20 Mayıs 2024

Sanayi Hattına 8 Araçlık Kontenjan

  • PDF

- Fatsa Belediye Meclisi, Sanayi-Kurtulmuş Dolmuş Hattı’na ilave olarak 8 araç daha satılmasına karar verdi

Fatsa Belediye Meclisi, Sanayi-Kurtuluş Dolmuş Hattı’na ilave olarak 8 araç daha satılmasına karar verdi.
Meclisin Sanayi-Kurtuluş Dolmuş Hattı’na yeni girecek araçlarla ilgili aldığı kararın yanı sıra güzergahın da genişletilmesine karar verildi. Dolmuşlar artık Dolunay Mahallesi’ndeki site ve konutların bulunduğu cadde ve sokaklara da uğrayarak yolcu alabilecekler.
Meclisin 8 araç satımı ile ilgili kararını Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu. Başkan Hüseyin Anlayan dolmuş hattına girecek yeni 8 araç için ihale yapılacağını ve ihaleye her vatandaşın katılım sağlayabileceğini açıkladı. Başkan Anlayan her bir aracın fiyatının 550 bin lira olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, düzenlediği basın toplantısında konunun detayları hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Bugün belediye meclisimizde büyük sanayi sitesinde çalışan dolmuş hattımıza ilave olarak 8 tane araç satma kararı aldık. Bunu da sizlerin aracılığı ile tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Konakbaşı Mahallesi’nden başlayıp, küçük sanayiden, şehrin doğu yakasından batı yakasına ve oradan da Dolunay Mahallesi’ni tamamen geçip büyük sanayiye kadar uzanan güzergah, şehrimizin en büyük dolmuş hattı güzergahıdır. Tüm bu bölgeye çalışan sanayi dolmuş kooperatifimiz bu hizmetini 45 tane araçla veriyor. Bu 45 araca ilaveten 8 tane daha yeni araç satıyoruz. Çünkü artık Dolunay Mahallesi’ndeki dolmuşlar sadece sahil yolundan gitmeyecek. Artık büyük konutların olduğu, yoğun nüfusun olduğu sitelerden geçecek. Bugün meclisimizde hem ilave 8 araç kararımızı aldık hem de ilave güzergâh kararını aldık. Dolmuşumuzun bir kısmı sahilden bir kısmı da içeriden geçecek şekilde iki güzergâh belirledik. Bu dolmuşların tamamı dönüşümlü olarak sahil güzergahı ve konutlar güzergâhını kullanacak. Burada en önemli kısım artık dolmuşun Dolunay Mahallesi’nde bulunan sitelere de giriyor olmasıdır. Çünkü şu anda Dolunay Mahallemiz yeni nüfusu itibariyle Fatsa’mızın en büyük mahallesidir. Büyük konutlar çok göç almış durumda ve bu büyük göçleri alması da hızlı bir şekilde devam ediyor. Halen de yoğun bir talep var. Bundan sonra da, önümüzdeki süreçte bu yoğun talep daha da artacaktır. Bu sebeple güzergahı artık konutlara da çevirdik ve bu ilave araçları da koyarak vatandaşlarımızı yolda bekletmeyecek şekilde hesap yaparak ilave araç sayısını belirledik.”

1 Dolmuş 550 Bin Tl
Araçların tanesini KDV dahil 550 bin liradan satışa çıkardıklarını ifade eden Başkan Anlayan, “Bugün meclisimizden bu yetkiyi de aldık. Ben, bu hizmeti alacak başta Dolunay Mahallesi sakinleri olmak üzere bütün o güzergâhlarda hizmet alan Fatsalı hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Hattın ne zaman satılacağını soranlar çok fazlaydı. İhale herkese açık olacak. İhale dosyasını alıp 550 bin lirayı yatıran herkes bu dolmuşu alabilecek. Biz 9 senedir mevcut hatlara ilave araç koymadık çünkü ‘bu güzergah böyle çalıştığı sürece ilave araç koymayacağız’ diye söz vermiştik. Şimdi kalabalık bir mahalleye araç girebilsin diye yeni bir güzergah ilave ettiğimiz için, ihtiyaçtan dolayı bu ilave araçları koyuyoruz” diye konuştu
Mecliste bir karar daha aldıklarını sözlerine ekleyen Başkan Anlayan, “Bu 8 aracı sattıktan sonra da bu güzergahta en az 10 sene boyunca ilave araç satılmayacağının da kararına vardık. Yani 10 sene boyunca daha kimse rastgele dolmuş hattı satayım, buradaki dolmuş sayısını artırayım deme yetkisine haiz olmayacaktır. Bu güzergah böyle devam ettiği sürece, yeni bir güzergâhta çıkmadığı sürece en az 10 sene boyunca ilave araç satılmayacak” dedi.

20130227AW000970 01

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde