20 Mayıs 2024

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 92. Yıl Dönümü Kutlandı

  • PDF

istikbal20-3-2013İstiklal Marşı'mızın Kabulünün 92. Yıldönümü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma etkinlikleri kapsamında Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı Konferans Salonunda bir program düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ile Hatice Bahaettin Şener İlkokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programa Fatsa Kaymakamı Sayın Bekir ATMACA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel AVCI, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Bülent YÜCETEPE, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Fatih ÇETİL, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin ARSLAN, Deniz Bilimleri Dekanı İsmet BALIK, Fatsa Ticaret Odası Başkanı Tayfun KARATAŞ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Atilla YİĞİT, Hüseyin BİBEROĞLU ve Ercan UÇAK, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, okul ve kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasından sonra Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Osman GÖRMÜŞ günün anlamı ile ilgili yaptığı konuşmasında “Her milletin, bağımsızlık sembolleri ve kültürüne ışık tutan işaret taşları vardır. Sembolleri bayrağıdır, marşıdır. İşaret taşları ise; geçmiş ile geleceği birbirine bağlayan yolumuzu çizen gönül insanlarıdır. Çünkü onların mozaik taşları üzerinde güçlü bir devlet olmuşuz. İşte Akif’te bumlardan birisidir. Bunların gönül güzelliğini taşıyarak yazar İstiklal Marşımızı. Der ki; Ey bu vatanın kurtuluşu için, milletimizin maddi ve manevi varlıkları için savaşan arkadaşlar; Merak etme, endişelere kapılıp üzülme. Bir alev gibi süzülüp dalgalanan al bayrağımız altında söylendikçe bu Marş, bayrak yere inmeyecek, daima yüksekte kalacaktır. Akif bir gönül insanıydı. Yüreğindeki bağımsızlık ateşini, Anadolu insanına yaymıştır” dedi. Müdür GÖRMÜŞ, Değerlerli misafirlerimiz; Sevgili gençler; Hüzünleri, acıları, yetimleri, öksüzleri hatırlatan mısralarında İstiklal Marşımız, milyonlarca şehidin, gazinin ruhunu taşır içinde. İstiklal Marşımız kahramanlığın ve bağımsızlığın manasını öğretir. Mehmet Akif ‘i anlatarak bitirmek mümkün değil. İnanıyorum ki, bizlerde bu ruhu taşıdığımız sürece Akif’in ‘’Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’’ cümlesini anlamış oluruz diyerek konuşmasını bitirdi.Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Hatice Bahattin Şener İlkokulu öğrencileri tarafından Mehmet Akif şiirleri okunması, Mehmet Akif Ersoy’un hayatından canlandırmalar, İstiklal Marşı’nın yazılış hikâyesi, İstiklal Marşı’nın okunması ve “İstiklal Oratoryosu” gösterimi yapıldı.12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 92.Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında ilçemiz ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen “İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması” nda dereceye giren öğrenciler çeyrek altınla ödüllendirildi. Birinci Toki Ortaokulu öğrencisi Ecem Banu GÜNGÖR, ikinci Ali Rıza Demircan İlkokulu’ndan Elif EZGİ ve üçüncü M. Necati Çetinkaya İlkokulu’ ndan Duygu DİZMEN’e ödüllerini Fatsa Kaymakmımız Sayın Bekir ATMACA verdi.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programı “İstiklal Marşı’ nı Güzel Okuma Yarışması”nda birinci olan Toki Ortaokulu öğrencisi Ecem Banu GÜNGÖR’ ün İstiklal Marşı’nı okuması ile sona erdi.istikbal-20-3-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde