20 Mayıs 2024

Evde Kadın, İş’te Kadın

  • PDF

istekadin13-3-2013Fatsa Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ve Kadın Girişimciler İcra Kurulu organizesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında program düzenlendi.

Programda, Fatsa Kız Teknik Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojileri Bölümü öğrencileri tarafından sunulan defile katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

Programın açılış konuşmasını yapan Fatsa Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ferhun Okan, kadınları anlatmaya yalnız bir günün yetmeyeceğini belirterek, “2002 yılında evde kendi halimle ev işleri ile meşgulken kendimi birden bire iş hayatının içinde buldum. Bundan 12 yıl öncesinde 1 ayakkabı dükkanı ile başladım iş hayatına. Şimdi düşünüyorum da hayal gibi. İlk günler o kadar heyecanlıydım ki müşteriden para almayı bile unutuyordum. 2 marka ile başladım ilk yıllarda. 12 yıl zarfında işime daha çok sarıldım ve bugün ise 2 ayrı iş yerimde 10 markayla çalışıyor ve 5 işçi istihdamı ile iş hayatına devam ediyorum. O dönemki Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız Fahri Tanrıkulu beni ziyaret ederek “seni ve Hatice Hazinedar hanımı Kadın Girişimciler Kuruluna yerleştirdim” dedi. Bundan sonraki süreç Tayfun Karataş Bey dönemi ile daha da hızlandı. 4 yıldan bu yana Fatsa Kadın Girişimcisi 4 aydan bu yana Fatsa Kadın İcra Kurulu Başkanıyım. Ordu Başkan Yardımcısı görevini de yürütmekteyim. Kadın girişimciler kurulu 29 Ekim 2007 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde kurulmuştur. 74 ilden toplam 1277 kadın girişimci üyesi mevcuttur. Peki, neler yapar kadın girişimciler kurulu? Var olan kadın girişimcilerin sosyal sorumluluk bilinci oluşturur. Kadın istihdamını artıracak çalışmalarda bulunur. Örneğin ilçemizde tekstil sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda 225 kadına meslek edindirerek onları iş hayatına kazandırdık. Gıda sektörüne çalışmak üzere 13 bayan aşçı yardımcılığı eğitimi vererek yine bu sektöre kazandırdık. Peki neler yapmayı hedefliyoruz. Sonrasında önümüzdeki günlerde 5 kadın girişimciyi bir araya getirerek onların hayatını sürdürmesine katkı sağlayacak ve birer iş kadını yapmak için mantı evi açacağız. Bu duygu düşüncelerle bir kadın istihdamı daha yaratmak için hep birlikte hareket etmeliyiz. Ve biz balık yemeyi değil balık tutmayı öğretiyoruz. Şunu unutmayalım ki bu ülke kalkınacaksa sadece erkeklerin değil kadınlarında çalışma hayatında var olmasıyla olacaktır” dedi.

Fatsa Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ferhun Okan’ın konuşmasının ardından Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş’da bir konuşma yaptı. Konuşmasına kadınlar karşında konuşma yapmaktan büyük heyecan duyduğunu ifade ederek Başlayan Başkan Karataş, “Birçok defa bu kürsüde konuşma yaptım. Fakat bu defa heyecanlanmamak adına kendimi zor tutuyorum. Karşımda birbirinden değerli beş yüze yakın kadınla bir arada olmak, onlara hitap etmek gerçekten onur, gurur ve heyecan verici bir durum. Aslında bakarsanız Ticaret Odası ve Kadınlar Günü ne alaka diyebilirsiniz. Düşündüğünüzde ikisinin birbiri ile çok bağı yok gibi görünse de, aslında fiilen var. Bugün baktığınız da toplumun yarısı bayan. Sayın Başbakanımızın Kurulu çok güzel bir hedef verdi. ‘2023 yılında dünyanın ilk on ekonomisi arasına girmeyi planlıyoruz’.

Nüfusunun yarısını bayanların oluşturduğu bir ülkede, sadece erkeklerin değil, kadınlarında var olması gerektiğini düşünüyoruz. O yüzden o değerli bayanlara, o güzel insanlara bu güzel günü anımsatmak için Kadın Girişimciler Kurulumuzla, Kaymakamlığımızla, ilçe milli eğitimimizle beraber kutlama kararı aldık ve sizleri bugün buraya davet ettik. Geldiğiniz için şahsım ve mensubu bulunduğum kurumum adına cani gönülden teşekkür ederim” diye konuştu.

Programda 5.Mevsim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden Gonca Çarıkçıoğlu “Evde Kadın, İşte Kadın” konulu bir sunum yaptı. Ardından günün anısına Fatsalı kadınlar için çekiliş düzenlendi. Çekiliş kuralarını ise Kaymakam Bekir Atmaca, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş çekti. Daha sonra Anadolu Kız Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Fatma Birsen Erarslan Ümit tarafından hazırlanan yaşlı bir kadının Fatsa’dan Ankara’ya gidip yaşadığı hikaye Ordu dilinde sahnelendi. Bu yaşam hikayesi programa katılan davetlileri kahkahaya boğdu. istekadin13-3-2013a

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde