20 Mayıs 2024

Bu Zincir Neyin Nesi? Hangi Resmi Aracın Park Yeri?

  • PDF

yedasss 640x428

Eski Kaymakamlık lojmanının yıkılmasıyla ilçemizin Reşadiye Caddesi trafiğinde bir nebze de olsa rahatlama oldu. Ancak bu rahatlama kimini fazla rahatlatmış gibi görünüyor.

Bina yıkılıp yol yapılınca yolun sağ tarafına da araçların acil durumlarda park edebilmesi için cep yapıldı. Ancak çevresinde hiçbir resmi kurum bulunmayan bu cebin önüne zincir çekilerek; ‘Resmi Araç Park Yeri’ tabelası kondu.

Bu tabela ancak özel bir hizmet şirketi olan YEDAŞ’a ait araçlar park ettiğinde kaldırılıyor. Hatta zaman zaman normal araçlar park ettiğinde sorun bile yaşandığı ve aracın kaldırılması gerektiği birileri tarafından söyleniyor. Vatandaş merakla YEDAŞ aracının resmiyetini sorgularken bir yandan da etrafında cep olan her özel işyerinin bunu yapabileceğini düşünüyor.

Öyleyse ilçemizde önünde, sağında, solunda arkasında cep olan tüm ‘özel’ işyerleri nalburcudan 3 metre zincir alıp bir tane de tabela yaptırsın. Sonuçta işyeri çalışanına göre o işyerinin şefi, müdürü vs yetkilisinin aracı da resmi araçtır. Örneğin garsona göre lokanta sahibinin aracı, satış elemanına göre mağaza müdürünün aracı gibi…

Şimdi soruyoruz bu cep hangi resmi araca ait?

Resmi araca aitse ‘Özel’ şirket olan YEDAŞ firmasının aracının orada her gün ne işi var?

Demesinler ki “5 dakika park ettik, denk gelmiş” farklı günlerde çekilen fotoğraflar da var.

Hangi yetki, hangi resmiyet, hangi resmi araç sayın yetkililer?

yedas 640x428

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde