18 Mayıs 2024

"Bu iş çocuk oyuncağı değil”

  • PDF

f07.05.2014

Uzun bir aranın ardından beklenen basın toplantısını gerçekleştiren Fatsa Belediyespor kulüp Başkanı Muammer Coşkun 2013-2014 sezonu değerlendirdi.

Fanizan Restoran'da düzenlenen kahvaltı programında basınla biraraya gelen Başkan Muammer Coşkun ve yönetim kurulu üyeleri herzaman olduğu gibi bu yıl içerisinde kongre yapılacağını belirterek, başarısızlığın nedeninin maddi sorunlardan kaynaklandığını belirtti.

"Üzerimize düşeni yaptık”
Kulübün geçmiş sezon olduğu gibi bu sezonda maddi sıkıntıları aşamadığını, bu yüzden başarısızlığın meydana geldiğini ifade eden Muammer Coşkun: " Başarısızlığın bahanesi olmaz elbette ama bu takım başarılı olacaksa önce buna şehrin inanması gerekiyor. Atkı, forma, flama, bayrak yaptırarak kapı kapı dolaştık ancak umduğumuzun yanından bile geçemedik. Dolayısıyla küçük de olsa şehrin tamamının katkıda bulunması gerekiyor. Biz yönetim olarak üzerimize düşeni yaptık. Sezon başında hatalarımız oldu. Ancak sonuna kadar mücadele ettik. Bu nedenle içimiz rahat" dedi.

"Çiğ yemedik ki karınımız ağrısın"
Kulübe maddi, manevi destek olan başta taraftarlar olmak üzere herkese teşekkür eden Coşkun: " Sokakta birçok şey konuşuluyor, biz de duyuyoruz. 2 yıldan beri görevdeyiz ve vicdanen içimiz rahat. Çiğ yemedik ki karınımız ağrısın. Maddi manevi yapmamız gereken her şeyi fazlasıyla yaptık. Takımımızı şampiyon yapamadığımız için ben ve yönetimim başarısız olduğumuzu kabul ediyoruz. Maddi manevi her birimiz işimizden fedakarlık yaptık. Son oynadığımız maçlarda biraz morallerimiz bozuldu ve bunda bizlerin, basının ve taraftarın suçu var. Son iki yıldır bürokrasi ve iç ziyaretler sayesinde, basının destekleri sayesinde Fatsa Belediyespor'u gündem haline getirdik. Halkla iç içe olmayan ve taraftarla bir olmayan yönetim anlayışını biz kırdık. Başarı varsa herkes orada, başarı yoksa kimse orada olmuyor. 20 ya da 25 kişilik yönetimle göreve başlarsınız ama yöneticinin görevi sadece aidat ödemekle bitmiyor. Kaynak ve sponsor bulması, bulamadığı takdirde kendinden vermesi gerekiyor. Herkes bizlere neden Fatsa'nın gençlerini niye oynatmıyorsunuz diyor ama bizim Fatsalı oyuncularımız bizle kalmıyor. Fatsalı futbolcularımız bile parayla oynuyor" diye konuştu.

"Otopark gelirleri sanıldığı gibi değil”
Herkes otoparklardan çok iyi gelir elde ettiğimizi sanıyor diyen Coşkun: "Herkes otoparklar bizde olduğu için, çok büyük gelirler elde ettiğimizi düşünüyor ama hiç de konuşulduğu gibi olmuyor. Belediyenin araçları geliyor, yönetici arkadaşların araçları, eski yönetici ve başkanların araçları geliyor ve bunlardan ücret alınamıyor. Otoparklardan bizler tam anlamıyla gelir elde edemiyoruz. En çok para kazandığımız Adliye yakınında bulunan otopark da küçüldü. Otoparklardan bu yıl 202 bin lira almışız" dedi.

"Başarısızlığın nedeni mali sorunlar"
Başarısızlığın nedenini mali sorunlara bağlayan Coşkun: "Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan ve yardımcıları Muharrem Aktepe ile Bülent Yücetepe'ye ben ve yönetimime verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Gücünüz varsa daha iyisini başarırsınız. Ben son iki yıldaki başarısızlığımızı ekonomik olarak çektiğimiz sıkıntılara bağlıyorum, çünkü son vuruşu yapamıyoruz. Gelirlerimiz, giderlerimizden daha az olduğu için bazen aksaklıklar oluyor. Bu aksaklıklar da başarısızlığı beraberinde getiriyor" dedi.

"Bu işler çocuk oyuncağı değil"
Sosyal paylaşım siteleri ya da basın yoluyla bazı şeylerin yazılıp konuşulduğunu belirten ve hiçbirşeyin o kadar kolay olmadığını vurgulayan Coşkun, "Kendi yönetimiz içinden bir arkadaşımız çıkar da başkan adayı olursa her zaman kat ve kat fazla yardımda bulunmaya hazırım. Ama önemli olan şudur, gerek facebook, gerekse de basında yer alan yazılardan dolayı, ifade etmek isterim ki, bu iş çoluk çocuk oyuncağı değildir. Bunu kimseyi küçümseyerek söylemiyorum ama bu iş basit bir şey değil. Bu iş birlik beraberlik, maddi manevi yardım ve gönüldaşlık isteyen bir iş. Biz yarın düğün ve cenazemizde biriz. Fatsa'dayız ve aynı havayı soluyoruz. Bu işlerin daha iyi olması için cenazeyi beraber kaldırıp tabuta el atmamız gerekiyor" şeklinde ifadelerde bulundu.

"Yeni dönemde başkan olmayı düşünmüyorum"
Yeni dönemde başkan olmayı düşünmediğini söyleyen ve yönetimden birisinin aday olması halinde destek vereceğini de sözlerine ekleyen Muammer Coşkun: "Basında yer alan bazı kişiler kulüp için bir şeyler söylüyor. Ben İstanbul'a o kişilerin yanına da gittim ama çıkartıp 5 lira değil bir lira bile vermediler. Bu kişilerin bizlere benim dönemimde hiçbir yardımı olmamıştır. Çıkartıp 5 kuruş verirsin ve ondan sonra konuşursun yoksa konuşmaya hiçbir hakkı yok. Eğer o arkadaş gerçekten çok ciddiyse bizler kongre kararı aldık. Eğer o arkadaşlar gerçekten bizlerden daha iyi bir şeyler yapabileceklerine inanıyorlarsa, yapsınlar listelerini ve sunsunlar. Daha sonra seçimi alsınlar. Benim yanıma gelip yardım istesinler, ben şahsım adına o yardımı yapacağım. Ben onlar gibi boş çevirmeyeceğim. Çünkü ben onlar değilim. Ben gelecek olan dönemle ilgili olarak başkanlık düşünmüyorum ama yönetimimin içinden birisi olursa maddi manevi her şekilde yanında olurum" diye konuştu.

"Ben gelip yapacağına inanmıyorum..."
Son günlerde Fatsalı taraftarların Fatsalı iş adamı Dr. Zeki Ulvi Süvarioğlu'na başkanlık çağrısı yapılmasınıda değerlendiren Coşkun; “ Ben şahsen Süvarioğlu'nun kulübü yönetmek üzere geleceğine inanmıyorum. Madem öyle gelsin, yapsın ve bizi de utandırsın" dedi.
Geçen yıl plaket yaptırarak Süvarioğlu'yla görüşmek için İstanbul'a gittiklerini de kaydeden Coşkun: "Ulvi beye plaket yaptırdık ve İstanbul'a gittik. Kendileri İzmir'de olduğu için plaketini istediği bir yere bıraktık. Buraya geldiğinde çok güzel bir seçim çalışması yapsa da seçimi kaybettiler. Kendileri bizden önce kulübümüze hizmet eden bir isim. Ayrıca spor camiası içinde olan bir isim olduğu için tabi ki katkısı ve artısı olur ama bunu kendisinin istemesi uygun olur. Bu bir kampanyadır ve Ulvi Bey gerçekten bunu isterse güzel isimdir. Bizler de kendilerine maddi manevi yardımcı oluruz. Benim şahsi düşüncemi sorarsanız, ben gelip yapacağına inanmıyorum, yaparsa yapsın bizleri de utandırsın diyorum" şeklinde konuşmasını tamamladı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde