18 Mayıs 2024

Şener Görüştü, Başbakan Talimat Verdi

  • PDF

sen07.05.2014

AK Parti Ordu Milletvekili ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı İhsan Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Fatsa Devlet hastanesinde yaşanan sorun ile ilgili bilgi verdi. Başbakan Erdoğan, sorunun çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılmasının talimatını verdi.

Şener, Fatsa'ya yeni hastane yapımı için çalışmaların sürdüğünü söyleyerek süreci şöyle anlattı; "Fatsa'mıza yeni hastane çalışmaları sürüyor. Ancak son olarak eski hastanenin 100 yataklı kısmının yıkılarak başka bir yere taşınması söz konusu idi. Fatsa'da yapılan ancak açılamayan Özel Çınar hastanesinin binasını kiralamak istedik. Çınar hastanesi 90 yatak imkanı nedeni ile yeni hastane yapılana kadar geçici bir süre tercihimiz oldu. Fakat Çınar hastanesi yapıldığı arazi belli şartlar ile devletten 49 yıllığına kiralanıp bina yapılmış. Bu şartlardan bir tanesi 80 işçi çalıştırması diğeri ise kiraya verilemez ve satılamaz maddesi. Yani devletimiz, istihdam sağlayacağı için araziyi 49 yıllığına Çınar hastanesine devretmiş. Çınar hastanesi de çeşitli nedenlerden dolayı açılamadığı için, Fatsa'mızda da en uygun yer olarak burayı kiralayıp vatandaşımıza hizmet vermek istedik. Mevzuaatlar gereği bunu gerçekleştiremedik."dedi.

Konunuz çözümü için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yaptığını ifade eden Şener, "Müteahhit firma 700 gün içerisinde yeni binanın yapımı için protokol imzaladı. Firma bizden yıkılacak yerin boşaltılmasını talep etti. Ancak yaşanan sorun nedeni ile bunu gerçekleştiremedik. Konuyu Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ilettim. Yaptığımız görüşme sonunda Başbakanımız Sağlık Bakanlığımız olmak üzere ilgili bakanlıklara sorunun çözülmesi talimatını verdi. Bakanlıklarımıza gerekli bilgileri ileterek çözüm üzerine çalışmalar başladı. Kısa sürede sorunun çözülmesini ve inşaatın devam etmesini bekliyoruz. Başbakanımızın bu hassasiyetinden dolayı kendilerine Ordu, Fatsa ve bu hastanenin bitiminin ardından hizmet alacak tüm halkımız adına teşekkür ediyorum."diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde