04 Mayıs 2024

YUMURTLAMA

  • PDF

Yumurta, dişi hayvanların ve özellikle kuşların yaptığı yuvarlak ve oval şekilli cisimlerdir. Birçok hayvanın yumurtaları yiyecek olarak kullanılsa da, yumurta denince akla ilk gelen şey tavuktur. Tavuk, uçamayan bir kuş türü olup yumurta ile çoğalır ve yaşam evrelerinde farklı isimler alırlar. Yeni doğmuş yavrularına civciv, genç ve gelişme çağındakilere piliç, olgunluğa ulaşmış ergin dişilere tavuk, ergin erkeklere de horoz denir. Horozlar yumurtlamaz ama kimi insanlar yaşadıkları süreçte sivri dili ile yumurtalar yapmıştır. Kırıp bir bakalım;

           TBMM Başkanı iken bir muhabirin; ''TBMM davetiyelerinde sadece kendi isminizi yazmışsınız. Bu defa eşinizin ismine yer vermemişsiniz?'' sorusuna çok sinirlenen Sivri dilin muhabire, ''Şeyini şey ettiğimin şeyi!'' ifadesinden sonra çift kırmızılı yumurtlamanın etkisiyle kızararak toplantıyı terk etmiştir.

           Bir sanayi sitesi başkanının "Sayın Başkanım size ağabey olarak hitap etmek isterim" diye izin istemesi üzerine,  "Bülent Ersoy deme de, ne dersen de" karşılığını vererek adaşına da yumurta atmıştır.          

           Üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran YÖK kararının yürütmesini durduran Danıştay kararı için, "Bayramdan sonra ne Danıştay kalacak, ne ben " diyerek yargıyı cılk yumurta edeceklerinin işaretini vermiştir.

           Hallerinden şikayet eden çiftçileri, "Terbiyesiz, otur yerine" diye azarlayarak folluktaki samanın onlar tarafından üretildiğini, kendi dönemlerinde de ithal edildiğini unutmuştur.   

           Ergenekon davası generalleri için” Çok şükür ki Türkiye, bunların zamanında savaşa falan girmemiş, yoksa bunların savaşacak halleri yok” diyerek yumurtalarına rütbe takmaya çalışmıştır.

           Kendisini cemaat ile işbirliği yapmakla suçlayan Büyükşehir belediye başkanına;"Başkan bu yapıya Ankara’yı parsel parsel satmıştır” diyerek kendi çöplüğüne bile yumurtlayabileceğini göstermiştir. Başkan ile ilgili yolsuzluk konularında 8 Haziran'dan sonra konuşacağım demiş ancak yumurta kapıya dayanınca vazgeçerek, şimdilik yumurtadan kesilmiştir.

           Giderayak “Bazen şaşırıyorum, bu ülkede bir seçim oldu mu gerçekten. Çünkü başbakan, bakanlar, hükümet yerinde. Üstelik bir de TBMM Başkanı AKP’nin bir milletvekili seçildi” diyerek dilinin kemiksizliğini de kabuksuz yumurtlayarak alaylı bir ifade ile ortaya koymuştur.  Merak ettim, tavuklar yumurtlarken horozlarla alay edip ”Şeyini şey ettiğimin şeyi diyor mu?”

 

           İnsanların ötekileştirilmediği, demokrasinin bütün kurumlarıyla işlediği, gelirin adaletli dağıtıldığı, siyasi nüfuzun yaşam alanlarında baskıya dönüşmediği, yolsuzluğun üzerinin örtülmediği, hukukun üstün kılındığı bir ülke yaratmak yerine yıllardır gıt gıt ederek ve “Zenginin horozunu bile yumurtlatarak,”  folluklarını yumurta ile doldurmuşlardır. Artık yumurtlayan siyasetçileri istemiyor, insanca yaşamak istiyoruz. Ya gıt… gıt… gıdak!… Yada, Ü…ürü… ü… ürü… ü!... 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde