20 Mayıs 2024

Ordu Mali Müşavirler Odası Oda Meclis Toplantısına Uşak Defterdarı Hemşehrimiz Abdullah Kırım Da Katıldı.

  • PDF

 

Ordu SMMM Odası 01.05.2010-05.02.2013 Dönemi Altıncı Oda Meclis Toplantısını gerçekleştirdi.

 

Oda Meclis Toplantısının açılışını Oda Sekreteri Bahadır Baş yaptı. Açılışta “Bu dönem 6.ncı Oda Meclis toplantısı ile bir aradayız. Her toplantıyı özellikle ocak veya şubat ayına denk getiriyoruz ki; bütçeleri, gelir tablosunu, bilanço kalemlerini, oda faaliyetlerini, denetleme kurulu raporlarını sizlerle paylaşalım istiyoruz. Sizlerin görüşleri doğrultusunda faaliyetlerimize yön verelim. Yeni yılın planlamasını birlikte yapalım istiyoruz. Bir iki kişini değil Oda Meclisine katılarak katkı veren meslektaşlarımızın ortak aklı ile faaliyetlerimize yön veriyoruz. Bu bizim için çok önemsediğimiz bir durumdur.

Bu arada Oda Meclis toplantılarına değerli Üstadlar katılıyor. 2011 yılı 6 Ocak da yaptığımız oda meclis toplantısına sayın Masum Türker gelmişti. Bu gün burada da sayın Uşak Defterdarımız hem şehrimiz Abdullah Kırım aramızdalar. Kendisine tekrar hoş geldiniz diyorum.

Biliyorsunuz 16 Ocak tarihinde değerli büyüğümüz İsmail Çakmak hocamızı kaybettik. Kendisine Allahtan rahmet ailesine başsağlığı diliyoruz. Gerçekten çok değerli bir ağabeymiz büyüğümüzdü. Onun içi bir video hazırladık. Kendisini bir kez daha hatırlayacağız. Gerçekten odamıza ve meslek camiamıza çok emeği geçti.

Hazırlanan Video Sunumdan sonra salonda duygulu anlar yaşandı…

 

Video Sunumdan sonra Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel açılış konuşmasını yaptı.

YÜKSEL: “Aslında Odafaaliyetler İle İlgili Değerlendirme Yapmaya Gerek Yok. Başkanlık Odasındaki Başarı Plaketleri Her Şeyi Gösteriyor”

Ertuğrul Yüksel Konuşmasında şu hususlara değindi. “ Değerli büyüğümüz İsmail Çakmak hocamızı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Onun bu camia üzerindeki emeği hiç bir zaman unutulmayacaktır. Diyerek sözlerime başlıyorum.

Sayın Defterdarım, kıymetli Orda Mali Müşavirler Odasının Oda Meclis üyeleri, değerli meslek mensupları, sizleri odamız kurul ve komisyonları adına sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

Şimdi yılsonu ve ikinci aydayız. 2012 yılını bitirdik ve 2013 yılının ikinci ayındayız. Yıllar aylar su gibi akıp geçiyor. Gündemimizi takip edersek, 2012 yılı için söylenecek o kadar çok şey var ki; Odamızın faaliyetlerinden biraz bahsetmek istiyorum.

Dönem sonu işlemlerinden tutun, Vergi Haftası kutlamaları, muhasebeciler günü, iftar yemekleri , yaza merhaba pikniği, ilçelerde sabah kahvaltısı, sivil toplum kuruluşlarına bilgilendirme toplantıları, oda meclisi ve daha fazlası. Bunları tek tek saymaya gerek duymuyorum. Ordu Mali Müşavirler odasına sayın valimiz iki kez ziyaret etmiştir.

Sayın defterdarımız vergi haftasını mali müşavirler odasıyla kutlamış.

SGK müdürümüz ortalama 2 ayda bir toplantı yapmış. Böylesi bir oda. Zaten odanın faaliyetleri, başkanlık odasındaki plaketlerden belli, neler yaptığı, neler yapmadığı.

Zaten bu hesabı verebilmek içinde oda meclisi toplantısını yaptık.

Değerli arkadaşlar 2012 yılı neler oyaladı bizleri daha çok. 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, 14.02.2012 yılında yayınlandı, 01.07.2012 da yürürlülüğe girdi. Bu piyasa ,için hepimiz çok çalıştık. Çünkü bu çıkan yasaların hepsi, muhasebecilerin mali müşavirlerin üzerinden geçiyor. Bu anlamda biz dersimize çalıştık. Bilgili, hazırlanmış olan tek kurum, tek meslek bizdik. Ama iş camiası, bu yasayı çok ciddiye almadı. Nasıl olsa uygulanmaz dendi. Ama yayınlanınca da şaşırıp kaldı. Derken 1.7.2012 yılı geldi. Geldikten sonra telaş başladı. Başladı ama, yürürlülüğe gireceği akşamı 6335 sayılı bir kanun hükmünde kararname ile her şeyin ters yüz olduğunu içinin boşaltıldığını gördük. İş camiasının lehine bütün değişiklikler yapıldı. Halbuki biz ne diyorduk? Türkiye birinci ligde oynayacaksa, Avrupa birliği ülkeleri ile yarışacaksa, ekonomisi en çok gelişmiş ülkeler arasında olacaksa, bu yasanın yürürlüğe girmesi gerekiyordu. Bu yasa sertti, doğrudur. Bizimde değişiklik istediğimiz tarafları vardı. Yumuşatılması gereken yerleri vardı. Tamamen içinin boşaltılmasını, budamanın yapılmasını doğru bulmuyoruz.

Yeni çıkan yasa, eski yasanın da gerisine düştü. Eski yasada denetim kurulları vardı. Şu anda anonim şirketlerinde denetim kurulu diye bir kurul yok. Hepinize teşekkür ediyor. Hemşehrimiz Sayın Abdullah Kırım’ı kürsüye davet ediyorum.

Uşak Defterdarı Abdullah Kırım;”Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının yaptığı çalışmalar, mesleğe olan katkı son derece üst düzeyde. Bunu belirtmek istiyorum”

Uşak Defterdarı Abdullah Kırım : Sayın başkan, çok değerli hemşerilerim, değerli meslektaşların. Bende hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Başkanımız, Oda Sekreterimiz bahsetti. Aslen Orduluyum. Uşak’da 5 yıldır defterdar olarak görev yapıyorum. Daha önce Hakkari idi defterdarlık görevim. Onun öncesinde adana defterdar yardımcılığımız oldu. Van defterdar yardımcılığı, daha geriye bakarsak meslekte 28 yılı geride bıraktım. Odamızın çalışmalarını çok yakinen takip ediyorum. Ben aslen Adana odasının üyesiyim ama ben ordu odamızın çalışmalarını hem sitesinden, hem de çok kıymetli yayın yapıyorlar ve sürekli paylaşıyorlar. Her şeyden önce hepinizi içtenlikle kutluyorum. Türkiye’de oda sayısını tam bilmiyorum ama genel kurulları TÜRMOB genel kurularlıda izlediğim oldu. Bu anlamda Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının yaptığı çalışmalar, mesleğe olan katkı son derece üst düzeyde. Bunu belirtmek istiyorum. Yarı yıl tatili vesilesi ile bir haftadır buradayım. Mesleğin sorunlarını da masanın öbür tarafında olarak, uygulamacı olarak çok yakinen biliyorum. Bizde çalıştığımız ilde, oradaki meslek mensupları ile paylaşıyoruz. Bir paylaşım içerisindeyiz.

Yine rahmetle analım İsmail hocamızı. Ne tarafında olursa olsun, mesleğinizi, iyi bir vergi uygulaması, iyi bir muhasebecilik uygulaması, bu mesleğin değerini daha da yukarılara çıkaracaktır. Eğitim bizim vazgeçilmezimiz. Bir değişiklik cep telefonuna anında geliyor. Alan gittikçe genişliyor. Aynı oranda; sanıyorum mesleğin sorunlarından haksız rekabet, daha önemlisi tahsilat problemi.

Odalarımız her konuda, düşüncelerini, sanırım sivil toplum örgütü olamasından dolayı her koşulda dile getiriyorlar. Bunlar zaman içerisinde, yanlış yapılan düzenlemeler, zamanla, biraz maliyetli de olsa, düzeliyor. Bu anlamda hepinize, beyan dönemi, hesapların kapatılması, yılsonu ayırdığınız zaman için teşekkür ediyorum. Tanışmaktan, burada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hepinize işlerinizde, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

Konuşmasından sonra Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel Uşak Defterdarı Abdullah Kırım’a plaket takdim etti.

Ayrıca, 16.01.2013 tarihinde OBKT Fauye salonunda düzenlenen Resim ve Fotoğraf Sergisine eserleri ile katılan meslek mensuplarına plaket takdim edildi.

 

Oda Meclis Gündemin İkinci Maddesi Gereği Oda Yönetim Kurulu adına Oda Saymanı Mustafa Çörtük; “2012 yılı faaliyetlerini okudu. Bilanço ve Gelir Tablosunu okuyan Çörtük, 2012 hedeflenen ve gerçekleşen bütçe hakkında da görüşlerini açıkladı.

Oda Meclis Gündemin İkinci Maddesi Gereği Denetleme Kurulu adına Orhan Murat Gür;” Sayın Oda Başkanım, Sayın Defterdarım değerli konuklar. Oda Denetleme Kurulu hakkında bilgiler vereceğim. Ayrıntılar oda internet sitesinde mevcut. Ben bazı rakamlar hakkında bilgi vermek istiyorum.” Dedi. 2012 yılı Denetleme Kurulu raporunu okudu.

Gündemin Üçüncü Maddesi Gereği Komisyonlar Adına Mesleki Araştırma ve Mevzuat Komisyonu Başkanı Sedat Özel Söz Aldı.

SMMM Sedat Özel:”Muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleği önemli bir kariyer mesleğidir.”

Sedat Özel : “Sayın Defterdarım, Sayın Başkanım değerli meslektaşlar sizleri saygıyla selamlıyorum. Mesleki araştırma ve mevzuat komisyonu olarak komisyonda bulunan Necmettin Çakmak, Yunus Taner Çelebi, Mustafa Yıldız ve Abdulkadir Hasdemir adına da sizlere hoş geldiniz diler yeni yılınızın hepinize mutluluk getirmesini dilerim. Değerli arkadaşlarım. Bir yılı daha mevzuatlarla boğuşarak, yüzleşerek geride bıraktık. Mevzuatlara yetişemez olduk. Yasaların sürekli değişmesi bizleri de mağdur etmektedir. Bu durumda sürekli okumak, araştırmak, kendi aramızda sorunları masaya yatırmak, tartışmak, en uygun çözümü bulmak, burada birliktelik sağlamak burada en doğru önceliğimiz olmuş, olacaktır. Bilindiği gibi muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleği önemli bir kariyer mesleğidir. Bilgide, donanımda, iletişimde, süreklilik gerekmektedir. Meslek mensupları kendilerini düzenli olarak güncellemelidir. “ Dedi.

Oda Meclis Gündemin Üçüncü Maddesi Gereği Komisyonlar Adına Basın Yayın Komisyonu Başkan Yardımcısı Hasan Arıca Söz Aldı.

SMMM Hasan Arıca:”Odamız 2012 yılında görsel ve yazılı basınında, başkanımız ve sekreterimiz tarafından tüm içtenliğiyle temsil edilmiştir.”

Hasan Arıca: Değerli Başkanımız, kıymetli misafirimiz Uşak Defterdarı, odamızın çok saygın Meclis üyeleri. Öncelikle bana bu imkanı sunan oda başkanımız Ertuğrul Yüksel beye, Oda Sekreterimiz Bahadır Baş beye şükranlarımı sunarım.

Odamızın Basın Yayın ve Halkla İlişkiler komisyonunu temsilen huzurunuzdayım. Geride bıraktığımız 2012 yılında dört ayrı dönemler halinde bülten dergimiz yayınlanmıştır. 2013 yılının 33. Sayısı ile, yayın hayatına tüm güzelliği ve hızıyla devam etmektedir. 2012 yılında görsel ve yazılı basınında odamız, başkanımız ve sekreterimiz tarafından tüm içtenliğiyle temsil edilmiştir. Türk Ticaret Kanunun getirdiği yenilikler görsel basında tüm ayrıntılarıyla paylaşılmıştır. Son söz olarak siz oda meclisi üyelerine saygılarımı sunarım.

Oda Meclis Gündemin Dördüncü Maddesi Gereği, Sezai Kantar 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda Oda Meclisine bilgiler aktardı.

Sezai Kantar; Sayın başkanım, değerli meslektaşlarım, hepinize saygılarımı sunarken değerli meslektaşımız sayın İsmail Çakmak’a Allah’tan rahmet aile sine ve tüm meslektaşlarımıza sabırlar diliyorum. Değerli arkadaşlar 6331 sayılı kanun önümüzde duruyor. Çeşitli makaleleri internetten okuyoruz. Çok yorumlar var. Bu gün ben sizlere temel konular ile ilgili bilgiler sunacağım. dedi. Devamında üyelere 6331 sayılı yasa ile ilgili bilgiler paylaştı.

 

Toplantının son bölümü soru cevap şeklinde tamamlandı.

IMG 2321

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde