20 Mayıs 2024

Ordu MMO’dan Yeni Baro Başkanı Çanak’a Ziyaret

  • PDF

 baro 640x480

Ordu Mali Müşavirler Odası Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Oda Sekreteri Bahadır Baş, Oda Saymanı Mustafa Çörtük, Oda Disiplin Kurulu Başkanı Ercan Kır ve Eğitim Komisyonu Üyesi Gökhan Şahin’den oluşan heyet Ordu Baro Başkanı Oktay Çanak’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretçileri, Ordu Barosu Başkanı Oktay Çanak, Baro Başkan Yardımcısı Vejdet Ersoy, Baro Genel Sekreteri İlhan Kurt, Baro Saymanı Atilla Türk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Birsen Uçar, Selin Kılıç ve Adem Çalış karşıladı.

Ordu SMMM Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel; Ordu Barosu yeni yönetimine önümüzdeki dönemde başarılı çalışmalar yapma temennisinde bulundu. Ayrıca Baro’nun yeni hizmet binasının da çok güzel olduğunu avukatlara yakışır bir hizmet binaları olduğunu söyledi.

Ertuğrul Yüksel; “Kanunlar önünde avukatlara ve mali müşavirlere sürekli ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Ertuğrul Yüksel; “Savunma hakkı çok önemlidir. Hukuk denildiğinde ilk akla Mahkemeler ve Avukatlardır. Savunma herkesin hakkı. Bu anlamda Avukatlık müessesesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü savunma hakkı herkese lazım.” dedi.

Muhasebe mesleğinin sön dönemlerde yaşadığı dönüşüm ve yeni TTK ile ilgili önümüzdeki dönem yaşanacak değişim hakkında bilgiler sunan Yüksel pek çok kanunun değiştiğini, avukatlık gibi mali müşavirlerin de bu kanunları yakinen takip etmeleri gerektiğini bunun ise büyük bir iş yükü getirdiğini söyledi.

 

Baro Başkanı Oktay Çanak; Ordu Mali Müşavirler Odası heyetinin bu nazik davranışı için öncelikle teşekkür ediyorum dedi. Sayın Başkanın söylediklerine katılıyorum. “Baronun, Mali Müşavirler Odalarının üstlendikleri görevler ve fonksiyonlar bazen anlaşılmayabiliyor. Ancak devletin en hassas olduğu iki birim adalet ve vergidir.” Avukatlar ve Mali Müşavirler adalet ve vergi gibi iki hassas görevin gerçekleşmesi için çalışıyorlar.”

Avukatlar ve Mali müşavirler, değişen kanunları sürekli takip etmek zorunda, bu ise her iki meslek gurubunun üyeleri üzerinde angarya sayılabilecek iş yükü yaratmaktadır. “Her iki meslekte de çok angarya işler var. Gerçekten emeğinin karşılığını alamayan bir meslek muhasebecilik mali müşavirlik ise diğeri de avukatlıktır.” dedi.

Yapılan ziyarette eğitim konusuna da, Ordu SMMM Odası ve Ordu Barosunun yeni dönemde, işbirliği içerisinde olma ve ortak çalışmalar yapma konusunda görüş birliğine varıldı.

Ziyaret Ordu SMMM Odası temsilcileri ve Ordu Barosu Temsilcileri ile topluluk fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

baroo 640x480

Son Güncelleme: Çarşamba, 28 Kasım 2012 09:11

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde