalıştıklarının başka bir örneğidir.

     Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski danışmanı ve metin yazarı AKP Milletvekili Aydın Ünal, “1 Kasım seçimlerinden sonra Saray'ı ve AKP'yi eleştiren Cumhuriyet, Hürriyet, Sözcü ve Zaman gibi gazetelerden de hesap soracaklarını" söyleyerek fırsat buldukları takdirde gelecekte de kollektif niyetlerini açıkladı.

     Hürriyet gazetesine saldıran grubun başında yer alan AKP İstanbul Milletvekili ve Gençlik Kolları Başkanı kollektif saldırgan Boynukalın ile Ankara'da etkinliğine beraber katılan Başbakan Davutoğlu kollektif dayanışmanın örneklerini sergilediler.                                                                                                                                    

                                                                                                                                                                                   

     Sonuç olarak Ankara saldırısı için:           

     Cumhurbaşkanı ve Başbakan kollektif,

     Melih Gökçek çakma IŞİD,

     Savcı ise Suriye’deki gerçek IŞİD diyor. Aklımıza bu davanın savcısının kollektif olarak kim olacağı sorusu geliyor!

    

     Geçen hafta yapılan seçimi kazanan AKP’yi tebrik eder, kollektif kibirlerinden arınması durumunda toplumsal uzlaşının sağlanarak hoş görü ortamının ülkemizde oluşturulmasının öncelikli görevleri olduğunu hatırlatmak isterim.

 

                                                                                                                                                                             

 

          

    

 

 

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde