20 Mayıs 2024

Hayaldi Gerçek Oldu

  • PDF

Fatsa Belediyesi tarafından 8 milyon lira maliyetle yapımı tamamlanan ve içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, Türk hamamı, fitness salonu ve güzellik merkezi bulunan Spor Kompleksi İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de katıldığı görkemli bir törenle hizmete girdi.

Fatsa Belediyesi Spor Kompleksi'nin açılışına İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Ordu Milletvekilleri İhsan Şener ve Mustafa Hamarat, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ve çok sayıda Fatsa halkı katıldı.  
Açılış töreninde ilk konuşmayı Fatsa Belediye başkanı Hüseyin Anlayan yaptı. Başkan Anlayan Spor Kompleksi'nin Karadeniz Bölgesi'nde bir örneği olmadığını belirterek, "Kompleksin kapalı alanı 10 bin metre kare kullanım alanı ise 4 bin 500 metre karedir. İçerisinde sauna fin hamamları, güzellik merkezi ve yüzme havuzu var. İnanıyorum ki bütün hemşerilerimiz burada keyifle vakit geçirecekler ve spor yapacaklar. Bu proje 8 milyon liraya mal oldu. Buraya desteklerinden dolayı sayın bakanımıza ve milletvkillerimize çok teşekkür ediyorum. Bizler her projeye başladığımızda hayal perest dediler ve hayal projeler dediler. Şimdi yine yeni projelerimize hayal diyemeyecekler. Çünkü biz diyoruz ki hayaldi gerçek oldu. Eski çöp alanımıza bir harikalar diyarı yapıyoruz. Orada gondollar yüzecek. Otogar alanına belediye hizmet binası ile birlikte yeni bir proje yapıyoruz. Bunu yakında Fatsa kamuoyu ile paylaşacağız. Hükümet konağı önüne de 7 dönümlük bir meydan yapacağız. Buranın istimlakı için da gerekli desteği veren sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Fatsa Cumhuriyet Meydanına da çok güzel bir proje yapacağız. Cumhuriyet meydanından sahile köprü değilde bir yürüyüş yolu şeklinde bir proje yapacağız. Meydanın bodrum katını da otopark yapacağız. Fatsa Belediyesi olarak 15 milyon lira yatırım ile sezonu kapatmayı planlarken gazdan ayağımızı çekememiş ve frene basmadan 22.5 milyon lira ile sezonu kapatmışız. Sadece bu yaz 20 ayrı noktaya park yapmışız" dedi.

"Fatsa İçin Devasa Bir Hizmet"
Spor Kompleksi'nin açılışında ikinci konuşmayı yapan AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener Spor Kompleksi'nin Fatsa'ya devasa bir hizmet olduğunu ifade ederek, "Fatsa'mızın batısında Kültür Sarayı, Kent Ormanı gibi güzel hizmetler yapılıyor. Biz Ordu ilinin de merkezde bu hizmetleri alabilmesini umuyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyor bu hizmetlerin hız kesmeden devam etmesini arzu ediyorum" diye konuştu.

"Güzel Bir Proje"
Spor Komplkesi'nin spor kompleksi ötesinde bir yaşam merkezi olduğunu ifade eden Ordu Valisi Orhan Düzgün ise, "Burada kadınlarımız, erkeklerimiz için, gençlerimiz için güzel bir proje yapılmış. Fatsa'da bugüne kadar yapılan hizmetler yenilerinin de yapılacağının bir müjdesidir. Spor ve kültür gerçekten o beldede yaşayan insanımızın en çok ihtiyaç duyduğu sektörlerdir. Bu hizmetlere yenileri eklenecek" diye konuştu.

Eserler Unutulmaz"
Açılışta son konuşmayı yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin konuşmasına Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek başlayarak, "Fatsa ile Ünye'nin, Ordu'nun birbirine uzak duruşu artık geçmişte kaldı. Biz yöresel tabirle aynı tavanın balıkları olduğumuzu biraz geç fark ettik. Balıklar denizde birbirlerine uzak kalmadı ama bizler biraz belli zaman dilimlerinde birbirimize uzak bırakıldık. Birilerin küçük çıkarları vardı veya yoktu ama acı gerçek buydu. Ama bugün Karadeniz balıkları denizde, tezgahta tavada birlikte ise Karadeniz'in insanları da artık karada yaşıyorbirlikte düşünüyor, birlikte üzülüyor, çıkışı da her zaman birlikte arıyor birlikte çözüm oluyor. Bu törene başlarken Fatsa Belediyespor'un galibiyeti ile bayağı iyi başladık. Bu süper tesis ile bugün çifte başarıyı yaşıyoruz. Bugün Fatsa 1-0 galip değil 2-0 galip. İkincisi burada Fatsa Spor Kompleksi. Belediyecilik hizmetleri gelişerek baş döndürücü bir şekilde devam ediyor. Belediyelerimiz kendi işini yaparken aynı zamanda da komşuları ile bir tatlı rekabet içerisinde. Şehirlerin savaşı tarih oldu, şehirlerin yarışı dönemini yaşıyoruz. Fatsa'da benim de takip ettiğim kadarıyla değişik alanlarda iddialı hizmetlere imza atılıyor. Bunu biz görüyoruz. Şuna inanıyoruz ki eserler sahiplerini unutturmazlar. Kişiler unutulsa eserler adres değiştirmez. Eserler yapıldığı yerde tapulu kalır. İnsanlar bu eseri kimin yaptığını 30 yıl sonra da olsa sorarlar. Aşk sevgi iman hepsi bir araya gelince şehirlerimizde güzel şeyler ortaya çıkıyor. Bugün dememiz gerekiyor ki ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i aklı bu eserde. Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan bu övgüyü fazlasıyla hak etti.

Ve Resmen Hizmete Girdi
Yapılan konuşmaların ardından Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e bir plaket ve çiçek taktim etti. Bakan Şahin çiçeği açılışa katılan yaşlılardan Şeref Kibar isimli vatandaşa verdi.
Son olarak Fatsa Belediyesi Spor Kompleksi protokol mensupları tarafından büyük bir coşkuyla açılışı gerçekleştirilerek resmen hizmete girdi. Açılışa çok yoğun bir ilginin olduğu gözlendi.4

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde