28 Nisan 2024

GÜNDEM

  • PDF

            Toplantılarda görüşülecek konuların bütününe veya yaşanan günlük olaylar gündem olarak adlandırılır. Şu anda ülke gündemi 14 Mayıs’ta yapiılacak seçim ve o günün akşamına kadar da gündemi işgal edeceğe banziyor. Sonrası ise kaybedenler için sebebi ne, niçin, ......  gibi nedenlerden nasıl kaybettik diyerek biraz daha işgal edecektir. Kaybedenlerin bazılarında ise büyük fırtınalar kopabilir.

            Tarihinin en karanlık günlerini yaşayan Cumhuriyet döneminde yapılan seçimlerin en önemlisi olarak görülmesinden dolayı gündemi haklı olarak işgal ediyor. Çünkü bu seçim, tek adam sistemiyle yeniden parlamenter sisteme geçiş arasında bir tercih oylaması olduğu için rejimin bekasıyla doğrudan ilgilidir. Demokratik bir yapıyı inşaa ederek hukuku üstün kılmak amacıyla biraraya gelen Millet İttifakı “Yarının Türkiyesi” sloganıyla sağlıktan eğitime, yargıdan dış politikaya kadar iki binin üzerinde maddenin yer aldığı “Ortak Mutabakat Metni” açıkladı

            Bu altı farklı siyasi partinin bir araya gelmesinde (kaldı ki ikisi AKP’den ayrılarak kuruldu) ;

            Mevcut yönetimin ülkeyi yönetememesi,

            İnsan hakkı ihlalerinin artması,

            Farklı düşüneneler üzerinde kurulan baskılar,

            Kazanımların kaybedilmesi,

            Yolsuzlukların ve kayırmaların hiç görülmedik şekilde artması,

            Okyanus ötesi dostlarının kurdukları kumpaslara destek vermeleri,

            Ekonominin batarak ülkenin iflas noktasına gelmesi .......... gibi temel etkenler yol açmıştır.

            AKP kuruluşundan beri hiç bir seçime bu kadar kaygılı ve umutsuzluk içinde girmemişti. Bunun sebebi ise; Yukarıdaki metindeki açıklamaların yanı sıra devlet ile hükümet kavramını aynı gören tek adam sisteminin iflası ve  olumsuzlukların araştırılmamasıdır.

          Yandaşlarını korumak ve işe yerleştirmek için liyakatın kaldırılması kamu düzeninde ağır ve onarılması güç yaralar açmıştır. Halbuki liyakat, sistemsel olarak devlet hizmetlerinde verimliliği arttırır ve asgari standardı yerleştirir. Diğer bir neden ise kendi düşüncesinde olmayan insanlara yaptığı gibi çürükten sürtüğe, teröristten vatan hainine, milletten zillete gibi ......... kullandıkları aşağılayıcı ifadelerden halkı bezdirerek kibiri zirveye getirdiler ama onlar hala bu aşağılayıcı kelimelerle yandaşlarını memnun ederek yeni hikayeler yazdıklarını sandılar. Halbu ki bu tepeden bakışlarıyla tarafsız kesimlerin de nefretini kazanmaya başladılar.

             Yazacakları yeni hikaye, halkı kandıracak yeni vaatleri olmayınca da özellikle ana muhalefet partisinin seçim ve geleceğin Türkiyesi projelerini kopya etmeye başlayarak bay Kemal’in gündeminin oltasına takıldılar. Anlayacağınız taklitçi, hayali projelerin yanı sıra mevcut işleri olduğundan fazla büyük göstererk dünya da sözü geçen ülkeyiz havasını yaratmaya başladılar. Keşke öyle olsaydık. Ancak bu hava atma büyüklüğünün de gümrük kapılarının ötesine geçemediğini sağır sultan bile duymuştu.

          Halkın çoğunluğu artık AKP’nin gündemi elinden kaçırdığını, kralın çıplak ve eski çamların bardak olduğunu anlamaya başladı.

          Demokratik, adil bir sistem için güçlendirilmiş parlamenter sistemde buluşacağımız günlerin çok yakın olduğu inancıyla  geçmiş bayramlarınızı kutlarım.

 

Son Güncelleme: Salı, 25 Nisan 2023 11:53
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde