03 Mayıs 2024

MATEMATİKÇİLER GÖREVE !

  • PDF

         TBMM Genel Kurulu, CHP'nin talebi üzerine 29 Temmuz günü olağanüstü toplanarak "Toplumsal barışı tehdit eden artan terör olaylarının nedenlerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge"yi görüştü. Toplantıda ilginç olaylar yaşandı.                                                                                                                                                                  

        AKP İstanbul Milletvekili Uğur Işılak, mecliste uyuyakaldı. Seçim öncesi "Meclis'e uyumaya gitmiyorum" diyen ancak mecliste uyurken objektiflere takılan Uğur Işılak uyandıktan hemen sonra Twitterdan savunmaya geçti. Kendisi için yapılan sayısız eleştiri sonrasında uyuması ile ilgili  "Vatanseverin uykusu, hainin uyanıklığından evladır." yazdı. Uyu uyu yat, yat yat uyu, orası senin gibi vatanseverler için zaten yan gelip yatma yeri olur! Işıl, ışıl uyu. Sen uyurken bile vatanseversen diyecek bir şey yok!

        Meclisin demirbaşlarından sayılan uzatmalı meclis üyesi ( artık değil)  Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç’ın, bir anda sinirlenerek ”Sus, bir kadın olarak sus” diyerek cinsiyet ayrımcılığı yapması,  gerginliği daha da artırdı. Ne yazık ki toplumda kadının milletvekili olması bile fırça yemesine ve aşağılanmasına engel olamıyor. Bütün kadınlarımızın bu değerlendirmeleri yapması ve gerekli sonuçları çıkarmasını ümit ediyorum. Bende Sn. Arınç’a soruyorum, bu asabiyet “Çözüm süreci öldü ortaklık bitti” nin mi, yoksa yeni bir oy haritası yaratmanın mı gerginliğidir?

       TBMM Başkanvekili Şafak Pavey'in mecliste bağrışan AKP'lilere: “Bu ülke sizin egolarınızdan daha önemli” söylemi Türkiye’nin ve günün özetiydi. Sonunda: TBMM Genel Kurulu’nda CHP’nin önergesi AKP - MHP Limitet Şirketinin oylarıyla ret edildi.

      Meclis terör olayları için olağanüstü toplantıya çağrılmıştı ama terörün nedenlerinin araştırılması ne yazık ki engellendi. Yıllarca yanlış teşhis ve buna bağlı olarak uygulanan tedavi yöntemleri yüzünden on binlerce candan ve toplumsal barıştan olduk.

      Hükümet tarafından Demokratik açılım ve çözüm süreci kapsamında 63 üyeden oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti vardı ya asTürkiye’nin her bölgesinde çeşitli illerde temas ve sempozyumlarda bulunmuşlardı. Artık sorunun çözümü için atanan akillere, atayanlarda güvenmiyor, bari halkın seçtiği meclise güvenin. Her gün şehit verdiğimiz vatan topraklarının bir kısmına hakim olamayan bir hükümet kadar seçimler de tercih yapan vatandaşlarımızın da kabahati vardır.

      Hani analar ağlamayacaktı, artık anneanneler ile babaanneler bile ağlıyorlar. Gözyaşını engellemesi gereken hükümet de görevine devam ediyor! Cumhurbaşkanı Çin’de, Uzak Doğuda, meclis ise tatilde. Terörü matematikçiler çözecek galiba! Pi sayısı=3,14 ise, barış gelsin istiyoruz.

 

 

 

    

 

 

 

 

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde