09 Mayıs 2024

Bu ne Perhiz, Ne Lahana Turşusu? 400 bine 110, 300 bine 7 memur…

  • PDF

 ssk 640x428

Fatsa Sosyal Güvenlik Kurumu’nda içler acısı durum vatandaş dışında kimsenin dikkatini çekmiyor. Fatsa’yla birlikte çevre ilçelere de hizmet veren kurumda 2’si doğum izninde olmakla beraber 7 memurun görev yaptığı iddia edildi. Dolayısıyla neredeyse 300 bin vatandaştan sorumlu olup hizmet eden kurumda görev yapan 5 memur tabiri caizse yetersiz hizmet vermenin ve personel eksikliğinin çilesini çekiyor.

Vatandaş işin iç yüzünü bilmediği için gelmeyen sıradan, alamadığı evraktan, karşısında bitkin gördüğü memurdan şikayetçi. Memur da 300 bin vatandaşa 5 kişi ile hizmet etmekten, aldığı sorumluluğun altında ezilmekten, vatandaşa derdini anlatamamaktan bitkin düşmüş, yorulmuş.

Durumu fark eden bazı vatandaşlar anlayışla karşılayarak: “bir belge için birkaç gün bekliyoruz ancak burada bir hizmet aksaması ya da personelden kaynaklanan bir sorun yok. Görevli memurlar herkese yetişmeye çalışıyorlar. O yorgunluğa rağmen yüzlerinden güleryüz düşmemiş ama onların da yapabileceği fazla bir şey yok.

400 bin nüfusa hizmet eden Ordu SGK’da ise 110 belki daha fazla personel görev yaparken, 300 bin nüfusa hizmet eden Fatsa SGK’da toplam 7 personel bulunuyor. Onların da 2’si doğum iznine ayrılmış. Dolayısıyla her gün binlerce vatandaşı burada sadece 5 memur karşılıyor. Herkese yetişmeleri de mümkün olmadığı için de bazı aksamalar doğal olarak yaşanıyor. Yine de bu ağırlığı bu kadar taşıdıkları için bu personelleri takdir ediyoruz” derken durumu bilmeyen vatandaşlar da böyle söylemiyor.

Bir dokun bin ah işit. Vatandaş durumun farkında olmadığı için: “Bu ne biçim hizmet” diye başlıyor söze. Bir evrak için saatlerce sırada beklediklerinden şikayet eden vatandaşlar “5 dakika sürmeyecek bir bilgisayar çıktısı için saatlerce bekliyoruz” deyip memuru suçluyor. Memur da çaresiz derdini anlatmaya çalışıyor ama şikâyet etme hakkı yok. Üstünü şikâyet edecek değil ya tüm eleştirileri – ki bazen dozunu aşıyor - göğüslemekten başka çaresi yok.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde