20 Mayıs 2024

CHP Fatsa İlçe Başkanlığı '' Bayrağımız Vatan Bütünlüğümüzdür^''

  • PDF

chp''Çok değerli Fatsa’ lılar ülkemizin büyük sıkıntıların eşiğinde olduğunu her fırsatta sizlerle konuşarak ve tartışarak dile getiriyoruz. Şimdide son gelişmeleri CHP Fatsa İlçe Örgütü olarak yine gelecekle ilgili endişelerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Bugün tehlikenin biraz daha üzerimize yaklaşarak geldiğini görüyoruz , bu durum ülkemiz insanının moralini bozuyor, gelecekle ilgili endişelerini artırıyor ve gelişmeleri derin bir hüzünle birlikte yaşıyoruz.

Bütün bunlar ülkemiz insanına Kurtuluş Savaşı öncesindeki ülkemizin işgali ile ilgili çekilen acıları hatırlatıyor. 21 Mart 2013 Perşembe günü Nevruz kutlamalarını Diyarbakır’ da hep birlikte izledik.Nevruz bizim binlerce yıllık geleneğimiz olmasına rağmen, sanki başka bir ülkede kutlama varmış gibi hissettik.

Bugün Türk Bayrağını taşıyanları yerlerde sürükleyen anlayış, Diyarbakır’ daki terör örgütlerinin bayrağına sanki selam duruyordu. Miting alanının güvenliğini sağlamak için beş bin kişilik kolluk kuvvetleri ile terör örgütünün de beş bin kişilik kolluk kuvvetleri iş birliği içinde görev yaptılar.

Nevruz belli bir grubun malı değildir yukarıda bahsettiğim gibi Göktürk’ lerden bu yana doğanın uyanışını simgeleyen yepyeni bir hayatın müjdecisi olarak kutlanan bir gündür. Hiç kimse bunu kendine mal etmemelidir, edemezde. Binlerce yıldır bir arada yaşamış bu halkların bugün bir birine düşürülme çabaları Avrupa ve Amerikan emperyalizminin Ortadoğu’ daki çıkarlarını garantiye alma mücadelesidir. Fırat ve Dicle savaşıdır. Ülkemizde yaşayan insanların birlik ve dirliğini bozan bu hareketin, hiçbir zaman ülkemizin hayrına bir sonuç vermeyeceğide bilinmelidir.

Ülkemizin aydınlanmasından, çağdaşlaşmasından, sanayileşmesinden, sosyalleşmesinden ve bilimsel aklın kullanılmasından korkanlar, ülkemizin başına böyle bir çorap örmeye çalışıyorlar. Halkımızın sağduyusu bu tuzakları mutlaka aşmalıdır, aşacağına yürekten inanıyoruz. Bugün emperyalizmin yerli iş birlikçileri, ülkemizdeki her türlü bağnazlığı kaşıyarak ve körükleyerek daha da ileri giderek, Kurtuluş Savaşı Kahramanlarımızı ve hatta Kurtuluş Savaşını bile yok sayarak, ülkemizin şanlı geçmişini ve emperyalizme karşı verdikleri mücadeleyi hafızalarımızdan silmeye çalışıyorlar.

Binlerce yıllık geleneğimizi Kürt halkının kurtuluş meşalesi gibi kutlamaya çalışanlar ve gerçekten Kürt halkının önderleri gibi gözükenler, sözde barış söylemleri ile barışın temeline dinamit koymaktadırlar. Bunlar Kürt halkının gerçek önderleri gibi gözükselerde özünde Kürt emekçilerini sömüren, Kürt halkına toprak mülkiyetini reva görmeyen toprak ağalarıdır. Nasıl oluyorda Kürt emekçilerinin hakkını savunabiliyorlar. Farkında olarak ya da olmayarak yaptıkları iş, Amerikan ve Avrupa emperyalizminin bilerek veya bilmeyerek çıkarlarına hizmet etmektir.

Nevruz kutlamalarında bir tane Türk bayrağı taşımayanlarla neyin barışını yapıyoruz, biz Bayrağımızdaki kırmızı rengi, Misaki-Milli sınırlarımızı çizerken döktüğümüz şehit kanlarından aldık. Bütün ısrarlara rağmen, hala barışın şartları ve koşullarının ne olduğu, ülkemiz insanından saklanırken bir katil bir çete başına postacılık görevi yapma düzeyine gelmiş Millitvekilleri, Kandil ve İmralı arasında mekik dokumaktadırlar.

Toplumun vicdanını sızlatan Balyoz ve Ergenekon davaları ile ordumuzun morali sıfırlanmış, hızlı bir şekilde subaylarımız istifa etmişlerdir. GenelKurmay Başkanlığı ile en üst kademede görev yapan, Genelkurmay Başkanımıza müebbet hapis istenirken, çete başıyla pazarlıklar yapılmaktadır. Halkımız bu acı günleri unutmamalıdır. Diyarbakır’ da Türk bayrağı asmayanlara karşı, FATSA’ YI TÜRK BAYRAKLARIMIZLA DONATARAK TEPKİMİZİ ORTAYA KOYMALIYIZ. Türk Bayrağımız vatan bütünlüğümüzdür . Milli sınırlarımızın içerisinde Bayrağımız her yerde dalgalanmalıdır.

Değerli Fatsa’ lılar biz bütün bu olan ve bitenleri sağduyu ile izlemeliyiz. Gelecek günler biraz emek ve çaba sarfederek güzel olacaktır. Buna Fatsa Cumhuriyet Halk Partisi Yönetimi olarak bütün kalbimizle inanıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ ün aydınlattığı yolda ondan aldığımız ilham ile, yüreğimizi dolduran vatan aşkı ve sevgisi bu zorlukları aşacağımıza inanıyor, sağduyulu Fatsa halkına saygılar sunuyoruz. ‘’

CHP Fatsa İlçe Başkanlığı

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde