20 Mayıs 2024

Din Görevlilerinin Katıldığı Hizmet İçi Eğitim Kursu Sona Erdi

  • PDF

piknik27-3-2013Fatsa İlçe Müftülüğü tarafında gerçekleştirilen 5 Hafta 120 saat devam eden Hizmet İçi Eğitim Kursunu, 25 din görevlisi tamamladı. Kursu Rehber Öğretici Necati ERGÜL tarafından verilmiştir. Kurs sonunda yapılan törene Fatsa İlçe Müftüsü Şenel YILMAZ ve personel şefi halis Mollakadıoğlu katıldı.

Törende bir konuşma yapan ilçe Müftüsü Şenel YILMAZ: “Özellikle cami hizmetlerini yürüten personelimizin bilgi ve becerilerini geliştirmek, vatandaşlarımıza daha etkin ve verimli bir din hizmeti sunmak, Kur'an-ı Kerim'in okunmasında yaşanan telaffuz hatalarını gidermek, ses-seda ve mana bütünlüğü içerisinde güzel okunmasını sağlamak amacıyla bu “Hizmet İçi Kurslarını” düzenliyoruz. Din hizmetlerinin temelini teşkil eden Kur'an-ı Kerim'in usulüne uygun olarak okunmasının en önemli ihtiyaçtır. ‘Kursa katılan arkadaşlarımız doğru bildiğimiz yanlışları düzelttik’ diyerek kursun başarılı geçtiğini söylediler. Kursa katılan Din görevlilerimiz burada eksikliklerini tamamlayarak sertifikalarını almışlardır.”

Rehber Öğretici Necati ERGÜL ise yaptığı konuşmada: “ Öncelikle bu kurs açma fırsatını bizlere veren Diyanet İşleri başkanlığına ve Fatsa İlçe Müftümüze teşekkür ediyorum. Kursa öğrenme amacıyla gelerek gayret gösteren Din Görevlisi arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız her yaşta ilim tahsil etmenin önemini anlayan ve anlatan arkadaşlarımızdan meydana gelmesi hizmet kalitesini yükseltmiştir. Ben Hizmet İçi Eğitim Kursunu sadece kuran eğitimi değil birlik beraberlik kaynaşma, paylaşma kursu olarak görüyorum. Bizim arkadaşlarımıza verdiğimiz eğitimle beraber tecrübeli ve tecrübesiz kursiyer arkadaşlarımızın birikimlerinden de istifade etmek şiarımızdır. Bir insan yeni bir elbise bile alsa yeni bir traş olsa ayna karşısına geçip kendini görmek ister. Hizmet İçi Eğitim Kursu’da din görevlilerimizin gelişen teknolojik imkânları da iş içine katarak kendilerini yenileme daha etkin nasıl bir din eğitimi sunma kursudur. Sadece kurs değil kurs haricinde de köy ve beldelere gitmek suretiyle din görevlisi arkadaşları ziyaret etme fırsatı bulup mesleğimizi daha etkin hale nasıl getirebiliriz düşüncesini istişare etmek suretiyle arkadaşlarımızla paylaşarak yeni tecrübeler elde ettik. Kumru personeline köy ve beldelere gitmek suretiyle beni yalnız bırakmayan tüm personel arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi ve kursun sonunda İlçe Müftüsü ve kursa katılan din görevlileri Bolaman Beldesinde birlikte piknik yaptılar.IMG 173827-3-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde