18 Mayıs 2024

Haydi Gençler Kampa!

  • PDF

g05.07.2014

Fatsa Gençlik Merkezi gençleri kampa davet ediyor.

Gençlik Merkezi Müdürü Beraat ŞAHİN yaptığı basın açıklamasında; “ dolu dolu geçen bir yılın ardından gençler dinlenmeyi ve rahatlamayı hak ettiler,yaptıkları etkinliklerle Fatsa da hem kurumumuzun hemde gençlerin sesini duyurdular,örnek projeleri hayata geçirdiler.Şimdi ise tatile hazırlanma vakti.Gençlik ve Spor Bakanlığımız Gençlere yönelik ücretsiz Deniz ve Doğa kampları düzenlemektedir. Tüm gençlerimizi bu kamplara müracaat etmeye davet ediyoruz” dedi.

Kamplarımızla ilgili birkaç temel bilgi hakkında açıklamalarda bulunan Berat ŞAHİN;

“ Gençlik Merkezleri gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş tesislerdir.
Kamplara katılan gençlerin ulaşım konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanmakta ve gençlerden her hangi bir ücret alınmamaktadır.
Gençlik kampları 12 – 15 yaş grupları için "Ücretsiz Deniz Kampları" 16 – 22 Yaş grupları için "Ücretsiz Doğa Kampları" adı altında düzenlenmektedir.

Ücretsiz deniz kamplarında; 
• 12-13 yaş grubu (2001-2002 doğumlular)
 
• 14-15 yaş grubu (1999-2000 doğumlular)
 

Aydın-Kuşadası Davutlar Kampı, Samsun 19 Mayıs, Hatay Arsuz Uluçınar, Mersin Silifke Kapızlı

Ücretsiz doğa kamplarında; 
• 16–17 yaş grubu (1997-1998 doğumlular)
 
• 18-22 yaş grubu (1992-1993-1994-1995-1996 doğumlular)
 

Antalya Duacı Kampı, Trabzon Düzköy Doğa Kampı, Kastamonu Yolkonak Doğa Kampı, Osmaniye Aslantaş, Van Gevaş Doğa Kampı, Bolu Aladağ Doğa Kampı, Kırşehir Kaman Doğa Kampı, Karabük Ovacık Doğa Kampı, Manisa Kırkağaç Doğa Kampı, Samsun Nebiyan Doğa Kampı

Yaş gruplarının belirlenmesinde, yıl baz alınacak, ay ve gün dikkate alınmayacaktır. Kamplara 12 yaşından küçük ve 22 yaşından büyük gençlerin kaydı yapılmayacaktır. 

Kamplara başvurular,
 5 Mayıs - 6 Haziran 2014 tarihleri arasında www.genclikkamplari.gov.tr adresinden gençler tarafından online olarak yapılacaktır. Başvuru yapılmadan gençlik merkezlerine gelinmesi halinde bu kişilerin başvuruları da görevlilerce aynı sistem üzerinden yapılacaktır. Eksik ve yanlış beyanda bulunanların başvuruları kabul edilmeyecektir. On-line başvuru sistemine ilişkin işlemlerle ilgili bilgiler kullanma kılavuzunda yer almaktadır. 

Gençler, deniz ve doğa kamplarına sadece birer kez katılabilecektir.
 

Şehit ve gazi yakını (kardeş ve çocuk) ile ortaöğretimde okuyan ve 2013-2014 eğitim öğretim dönemi içerisinde takdir belgesi almış bulunanlara öncelik verilecektir. Bu durumu on-line başvuru esnasında beyan edenler kesin yaptırmak için gençlik merkezine geldiklerinde bu belgeleri ibraz edeceklerdir. Bu belgeler gençlik merkezlerinde dosyalarında saklayacaktır. Belge ibraz edemeyenlerin başvuruları iptal edilecek, yerine yedek listeden atama yapılacaktır.
 

Gençlik kamplarına katılmaya
 hak kazananların listesi 10 Haziran 2014 tarihinde yayınlanacaktır. Listede isimleri bulunanların, kesin kayıt yaptırmak için başvuru belgesini gitmeye hak kazandığı kampın başlama tarihinden en geç 10 gün öncesine kadar gençlik merkezlerine giderek onaylatması gerekmektedir. Başvuru belgesi iki nüsha çıkarılacak olup bir tanesi gençlik merkezinde bulundurulacak diğeri ise kamp müdürüne teslim edilmek üzere kampçıya verilecektir. Kampçı adayının 18 yaşından küçük olması halinde başvuru formunda velisinin imzasının bulunması zorunludur.

Gençlik Kampları Kamp Aktiviteleri

*Kastamonu Kadıdağı Doğa kampında kamçı gençlerimize hayvan sevgisi aşılamak ve ata sporumuz olan binicilik konusunda ilgi uyandırmak amacıyla Daday At Çiftliğinde ata binme imkanı sağlanmaktadır.

*Doğa kamplarımızda kampçı gençlerimiz bir takım oyunu olan boyatopunu gerekli güvenlik önlemleri alınarak takımlar halinde oynayabilmektedir. Boyatopu aktivitesi sayesinde kampçı gençlerimizde takım olma ruhu ve ortak hareket etme bilincinin gelişimine eğlenceli bir ortamda katkı sağlanılmaktadır.

*Kampçı gençlerimiz, uzman eğitmenler ve cankurtaran eşliğinde "önce güvenlik" ilkesine bağlı kalınarak kademeli havuzlarımızda ve denizlerimizde yüzme ve eğlenme imkanı bulabilmektedir. Kamplarımızda eğitimcilerin eşliğinde gençlerimiz yüzme öğrenmekte ve su sporları hakkında bilgi sahibi olabilmektedir. Deniz kamplarında bulunan havuzlarımızda deniz suyu kullanılmakta olup, sağlık ve temizlik hususlarına öncelikli olarak dikkat edilmektedir. Ayrıca bazı deniz kamplarımızda gençlerimiz, su parklarından (aqua park) ücretsiz olarak yararlanmalarına imkan sağlanmaktadır.

*Kampçı gençlerimize hem kamp dönemi boyunca eğlenceli dakikalar geçirmelerine katkı sağlamak hem de el sanatları konusunda bilgilendirmek ve beceri kazandırmak amacıyla usta eğitimcilerin önderliğinde ebru, takı tasarımı, kara kalem çalışması vb. konularda aktiviteler düzenlenmektedir.

*Kampçı gençlerimize ülkemizin tarihi ve trustik yerlerini tanıtmak, kültürel zenginliğini gençlerimizle paylaşmak amacıyla kamp dönemleri içerisinde geziler düzenlenmektedir. gezilerde gençlerimiz daha çok kampların bulunmuş olduğu yöreye özgü kültürleri ve tarihi turistik mekanları tanıma fırsatı bulmaktadır.Bunların yanı sıra;

*Kano, Kişisel gelişim eğitimleri,mini golf, okculuk, raftıng, sokak oyunları, sporfaaliyetleri, tırmanma duvarı,tiyatro ve müzik, halkoyunları… gibi etkinlikler yeralacaktır.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde