20 Mayıs 2024

“Kültür Sarayı Çok Güzel Bir Yatırım Oldu”

  • PDF

kultursarayi13-3-2013Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan; “Kültür Sarayı bizim en önemli projemizdi. Yapılacak olmasına kimse inanmadı, ne amaçla kullanılacağını kimse anlayamadı. Tüm bunlara rağmen inşaatına başladık ve bitirdik. Şimdi de Fatsa’nın en önemli ihtiyaçlarından biri olduğu ortaya çıktı

”Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan; Kültür Sarayı’nın yapımına başlanmasından bugüne kadar geçen süre ile ilgili gazetemize bir değerlendirme yaptı. Kültür Sarayı’nda davetli olduğu bir etkinliğe katıldığı sırada sorularımızı yanıtlayan başkan Anlayan, Milli Eğitim Ve Sivil Toplum örgütlerinin yaptığı etkinliklerden, belediyenin kendi etkinliklerine sıra gelmediğini söyleyerek ‘Kültür Sarayı’nda bir buçuk yılda 750 programın gerçekleşmiş olması, buranın Fatsa için bir ihtiyaç olduğuna işarettir’ dedi.

Kültür Sarayı’nın Fatsa halkı tarafından artık kabul gördüğünü, bu hizmetten herkesin ve her kesimin yararlandığını belirten başkan Anlayan, yapımından itibaren geçen sürede yaşanılanları anlattı.Anlayan ; “Kültür sarayında sürekli etkinlikler yapılıyor olması, bizleri çok mutlu ediyor. Kültür Sarayı, Fatsa Belediyesi’nde göreve başladığımız 2004 yılından bugüne kadar geçen, 9 senelik süre içerisindeki en önemli projemizdi.

“İnsanlarımız büyük düşünemiyor”

Bu süre içerisinde, Kültür Sarayı’nı halka anlatmak için çok çaba sarf ettik. ‘Kültür sarayı yapacağız’ dedik, anlatamadık. İnşaat başladı, yine anlatamadık. Büyük bir kesim, buranın ne amaçla kullanılacağını, içerisine girene kadar anlayamadı. Biz bu konudaki eksikliği kendimizde buluyoruz. Şunu da görüyorum, insanlar farklılığa çok alışık değiller. Belki çok büyük düşünmüyorlar. Hep küçük düşündükleri için, küçük şeylerden mutlu olabiliyorlar. Ama biz, Fatsa’da böyle bir projeye ihtiyaç olduğunu bildiğimiz için, azimle, sabırla bitirmeye gayret ettik.

“Türkiye’de bir ilk…

”Açıldığı günden bu yana, bütün Fatsa, artık bu projenin, bu hizmet alanının gerçek bir ihtiyaç olduğunu, burada program yapma yarışına girerek gösterdiler. Buranın gerçekten iyi bir yatırım olduğunu, yapılan programların sayısı da gösteriyor. Burayı hizmete açalı bir buçuk sene oldu. Belki çok iddialı bir rakam olacak, Türkiye’de hiçbir Kültür Merkezi’nde yapılmayan program yoğunlu burada yapılıyor. Geçen hafta son almış olduğum rakama göre, 750 program olmuş.

Her gün programlar devam ediyor. Düğün, nişan, sünnet, konferans, seminer, toplantı, müzik, tiyatro, kahvaltı ve yemek gibi etkinlikler oldu. En kapsamlı programlar artık burada yapılıyor. Hatta burası, başta Milli Eğitim olmak üzere, sivil toplum örgütlerimizi ve kurumlarımızı da program yapma noktasında bir yarışa soktu, tetikledi. Artık herkes, gerek kendi üyelerine, gerekse kamuoyuna karşı sosyal anlamda daha yardımcı olmak adına, programlar yapıyor.

“Boş zaman bulunmuyor”

İnanın, şuanda kendi yapmak istediğimiz Belediye programlarına bile boş zaman bulamıyoruz. Ama bu bizi mutlu ve memnun ediyor. Kültür Sarayı’nda bir buçuk yılda 750 programın gerçekleşmiş olması, buranın Fatsa için bir ihtiyaç olduğuna işarettir” şeklinde konuştu.kultursarayi13-3-2013a

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde