18 Mayıs 2024

Tablet Dağıtımı Tüm Hızıyla Devam Ediyor

  • PDF

Fatih Projesi kapsamında 9.sınıf olmak üzere 1021 öğrenci 264 öğretmene tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildi.
Fatsa Anadolu İmam Hatip Lisesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa Kaymakam Bekir Atmaca Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Fatih Sözen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Halit Gülten İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Atilla Yiğit, Hüseyin Biberoğlu, Ercan Uça, Abdullah Özkan ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, 2010 yılında Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında tablet bilgisayarların öğrencilere dağıtımı ile alakalı Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında bir protokol imzalandığını belirterek, “Bu protokol gereği Fatih Projesi kapsamında gerekli imzalar atıldı. Fatih Projesi fırsatları artırma teknolojiyi iyileştirme hareketi demektir. Fatih Projesi sadece Türkiye'de değil bütün dünyada özellikle teknolojinin kalbi Silikon Vadisi'nde takip ediliyor destek hayal kurmuş olmayız. Fatih Projesi içeriğinde akıllı tahta tablet bilgisayar ve teknoloji altyapısı var desek yanlış olmaz. İlçemizde toplamda 1021 öğrenci ve 264 öğretmene tablet bilgisayar dağıtımı yapılacak. Projede emeği geçen başta Sayın Başbakanımıza, Milli Eğitim Bakanlığımıza ve Ulaştırma Bakanlığımıza teşekkürlerimi arz ediyoruz” dedi.

“Eğitime Katkı Sağlayacak”
Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan ise yaptığı konuşmada tablet bilgisayarların öğrenciler için şimdiden hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Fatih Projesi Türkiye’mizde Hükümetimizin Milli Eğitim alanında yaptığı en önemli projelerden bir tanesi. Değerli öğrenci kardeşlerim bu kapsamda bütün Türkiye'de 9.uncu sınıflar da tablet bilgisayar dağıtımı yapılacak. Bu proje önümüzdeki zamanlarda diğer sınıflarda uygulanacak. Teknolojinin imkanlarından birlikte faydalanacağız. Ben bir defa daha hayırlı olmasını diliyorum, inşallah eğitiminize en güzel şekilde katkı sağlayacağına inanıyorum. Her zaman esas olan insandır, esas olan öğrencilerimiz olacaktır. Ben bu projenin hayata geçirilmesinde başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a olmak üzere ülkemizde çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Tablet Bilgisayar Eğitimde Başarıya Giden Yolda Bir Araç”
Programda son konuşmayı yapan Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca’da öğrencilere tablet bilgisayarın hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Hükümetimiz tarafından bu zamana kadar sadece kitaplar dağıtılıyordu. Bugün de burada çağdaş teknolojinin her türlü imkanından faydalanmak üzere tablet bilgisayarlar dağıtılıyor. Bu sene Anadolu liselerinin dokuzuncu sınıflarında ve bütün öğretmenlerimizi tabletler dağıtılıyor önümüzdeki dönemde bütün öğrencilerimize bu tablet bilgisayar dağıtılacak. Gelişmiş ülkelerdeki en güzel imkanların ülkemizdeki bütün okullarımızda sunulacak. Ben bu konuda emeği geçen değerli büyüğümüz Sayın Başbakanımıza Bakanlar Kuruluna ve Milli Eğitim Bakanlığı’na çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz bu tablet bilgisayarlarıa eğitimden başarıya giden yolda bir araç olarak kullanacaklar” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde