20 Mayıs 2024

Fatsa Müftüsü Şenel Yılmaz, “Herkes kendi camisinde ezanı kendisi okuyacak”

  • PDF

senelyilmaz27-3-2013Fatsa Müftülüğü, yeni başlayan uygulamalar ile ilgili personellerine kurs veriyor. Personellere yönelik yapılan bu hizmet içi eğitim kursları ile ilgili Fatsa Müftüsü Şenel Yılmaz, “Başkanlığımız, bütün personeli hizmet eğitiminden geçirme planı içerisinde” dedi.

Şenel Yılmaz; “ Buna bağlı olarak bizde periyodik olarak personelimizi, Kuranı Kerim kursu, ezanı güzel okuma, hatta yüz yüze vaaz kursları gibi, zaman zaman hizmet eğitimi kurslarına alıyoruz. Şu anda, Kuranı Kerimi güzel okuma kursu verdik. Kursu Orta Büyük Camii imamı ve formatör öğretici Necati Ergül verdi. Beş hafta devam etti kursumuz. Yirmi beş kursiyerimiz katıldı ve başarı belgesi aldı. Bu kurslar özellikle arkadaşlarımızın kendilerini yenilemeleri, eksiklerini gidermeleri ve mihrapta daha cesaretli olmalarını sağlamak amaçlı veriliyor. Aynı zamanda birlik, beraberlik ve paylaşmayı sağlayan kurslar. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu ve buna benzer kurslarımız devam edecek. Yine Başkanlığımız yüz yüze vaaz programına da büyük önem vermekte. Her ilden, ilçeden 3-4 kişiyi Antalya’da toplayarak özel seminerler vermekte. Bundan sonra, hizmetler daha iyi verilsin, kalite artsın düşüncesi içerisindeyiz. Bu kurslara bağlı olarak, merkezi ezan artık son bulacak. Her camide cemaat, vaazi hatibi görerek dinleyecek. Herkes kendi camisinde ezanı kendisi okuyacak. Görevlisi olmayan camilerde belki merkezden okunacak. Birde hiç camisi olmayan yerlerimizde, açık arazide bulunan alıcılarımız ile merkezden okunacak. Bunun haricinde bütün arkadaşlarımız ezanı kendileri okuyacak. Başkanlık merkezi ezan sistemini daha güzel ezan dinlensin, kim ezanı güzel okuyorsa, bu kişiler ezanı okusun, köylerde de ezan en güzel bir şekilde dinlensin düşüncesiyle başlatılmıştı. Fakat bu sistem çok sağlıklı bir, din hizmeti politikası olmadı. Ezan okumaktan uzak kalan diğer arkadaşlarımız, ezan okumayı unutacak hale geldiler. Bunun için merkezi ezan uygulaması kaldırılıyor. Aynı zaman da merkezi ezan sisteminin kaldırılmasındaki sebeplerin çoğunluğu halkın şikâyetleridir. Örneğin; ‘Ezan merkezden okunduğu için bazen görevli camide olmuyor. Herkes kendisi okusun. Ben imamımdan ezan dinlemek istiyorum’ şeklinde talepte bulunuyorlar. Yaklaşık 150 tane cami, bizim merkez cami alanımız içerisindeydi.  Artık herkes kendi ezanını kendisi okuyacak” dedi.

Fatsa’nın büyük bir merkez camiye ihtiyacı olduğunu da dile getiren Müftü Yılmaz; “Resmi bir yazı ile talep edilmedi ama yıllardır kürsü de bunu dile getiriyoruz, gündemde tutuyoruz. Bunu sadece biz değil bütün cemaat biliyor. Kalabalık cenazelerde görüyoruz. Yağmurda, karda cemaat dışarıda kalıyor. Namazlarını caddelerde, soğukta kılıyorlar. Karın üzerinde namaz kılanları çok gördük. Hakikaten bu problemin Fatsa’da acilen çözülmesi gerekiyor. En az 5 bin kişilik olabilir. Fakat 10 bin kişilik olursa uzun yıllar Fatsa’nın ihtiyacına cevap verir” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde