18 Mayıs 2024

ÖSYM Fatsa’da Neden Sınav Merkezi Açmıyor?

  • PDF

osym07.05.2014

Ösym’nin gerçekleştirdiği sınavların Fatsa’da yapılmasını sağlamak üzere geçen yıl başvuru talebinde bulunduklarını fakat bu talebin olumsuz sonuçlandığını belirten Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof . İsmet BALIK; “ Bu yılda gereken çalışmaları yapıp dosyamızı hazırlayacağız. Olumsuz sonucu olumluya çevirmek için var gücümüzle çabalayacağız. Çünkü Fatsa bunu hak eden bir ilçe” dedi.

“Fatsa bunu hak eden bir ilçe”

Bu konunun geçtiğimiz yıl gündemde olduğunu ve Ösym’nin gerçekleştirdiği sınavların Fatsa’da yapılmasını sağlamak için gereken çalışmaların yapıldığını vurgulayan Prof.İsmet BALIK; “ Ösym sınavlarının Fatsa’da yapılması bizim fakülteyi kurduğumuzdan bu yana en önemli gündemimizdi. Bu konuyu Kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürümüz ile de paylaştık. Geçen yıl bu talebimizi yaptık fakat olumsuz sonuçlandı. Bu konuda gerekli araştırmalar ve çalışmalar yapıldı. Ordu merkeze ve Ünye’ye Fatsa üzerinden sınava giden kaç öğrenci var, potansiyel nasıl diye araştırmalar yapıldı. Dosyamızla birlikte başvurumuzu yaptık fakat gerekçeli bir karar ile olumsuz sonuç bizlere rapor edildi. Biz daha sonra Ünye ile Fatsa arasındaki farkı ortaya koyan maddeleri araştırdık. Yedi tane ilçenin sınavlara Fatsa üzerinden Ünye’ye veya Ordu’ya gitmek zorunda olduğunu harita üzerinde işaretledik ve talebimizi destekleyecek şekilde ÖSYM’ye gönderdik. Biz vazgeçmiyoruz ve başvurularımızı tekrardan yapacağız. Fatsa bunu hak eden bir ilçe” dedi.

“Her kesimden destek bekliyoruz”

Yüzlerce öğrencinin Fatsa üzerinden sınava gittiğini ifade eden İsmet BALIK; “ Çevre ilçelerden gelerek Fatsa üzerinden Ordu Merkez’e ve Ünye’ye giden öğrenciler hem yoruluyor, hem de dikkat dağılımı yaşıyor. Öğrencilerin başarısı da olumsuz yönde etkileniyor. Bizim görüşümüz bu sınavların Fatsa’da yapılmasından yana. Bu yüzden tekrardan başvuru yapıp, yaptığımız başvurunun olumlu sonuçlanması için çabalayacağız. Bu noktada etkili olabilecek herkesin bize yardımcı olması gerekmektedir. Olumsuz sonucu olumluya çevrilmesi için her kesimden destek bekliyoruz” diye konuştu.

“Yeni Bölümler İçin Müracaatlarımızı Yaptık”

Üniversiteye yeni bölümlerin açılması için müracaatlarını yaptıklarını ve olumlu sonuç gelmesi halinde öğrenci alımlarının başlayacağını ifade eden Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof . İsmet BALIK; “Deniz Ulaştırma, Denizcilik İşletmeleri yönetimi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği olarak üç ayrı bölüm için müracaatlarımızı yaptık. Bu bölümler şayet olumlu sonuçlanırsa dört yıl öğrenim ve bir yıllık İngilizce hazırlık olarak, uygulamaya geçecek. Başlangıçta olumsuz olarak değerlendirileceği gibi duyumlar aldık fakat ben tekrar bir görüşme yaptım. Biz fiziki yapımızla, hem de donanımlarımızla hazır şekilde YÖK’ten gelecek cevabı bekliyoruz. YÖK’ün beklediği kriterlerin hepsini karşıladığımız görüşündeyiz. Hocalarımız ile dersliklerimizle biz hazır durumdayız. Bunun dışında yeni açılan iki yıllık bölümlerimize de bu yıl öğrenci alımları yapılacak” dedi.

“Balık Ekmek Şenliğine Fatsa Halkını Bekliyoruz”

Üniversitenin kampüsünde yapılacak olan şenlik hakkında bilgi veren Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof . İsmet BALIK; “10 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00’da başlayacak olan ve akşam saatine kadar devam edecek olan bir şenliğimiz var. Üniversitenin kampüsünde yapılacak olan Balık Ekmek Şenliğinde çok çeşitli gösteriler ve konserler yer alacak. Öğrencilerimizin hazırladığı rock konserinin ardından çeşitli sanatçılar da konser verecek. Katılım ücretsiz olacaktır ve tüm halkımızı bekliyoruz. Biz bu şenlikleri sadece öğrencilerimiz için düzenlemiyoruz, Fatsa halkının ve öğrencilerimizin birbiri ile tanışmasını da amaçlıyoruz. Birlikte olmak bizi mutlu edecektir” ifadelerinde bulundu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde