20 Mayıs 2024

Çanakkale Zaferi’nin 98.yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Fatsa’da da törenlerle kutlandı.

  • PDF

DSC20-3-201318 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ilk program, Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başladı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98.yıl dönümü ile ilgili, Belediye Kültür Sarayı’nda Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi tarafından anma programı düzenlendi. Program Okul Müdürü Zeki Maytalman’ın konuşmasıyla başladı.

Tarihin kaydettiği en büyük savaşlardan birinin de Çanakkale savaşı olduğunu belirten Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Maytalman, “Bütün mukaddes değerleriyle yok edilmek, tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin, var oluş mücadelesinin emsalsiz kahramanlık destanın adıdır Çanakkale.

Çehreleri, renkleri, dilleri ve ırkları değişik, çeşitli milletlerden oluşan insan selini andıran ordular, milletimizin üstüne yürümüş, Mehmetçiğin göğsüne bomba ve mermi yağdırmıştır. Gökler ölüm indirmiş, yerler ölü püskürmüştür.

Kahraman ecdadımız, bu öldürücü silahların tehdidine karşı iman dolu göğsünü siper etmiş, bir gül bahçesine girercesine vatan uğruna şehit olmayı şeref bilmiştir. Düşmanın gülleleri, mermileri, arslan neferlerimizin göğsünde sönmüş, Çanakkale boğazı düşmanlarımıza mezar olmuştur.

Şüphesiz bu başarıların en büyük sırlarından biri şehitlik arzusudur. Şehitlik arzusu Çanakkale’de zafer, Akif’in dilinde destan, Seyit Onbaşı’da muazzam bir güç olmuştur. Şehitlik arzusu, ırk, dil farkını yok edip ülkenin dört bir yanından gelen yiğitleri bir mevzide buluşturmuştur. Çanakkale Savaşları, maneviyatın maddiyatı yendiği yer olma özelliği ile dünya tarihi üzerinde de büyük etkilere neden olmuş, asırlardır Avrupalılar tarafından sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine yardımcı olmuştur.

Geçmişten ibret alarak, Çanakkale ruhunu canlı tuttuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hedef, başaramayacağımız iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem olmayacaktır. Şehitler günü vesilesi ile kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri olan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Oratoryo Beğenildi

Program devam ederken bir yandan da Fatsa’nın şehitleri slayt halinde gösterildi. Öğrencilerin “Çanakkale Geçilemedi” oratoryosu beğeniyle izlendi. Program kahramanlık türküleri ve en sonunda da 15’li “Hücum” piyeslerinin sahnelenmesinin ardından sona erdi.DSC-20-3-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde