20 Mayıs 2024

Fatsa Yardım Sevenler’den Kadınlar gününe özel panel

  • PDF

panel13-3-2013Yardım Sevenler Derneği Fatsa Şubesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Şizofreni Dostları Derneği’nin katkılarıyla “Değişen Dünya’da Anne Olmak” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Psikolog Veli Gümüş ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Fahriye Talbaş katıldı.

Konferans öncesi bir konuşma yapan Yardım Sevenler Derneği Fatsa Şubesi Başkanı Nimet Koç, “Kadın, evinde anne, eş, kız kardeş, tüm işleri omuzlayan, sabreden, tahammül eden, ev ekonomisine katkı sağlayan, siyasi ve sosyal hayatta var olan, sesini duyuran, iş dünyasında şirket yönetim kurulu başkanlığı yapıp şirketini yukarılara taşıyıp ülke standardına katkıda bulunan biridir. Kadın, ortak toplumda, siyasi hayatta ve sosyal hayatta söz sahibidir. Kadınlarımıza toplumda, sosyal hayatta, siyasette, ülke yönetiminde, sivil toplum hareketlerinde, iş yaşantılarında, sanatta, kültürde, sporda kısaca hayatın her evresinde hak ettiği yerde olduğu bir dünya diliyorum” dedi.

“Annelikle İlgili Herkes Her Şeyi Söylüyor”

Başkan Nimet Koç’un ardından Sosyal Hizmetler Uzmanı Fahriye Talbaş kadınlara hitaben bir konuşma yaptı.

Daha sonra ise Psikolog Veli Gümüş, değişen dünya’da annelik yapmanın zorluklarından bahsetti. Günümüzde teknolojinin her şeyi zorlaştırdığını ifade eden Psikolog Gümüş, “Evin içerisine birden fazla anne giriyor. Günümüzde internette olsun, televizyonlarda olsun bir sürü programlar yapılıyor. Ben de bu vasıtayla bir anne sayılıyorum bir nevi. Çünkü annelik ile ilgili herkes bir şey söylüyor. Herkes bir şey söyleyince, bir şeyi tek bir çatı altında toplamakta zorlaşıyor. Biz doğru nedir onun peşindeyiz. Doğru sevgi, koşulsuz kabul. Yani annelik açısından düşündüğünüzde, bir söz var ya ‘En kötü anne çocuğunun her istediğini yapan anne’ denir. Biz de bu paralelde anne, çocuğunu sevgiyle besleyen, doğru ilgi veren ve onu koşulsuz kabul eden annedir, düşüncesiyle hareket eden annedir” diyoruz.panel13-3-2013apanel13-3-2013b

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde