18 Mayıs 2024

“HESLERİ İSTEMİYORUZ”

  • PDF

d14.05.2014

Fatsa Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi yapılan heslere ve doğal alanların yok edilmesine tepki çekmek amacı ile Fatsa Cumhuriyet Meydanında bir program düzenledi.

 

Fatsa Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi adına açıklama yapan Güven Atabay; “Yaşam alanlarımızın kendini yeniden üretmesinin en olmazsa olmazı derelerimizin acımasızca yağmalanma süreci hiçbir engel tanımadan devam etmektedir. Binlerce yıldan beri vadiye ve bizlere hayat veren sular, büyük sermaye gruplarına peşkeş çekilerek başta insanlar olmak üzere bölgedeki bütün canlıların geleceğini tehdit edecek bir sürece girilmiştir” dedi.

 

Mücadelemize Yılmadan Devam Edeceğiz

Tüm Hes projeleri iptal edilene kadar mücadelemize yılmadan devam edeceğiz diyen Güven Atabay ; “Türkiye de 2500 tane hes projesi vardır. Tüketilen enerji miktarının %5 i karsilamaktadir. 'Enerji kaçakları ise yüzde 20 civarındadır. Bu bizim sorunlarımızı çözmüyor. Hayat enerjiden değil Sudan başlar. HES’lerin yapıldığı bölgede yaşayanlar susuzluk çekiyor. Vücudumuzdaki kanın yüzde onuyla ne kadar yaşayabilirsek HES’lerin yapıldığı bölgelerde de o kadar yaşam olur.

 

Sermaye grupları Hes'lerle sadece suyu değil tüm bölgeyi ele geçiriyorlar. Zamanla bu enerjiyi yine orada yaşayan köylülere satacaklar. Hes'ler daha avantajlı diye derelerimiz kurutuluyor. Bu insanların ve doğanın yaşaması için Hes'lerin biran önce son bulması lazım. Doğadaki bütün canlılar suda yaşam bulurlar. Dünyanın oluşumundan bu yana tüm canlıların tek vazgeçemeyecekleri en önemli kaynak sudur. Su yaşamdır, su hayattır.’ dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde