20 Mayıs 2024

Sevgi Evlerinde Kalan Çocuklarla Buluştular

  • PDF

sevgi-20-3-2013Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa’da bulunan Sevgi Evleri’nde kalan çocuklarla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Spor kompleksinde verilen kahvaltıya, Kaymakam Bekir Atmaca, Emniyet Müdürü Hüseyin Aslan, Jandarma Yüzbaşı Fatih Çetil ve Sevgi Evi gönüllü elçileri de katıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Sevgi Evi çocukları ile hafta sonu birlikte olmak için bir kahvaltı düzenledi.

Kahvaltıdan önce çocuklar Spor Kompleksi içerisinde bulunan, spor salonunda, oyun salonunda ve havuzda eğlendiler. Kahvaltıda, Seyhan Erkin (10) isimli bir kız çocuğunun doğum günü de kutlandı ve hediye verildi.

Kahvaltının amacı konusunda bir açıklama yapan Başkan Anlayan, “Yaklaşık 15 gün onları aile olarak evlerinde ziyaret etmiştik, sohbetler yapmıştık. Şimdi burada biz onları misafir ediyoruz” diyerek sözlerine başladı.

En Fazla Gönül Elçisi Fatsa’da…

Anlayan; “Fatsa Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz, özelikle küçük yaştaki çocuklarımız için üç tane “Sevgi Evi “açtı. Bu sevgi evlerimizde, 12’si erkek 6’sı kız olmak üzere toplam 18 tane çocuğumuz var. Bununla beraber Sayın Kaymakamımız ve ailesinin öncülüğünde, gönül elçileri bir araya getirildi. Hatta Ordu’da en fazla gönül elçileri olan ilçe olduk. Sevgi evindeki çocuklarımız ile beraber hayatı paylaşmaya çalışıyoruz. Onlarla beraber imkânları paylaşmaya çalışıyoruz. Bugün burada gönül elçisi ailesi dostlarımız, çocuklarımız, beraberinde ev anneleri ve öğretmenleri var. Hep beraber bu güzelliği paylaşmaya çalıştık. Spor kompleksi Fatsa’da herkesin, herkesimin ihtiyaç duyduğu ve şimdide hizmet aldığı bir yer. Dolayısıyla sevgi evindeki yavrularımızın da bundan sonra doyasıya hizmet alacağı bir yer olacak” dedi.

Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca’da, “Sevgi Evi” projesinin kimler tarafından, ne amaçla hayata geçirildiğini anlattı.

Bekir Atmaca; “Kimsesiz çocuklarımız daha evvel çocuk yuvalarında, devlete ait yurtlarda kalıyorlardı. Fakat Aile Bakanlığı ve Fatsa Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, “Sevgi Evi” adı altında yeni bir proje başlattı.

Bu proje, çocuklarımızın, ev ortamında kalmaları ve aile ortamında barınmaları planlanarak başlatıldı ve ilçemizde 3 adet sevgi evi açıldı. Bu evlerde toplam 18 adet çocuğumuz var. Başkanımızın da dediği gibi, bu çocuklarımızı biz gönül elçisi ailelerimiz ile beraber ziyarete gittik. Hafta sonu birlikte olmak adına Başkanımız bir kahvaltı düzenledi. Bu sevgiyle büyüyecek çocuklarımız, daha iyi, daha güzel nesiller olacaklardır. Ben bu arada basın mensuplarının ilgisine de çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu projeye gerek ulusal, gerekse yerel medyamız çok itina göstermekte. Kahvaltı için de değerli Başkanımız Hüseyin Anlayan ve Fatsa Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Kahvaltının bitiminde Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Kaymakam Bekir Atmaca, Jandarma Yüzbaşı Fatih Çetil ve Emniyet Müdürü Hüseyin Aslan çocuklar ile beraber oyun salonuna giderek, birlikte oyun oynadı.sevgi20-3-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde