20 Mayıs 2024

Heyelanın Nedeni Belli Oldu

  • PDF

heyelan13-32012Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, geçtiğimiz hafta sonu Şerefiye Mahallesi’nde belediye tarafından yapılan istinat duvarının çökmesi sonrasında 4 aracın toprak altında kaldığı ve 24 daireli bir apartmanın yıkılma tehlikesine karşın boşaltıldığı heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu.

Başkan Anlayan, Başkan yardımcısı Bülent Yücetepe, teknik elamanlar ve buraya yapan müteahhit firma yetkilileriyle görüşerek, buradaki çalışmaların hızlanması talimatını verdi.

Başkan Anlayan yaptığı açıklamada, “burada can kaybı olmaması sevindirici, sadece 4 araç maddi hasar gördü. Bunların zararlarını Belediye olarak gideriyoruz. Burada Kaçak kazı yapılması bu heyelana sebep olmuştur. Geçen yılda yine burada kaçak kazı yapılmış, bu kazıdan sonra buraya perde duvar yapılması gerekmişti. Bizde geçen yıl buraya Projeli olarak, hatta dışardan projesi çizdirilerek bu duvarı yapmıştık. Maalesef aynı kişi, yine kaçak kazı yaparak, yaptığımız duvarın yeniden yıkılmasına sebebiyet vermiştir. Mahkemeden bilirkişi istedik, bilirkişi raporundan sonra, bu şahsı direk savcılığa verip suç duyurunda bulunacağız.”

Belediye sınırlarında, izinsiz kazı yapmanın suç olduğunu dile getiren Başkan Anlayan, “Daha öncede kaçak kazı yapanları savcılığa vermiştik. Bu konuda bir kez daha vatandaşlarımızı uyarıyorum, kesinlikle kaçak kazı yapmayın. Bunun cezai müeyyideleri çok ağırdır. Şimdi buraya Karayolları standartların büyük bir perde duvar yapacağız. Ekibimizle beraber buradayız, gerekli hazırlıkları yaptık, ulaşım anlamında da bir sorun yok, hemen paralelde bulunan yoldan ulaşım sağlanıyor. Havalar iyi görünüyor 2-3 gün içerisinde perde duvarımız başlayınca, önlem olsun diye boşaltılan evde oturan vatandaşlarımız tekrar evlerinde otura bilecekler. Sadece Önlem olsun diye bu ev boşaltıldı. Bu evde herhangi bir zarar söz konusu değildir.”

Belediye meclisinde karar alacaklarını söyleyen Anlayan son olarak, “Bu alanı komple yeşil alana dönüştürüyoruz. Artık bundan sonra burada kimse kaçak kazı yapamayacaktır. Başkan Anlayan; Ben bir kez daha burada mağdur olan vatandaşlarımıza geçmiş oldun dileklerimi iletiyorum.” dedi.heyelan13-3-2013a

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde