20 Mayıs 2024

Popstar yarışmasında Ahsen Erkli

  • PDF

ahsen27-3-2013Star TV de yayınlanan 2013 Popstar yarışmasına katılan Fatsalı Ahsen Erkli jüri üyelerinden istediği oranda puan toplayamadı.

Jüri üyelerinin Ahsen üzerinden kendi aralarında tartışmaya girdikleri Fatsalı genç yarışmacı hakkında ilk yorumu yapan jüri üyesi Bülent Ersoy, diğer yarışmacılara 9-10 puan verirken temsilcimize 8 puan verdi, ancak gelecek haftalarda Ahsen’den daha iyi bir performans beklediğini söyledi. Ersoy; ‘İlk günün heyecanından olsa gerek sunucu hanım Ahsen’i çok emin bir şekilde anons etti. Belki eserin provasında muhteşemsin, yıktın, geçirdin gibi şarkıcı ‘Alçak dağları ben yarattım’ der gibi biraz sanki etki altında kaldı. Yanılmışta olabilirim ama o havayı sezdim. O hava aslında başarıyı getirir. Okunan makam çok zor bir makamdır.

Yarışmacı Ahsen Erkli şarkısında hatalı olduğunu kabul etti ve  Bülent Ersoy’dan özür dileyerek,

‘ Biz Türk sanat musikisi öğrencileri, sizi temsil ettiğimiz için, size yakışır bir sahne yapmak istedim. Bunu ukalalık olarak aldıysanız çok özür dilerim’ diye karşılık verdi.

Ahsen’in bu özrüne karşılık, yanlış anlaşıldığını anlayan Ersoy ; ‘Öyle şey olur mu? Çok güzeldi, yakıştı, çok da şıktı. Ben ismimin Bülent olduğu kadar eminim ki, haftaya bu düzelecek. Biz de canlı performans da böyle şeyler yapıyoruz. Ben yalan konuşamam. Eğer performansın kötü olsaydı, kötü derdim. Kötü değildi. Ben yalan konuşmam’ diyerek sözlerini noktaladı.

Jüri üyelerinden Serdar Ortaç ise; ’Bülent Ersoy’un Türk sanat musıkisinde takdiri benim için en taban puandır. Ondan daha yüksek puan veremem. Daha alt bir puanda vermem 8 puan veriyorum. Bu gelişi aslında bekliyorduk. Ordulu olmasından sanırım, şahane çıktı sahneye. Hakikaten benim diyerek çıktı. Ahsen bu mudur? Hep böyle kendinden emin mi yürür? Keşke Ahsen’den daha iyi okuyan çıkmasa da, yoluna yürüse’ sözleriyle düşüncelerini dile getirdi.

Yarışmacı Ahsen, Serdar Ortaç’ın bu şekildeki yorum ve sorularına karşılık; ‘ Evet Ahsen budur. Fatsalıyım. Yarışmadan önce sahnem vardı. Yıllarca da vokal yaptım’ şeklinde konuştu.

Ahsen’e tek 10 puanı veren Demet Akalın da; ‘Ahsen’in haftaya daha iyi olacağını düşünüyorum. Yarışmadan önce, eşim beni kodladı. Ahsen’in çok güzel sesi var. Onu dikkatli dinle dedi. Okan’ın kulağı sağlamdır’ şeklinde açıklama yaptı.

Ahsen için son yorumu yapan tecrübeli ses Orhan Gencebay’ da Ahsen’e 8 puan vererek; ‘İlerleyen zamanlarda çok daha iyi olacağını biliyorum’ açıklamasıyla oylamayı sonlandırdı.

Popstar yarışmasında Fatsa’yı temsil eden Ahsen’i desteklemek isteyenlerin, 101 yazarak 3095’e sms göndermeleri yeterlidir.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde