29 Nisan 2024

FARK ETMEK

  • PDF
     İstanbul büyükşehir seçimlerinin sonucunu hazmedemeyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu ama fark edemedik” ifadesiyle beraber siyasi güçlerini de kullanarak seçimin iptalinde başarılı oldular! ama on yedi yıldan beri ülkemizde ki çoğu yanlışları da fark edemedileri gibi çıkmaza girdiler!
     Adalet sistemi ve devlet geleneği siyasallaşarak felç oldu. 130 milyar dolar olan dış borç, 480 milyar dolara çıkmış, farkını hesapladınız mı?
     Tarımı ve kooperatiflerini bitirdiğinizden, saman ve hayvan, sonra da bakliyat ve sebze ithali yapıldı. Ağzınızın tadı gelirken, malı götürenleri fark ettiniz mi?
     Bir kısmı stratejik öneme sahip fabrikaları özelleştirme adı altında kimini kelepir, kimini hurda fiyatına satarken bu milletin hakkını da boynunuza doladığınızı fark etmediniz mi? Sahi sizin açtığınız fabrika var mı?
     İşinize geldiğinde mühürsüz pusulaları kabul etmenizden, gelmediğinde orantısız siyasal güç kullanarak iptal ettirdiğiniz seçimlerden, adaletli seçim yapmayı bile beceremediğinizi, halk iradesine saygı yerine, seçimi almamız gerekir mantığıyla her yola başvurduğunuzu ve sizden önce damlarda gezen kediyi bile seçimlerde trafoya sokarak hak gaspı yaptığınızı fark ettiniz mi?
     Batırdığınız ekonomiyi de, FETÖ ‘yü de, 25 yıldan beri yönettiğinizi sandığınız İstanbul’un betonlaşmasını da fark etmemiştiniz. İşinize gelmeyen hiçbir şeyi kabul etmemeniz, yalanın ağzınıza yuva yapmasından dır.
     YSK, iptal gerekçesini bir kısım sandık kurulu başkan ve üyelerinin kamu görevlisi olmaması nedeniyle aldığını söylerken; Başbakanlık, bakanlık, TBMM Başkanlığı yapmış kişi “oy hırsızlığı açık ve seçik bir şekilde yapıldı. Bu hırsızlık YSK’de görüldü ve iptal edildi.” deyip mağdura yatarak, hem de iftar yemeğinde yalan söylemektedir. Bu kişiden Şehrül-Emin olmayacağını farketmediniz mi?
     Toplum uyanmaya başladı. Daha doğrusu sevgi ve barış dil li, aydınlık yüzlü, kararlı, cesur ve çalışkan birisi “ Günaydın, Üsküdar’da sabah oldu, kalkın... atın nalı düştü burayı geçemiyor...” diyerek gerçeği gösterdi. Mahatma Gandhi’nin, “Mustafa Kemal İngilizleri yeninceye kadar Tanrıyı da İngiliz zannederdim.” Söylemi İstanbul’da karşılık bulmaya başladı bile.
     Farkı farkettiniz mi?
     İmamoğlu, özgüveni yüksek ve samimi konuşurken, rakibi sus pustu. YSK’nın haksızlığından sonra “ bülbül gibi şakımaya başladı.” Şakıyanlar bununla bitmiyor ki.! AKP’nin YSK temsilcisi ve milletvekili Recep Özel, ........ “Her Şey Çok Güzel Olacak” paylaşımı yapan sanatçılara “Adaletinizin terazisini sileyim paslanmasın” yanıtını vermiş. Bu ne bozuk bir ağız ve nasıl bir üslup...?
     Ispartanın gül suları bile bu kokuşmuş ağızları temizleyemez! Büyükşehir seçiminin iptali, ilçelerin reddedilmesiyle YSK, Anayasayı tangır tungur etmiştir. R. Özel’in ağzı gibi bir gün kokusu çıkar...
     “Her şey çok güzel olacak” dileklerimle, seçim hilelerinin birkaç ortaklı olduğunu bir kez daha fark ettik...
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde