20 Mayıs 2024

“Ağ Kafeslerde Balık Yetiştiriciliği Ve Çevresel Etkileşim” Paneli

  • PDF
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image /home/fatsayenihaber/public_html/images/stories/9-1-2013_fakülte.jpg
There was a problem loading image /home/fatsayenihaber/public_html/images/stories/9-1-2013fakülte1.jpg
There was a problem loading image /home/fatsayenihaber/public_html/images/stories/9-1-2013fatülke2.jpg

9-1-2013 fakülte9-1-2013fakülte1Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi tarafından dün Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda “Ağ kafeslerde Balık Yetiştiriciliği ve Çevresel Etkileşim” konulu bir panel düzenlendi.

Sabah 09:00’da başlayan ve iki oturum halinde gerçekleştirilen panelin sabah oturumunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Yetiştiricilik Dairesi Başkanı Erkan GÖZGÖZOĞLU tarafından “Türkiye’de Ağ Kafeslerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği”, Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Osman ÖZDEN tarafından “Ağ Kafeslerde Balık Yetiştiriciliğinin Ege Kıyılarındaki Gelişim Süreci”, Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. İlhan AYDIN tarafından “Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Ağ Kafeslerde Balık Yetiştiriciliğinde Uygun Alanların Tespiti”, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nden Dr. Ali KÖKSAL tarafından “Ağ Kafeslerde Balık Yetiştiriciliğinde ÇED Raporunun Hazırlanması ve Yetiştiricilik Tesislerin İzlenmesi”, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nden Doç. Dr. Fatma TELLİ KARAKOÇ tarafından “Kafes Balıkçılığının Denizel Ekosisteme Etkisi” ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hamdi ÖĞÜT tarafından “Yetiştiricilik Faaliyetleri ve Çevre: Sorunlar, Önyargılar ve Öneriler” konulu sunumlar yapıldı. Panelin öğleden sonra yapılan oturumunda ise, katılımcılar tarafından yöneltilen sorular panelistler tarafından cevaplandırılıp, ağ kafes balıkçılığı, çevreye olan etkileri ve bozulan çevre koşullarının balıklar üzerindeki olumsuz etkilerini tartıştılar.

Yapılan açıklamada “Ülkemizin daha çok Ege Denizi kıyılarında çipura, levrek ve orkinos balığı yetiştiriciliğinin yapıldığı ağ kafes tesisleri, Karadeniz Bölgesi için de önemli bir sektör olmaya adaydır. Ancak, kafes balıkçılığının yaygınlaşması ciddi çevresel sorunların ortaya çıkmasına neden olmamalıdır.” denildi.

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi tarafından organize edilen panele ilgili kurumların yetkilileri, panelistler ve balıkçı vatandaşlar ve girişimciler katıldılar.9-1-2013fatülke2

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde